Gå til innhold

[løst] Objektiv til nikon d300


Anbefalte innlegg

Var fast bestemt på og kjøpe ett nikon D700 helt til jeg så den totale mangelen på noe bra VR objektiv til kamera. Desverre er jeg ustødig nok til at jeg må ha det. Flere år med fotografering med canon og IS har bekreftet det.

 

Har da snudd nesa mot nikon D300, og etter hva jeg kan se så er det nikon sitt 16-85 VR objektiv som er det beste (av objektivene med VR). Jeg er ikke intressert i zoom over 40mm. Har skutt med canon 400d og canon 17-55 f2.8 IS noen år og det passet ypperlig.

 

Spørsmålet er om jeg har misset noen objektiv? Er det noe som er skarpere for mitt bruk? Penger er ikke noen hindring, i den forstand at jeg hadde valgt nikon 14-24mm f2.8 hvis det hadde hatt VR.

 

Og, ja, jeg må desverre ha VR. Nei, jeg er ikke intressert i 40D, 50D eller 450D da bytte til nikon ikke bare har med bilde kvalitet og gjøre, men også noen snedige funksjoner jeg har savnet fra canon.

 

Ting jeg fotograferer kan sees på http://www.mariusaasheim.com

 

Noen som har noen gode råd?

Endret av mar1u5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det enste alternativet jeg kan se til D700, er 24-120 VR, men det er nok dessverre ikke helt i samme klasse som 16-85 VR til DX. Et annet alternativ til 16-85 VR, er 18-105 VR, men tror kanskje du vil foretrekke vidvinkelen i forhold til tele.

 

På en annen side, hvis du velger D700 og f.eks 24-70 f/2,8 kan du nok få tilstrekkelige lukkertider ved å bruke større blenderåpning og noe høyere ISO, istedet for en D300 og en "mørkredd" zoom. Ellers er jo ikke stativ å forakte heller når man tar bilder av stillestående biler. :)

Lenke til kommentar

Største delen av bildene jeg tar blir tatt med stativ, men jeg vil ikke begrense meg helt til stativ heller. D700 og 24-70 eller 14-24 vil utvilsomt gi helt rå bildekvalitet, men det blir dyrt hvis en i tilegg nesten må ha ett kamera vedsiden av for håndholdt fotografering :)

Lenke til kommentar

Det jeg mente med D700 og f/2,8 zoom (som er skarp på største blender), var at hvis du ikke ha dybdeskarpheten til f/5,6-8 som du må bruke på det nevnte DX-zoomene, så har du allerede "tjent" inn 2-3 blendertrinn, samt at du godt kan skru opp ISO tilsvarende et blendertrinn til på D700 (i forhold til D300). Sagt med andre ord, det du tjener med VR på f/5,6 zoomer, taper du nesten tilsvarende i lukkertid, sett i forhold til å bruke f/2,8 på D700 som du også kan justere ISO høyere uten plagsom støy. Dette forutsetter selvsagt at dybdeskarpheten ikke blir for liten ved f/2,8.

Endret av Thunderhead
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...