Gå til innhold

Nettopp skaffet meg HTC G1 (Dev Phone 1).


Anbefalte innlegg

Opplever dere telefonen som "ferdig", eller er det mest et leketøy?

Nå? Ja, nå anser jeg den som 'moden', og gleder meg over likefullt stadige forbedringer

I november? Ikke helt ferdig, rent applikasjonsmessig

 

Må man drive med mye hacking/bruk av modifisert programvare for å oppdatere telefonen?

 

Neida, du /må/ ikke det. En vanlig bruker behøver bare å avvente Over The Air-oppdateringer fra Google - da får du en pop-up-melding om at en ny oppdatering er klar, med spm om du vil oppdatere telefonen.

 

Men dersom du er en litt mer avansert bruker, så er det plenty av muligheter til å modifisere programvaren.

 

Hvis dere kunne velge nå, ville dere hatt G1 eller G2?

Jeg er fornøyd med min G1, selvom det ikke er den lekreste telefonen på markedet. Jeg har etter mange år med forskjellige Palm-telefoner blitt avhengig av fysisk qwerty-tastatur, så jeg må nok si G1. Men G2 blir tynnere og sikkert litt fjongere (litt annen design på knappene under skjermen), utover det har jeg ikke fått med meg at det blir de store forskjellene fra G1 til G2.

 

Jeg jobber forøvrig med et lengre innlegg på bloggen min som et slags tilsvar til Dinside.no sin "en dag med iPhone"-artikkel, der jeg skal beskrive alt jeg bruker min G1 til i løpet av dagen. Skal gi beskjed når den er publisert.

 

~Christopher

Endret av grenness
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjøpte meg en G1 i Berlin i går... Sliter litt med å få den til å funke. Har prøvd flere forskjellige howtos. Problemet er at det ser ikke ut til at telefonen kommer seg på nett i det hele tatt. Det er et kryss over feltet som viser signalstyrken. Når jeg starter telefonen så ber den om pin kode. Den blir akseptert. Så vidt jeg kan se er den ikke låst. Jeg har Netcom... Noen som vet om en APM konfig som virker med Netcom evt. tips på hva jeg bør gjøre?

 

Kan det stemme at du ikke har kontakt med mobilnettverket i det hele tatt? At du ikke får ringt eller mottatt samtaler?

APN-settingene har ikke noe med dette å gjøre, du må først sørge for å få kontakt med mobilnettverket, og for meg virker det ikke som du har det.

Du har satt i et Netcom-SIM-kort og du får ingen feilmeldinger når du starter telefonen?

Har du vært igjennom registreringsprosessen på den? Hvor du legger inn din gmail-konto etc.?

Dersom du ikke har brukt telefonen til så mye ennå, kanskje du kunne tatt en factory reset og begynt fra børjan av? Dette vil resette telefonen helt, men vil ikke låse den dersom den er SIM unlocked.

 

To reset the G1, first power off your handset and then hold the Home key and the End key for about 20 seconds, or until you see a “triangle with an exclamation point and a picture of the G1″ on the display.

 

From there, simply open up the QWERTY keyboard and hit “Alt+W” and it will then be restored to factory settings, meaning the next time you turn it back on, you will be prompted to re-register.

 

Prøv det, og så når den er resatt så må du velge APN manuelt (trykk på meny-knappen når den sier den forsøker å koble seg mot google sine servere), da bruker oppretter du en ny APN-fil og legger inn "APN: internet.netcom.no", det skal ikke være nødvendig med noe mer for å få 2G/3G-tilgang.

 

Dersom ting fortsatt feiler og du ikke får noe liv i signalstyrkeikonet tror jeg du bør spandere $20 på en unlock-tjeneste på nettet og se om det hjelper.

 

Lykke til!

 

~Christopher

 

Da fikk jeg den til å fungere... Takk for hjelpen folkens. Jeg gjorde en HW reset på mobilen og da begynte den å virke av seg selv :-)

Lenke til kommentar
Neida, du /må/ ikke det. En vanlig bruker behøver bare å avvente Over The Air-oppdateringer fra Google - da får du en pop-up-melding om at en ny oppdatering er klar, med spm om du vil oppdatere telefonen.

OK! Tror du det vil komme rikelig med oppdateringer, eller er det litt som med andre at når du har kjøpt en telefon, får den ikke nye funksjoner etter hvert? Og vil f. eks. HTC være ansvarlig for å legge ut nye oppdateringer, eller kan alle få glede av f. eks. neste versjon av Android uansett?

 

Jeg jobber forøvrig med et lengre innlegg på bloggen min som et slags tilsvar til Dinside.no sin "en dag med iPhone"-artikkel, der jeg skal beskrive alt jeg bruker min G1 til i løpet av dagen. Skal gi beskjed når den er publisert.

