Gå til innhold

Leseproblemer med harddisk[kontroller?] (Abit IP35)


9

Anbefalte innlegg

Ganske nylig begynte jeg å få problemer med å lese helt tilfeldige filer. F.eks. World of Warcraft crashet innimellom med en feilmelding at den ikke klarte å lese en bestemt teksturfil e.l. Startet jeg spillet på nytt med en gang så fikk jeg samme feilen, men etter en reboot så virket alt fint. Dette problemet gjentok seg ca 1 gang om dagen, men det var aldrig samme fil som spillet ikke klarte å lese.

 

Denne helgen tok jeg og byttet ut raidet mitt (raid 0) på 2x Samsung Spinpoint 320GB (HD321KJ) med en Spinpoint 1TB (HD103UJ) som jeg nå kjører uten raid, men det tok ikke lenge før jeg opplevde lignende feil.

Jeg klarte ikke engang å innstallere WoW, installeren klagde på at filen på harddisken feilet en integritetssjekk, men det var ikke samme fil som feilet sjekken når jeg prøvde igjen (noen ganger stoppet det på CD1, noen ganger kom jeg til CD3).

Jeg prøvde å innstallere spillet fra en web innstaller istedenfor, men fikk fremdeles samme problemet. Jeg har også hatt problemer med å innstallere annen programvare.

 

 

Først trodde jeg at problemet stammet fra en SATA kontakt på hovedkortet som hadde brukket, eller en av diskene i raidet som både lagde rare lyder (minnet om tung pusting) og gav feilmeldinger under oppstart av maskinen. Men nå har jeg byttet både SATA kabler og disker men får fremdeles problemer.

Jeg blir nødt til å konkludere at kilden til problemene må være SATA kontrolleren på hovedkortet (Abit IP35).

 

 

Det første jeg lurer på er om noen andre har hatt lignende problemer.

 

Det neste er om løsningen kan være å bruke et SATA-kontroller tilleggskort, siden hovedkortet ble kjøpt på en nettbutikk (Amentio) for ca 9 mnd siden, feilen er kanskje vanskelig å reprodusere ved reklamasjon, og cpu-kjøleren min (Thermalright Ultra120 Ekstreme) er EKSTREMT vanskelig å montere/demontere. Isåfall, kan noen anbefale et rimelig kontrollerkort jeg kan teste?

Endret av 9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...