Gå til innhold

Vista booter ikke uten CD!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du må trykke på en F-knapp som lar deg komme inn i noe som heter "Boot Device Order" (mistenker det kan være F9) under oppstarten. Der får du en liste med tall som indikerer hva slags enhet maskinen skal bruke til å boote. Tror din er stilt inn på "CD-ROM". Må gå inn å forandre dette til HDD (harddisk) så skal det nok virke :thumbup:

Lenke til kommentar
Før Windows-booting skjermen vises med streken som går frem og tilbake, kommer det endel tekst som går for fort til å kunne leses. Hva kan jeg gjøre med dette? Jeg kan ikke ha det sånn!?

 

Vil bare fra første post si at dette er vanlig. Det kalles "DOS" eller "CMOS"-tekst og kommer fra chipset på hovedkortet, de har ingenting med Windows å gjøre (bortsett fra den lille saken som går frem og tilbake).

 

Jeg hadde prøvd å formatere Windows og så innstallere på nytt. Så hadde jeg vel sjekket noe sånt inne i BIOS eller hva som stod som prioriterte boot-enheter.

 

Det høres ikke ut som om problemet ligger i hardwaren, men samsvaret mellom SW og HW.

Lenke til kommentar

Ut fra den listen du la ut så er D: System. Da er det den som skal boote.

 

Det er mange som får System og Boot på hver sin disk fordi man installerer Windows uten å vite hva man har og hva som vil skje. Det lønner seg å koble fra alle andre disker mens man installerer, for å unngå dette.

Lenke til kommentar
... Det kalles "DOS" eller "CMOS"-tekst og kommer fra chipset på hovedkortet ...

Det er nok langt fra gjengs terminologi, for å si det sånn. Blir veldig feil.

Du tenker vel på BIOS POST. http://en.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test

 

Hvorfor det? Det er jo forsåvidt "CMOS" eller "DOS" tekst som kommer opp. Ja, det HETER BIOS Posting, men det blir jo ikke direkte feil å si at det ligner på den type tekst. Og mente du at det kom fra chipsettet var feil også? Vel, der er jeg enig. "Chipsettet" blir feil å si, jeg mente selvfølgelig den lille interne svarte brikken som BIOS programmet er lagret på (som forøvrig ligner på et chipset :innocent: )

Lenke til kommentar

DOS er et operativsystem som var det vanlige før Windows. DOS var kommandolinje basert (dvs ren tekst).

CMOS er 'kallenavnet' for en minnebrikke som lagrer BIOS innstillingene.

 

Så selv om du ser likheter mellom teksten i POST og DOS, så er det ingen fornuft i kalle det for "DOS" tekst. Og CMOS har jo ingenting med tekst å gjøre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...