Bra :)

Lenke til kommentar
OK! Tror du det vil komme rikelig med oppdateringer, eller er det litt som med andre at når du har kjøpt en telefon, får den ikke nye funksjoner etter hvert?

Du vil selvfølgelig ikke få ny maskinvarefunksjonalitet. Med andre ord vil vi ikke få en FM-radio i G1. Med den kommende "cupcake"-oppdateringen, som kanskje kommer i april, kanskje senere, (men som G2 sannsynligvis allerede har ombord når den blir lansert om noen uker - også i Norge ifølge den siste informasjonen), oppgraderer blant annet Bluetooth-stack'en til en litt nyere versjon og gir A2DP som betyr musikk (stereo) over bluetooth.

MEN, på applikasjonsfronten skjer det ting nær sagt hver time. Stadig nye programmer og spill av varierende kvalitet legges ut på Android Market, og for å følge med på det som skjer der, sving innom

http://www.cyrket.com/

 

Og vil f. eks. HTC være ansvarlig for å legge ut nye oppdateringer, eller kan alle få glede av f. eks. neste versjon av Android uansett?

 

Viktig å skille snørr og bart...

 

Android er et telefonoperativsystem basert på Linux (egentlig å regne som en Linux-distribusjon på linje med Ubuntu, Red Hat, og andre) som er igangsatt og som ledes av Google.

Android fungerer på masse forskjellige maskinvare, men foreløpig er det kun HTC som har valgt å gå til markedet med en telefon med fabrikkinstallert Android. Modellen heter HTC Dream, men selges foreløpig kun gjennom T-Mobile som har lagt til litt egen programvare og valgt å kalle den T-Mobile G1 - men i tillegg har også Google selv kjøpt HTC Dream fra HTC og kalt den Google Android Developer Phone (ADP), denne selges kun til registrerte Android-utviklere (men nær sagt hvem som helst kan registrere seg og bestille en ADP fra Google).

Det er Google som sender ut oppdateringer av Android-operativsystemet, det gjøres ved at telefonen med jevne mellomrom kontakter en server og spør om det er noen oppdateringer - hvis det er det lastes oppdateringen ned og en melding popper opp om at en oppdatering er klar.

 

Tredjepartsapplikasjonene, som man gjerne laster ned fra Android Market, lever oppå her, og de oppdateres titt og ofte - og med siste versjon av operativsystemet så blir du faktisk varslet i form av et ikon øverst i skjermen om det har kommet en oppdatering til et av programmene du har lastet ned.

 

Jeg vil forvente at det kun vil være én versjon av Android, med andre ord vil Samsung (som har en telefon på vei, bilder er å finne på nettet), LG, og andre som vil produsere en telefon som skal kjøre Android, være nødt til å sørge for at deres telefon kan kjøre Android eller så må de delta i utviklingen og legge til nødvendige driverbibliotek i Android som så blir en del av en senere oppdatering (til alle).

 

~Christopher

Lenke til kommentar

OK, tror jeg formulerte meg litt dårlig, men fikk egentlig svar på det jeg lurte på :) Tanken min var at hvis f. eks. HTC var ansvarlig for å laste ned nyeste versjon av Android, legge til driverbibliotek/modifikasjoner for sine modeller, for så å tilby kundene en oppdatering, ville en være avhengig av godvilje hos produsent eller uofisielle versjoner for å ha en up-to-date telefon.

 

Dersom det er slik du sier, at alle med Android får nye oppdateringer fra Google, vil man trolig ha en telefon som er up-to-date på softwaresiden mye lenger enn det man har i dag!

Lenke til kommentar
Noen som kan svare på hvordan tastaturet er i forhold til det en finner på Touch Pro? Likte hvordan det var på Pro, og ser forøvrig ganske likt ut. Tror det er det eneste som forsinker en søknad om ADP.

 

Og noen som har noen formening om hvor sikre jetcarrier er?

¨

Jeg har både Touch Pro og ADP.. Først så var tastaturet på ADP litt uvant, men jeg må faktisk si at for utenom at det er litt upraktisk å ikke ha lett tilgang til æøå, så liker jeg faktisk tastaturet på ADP bedre tror jeg :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kjempe bra blogg-innlegg ;) Selv om jeg var positiv til telefonen før, ble jeg enda mer positiv nå, så satser på å kjøpe meg en telefon når jeg er i tyskland i påsken.

 

Ser du jobber hos linpro, burde dratt inn på kontoret i 8 etasje :p kanskje jeg hadde sett deg med den.

Endret av Dr3as
Lenke til kommentar
Noen som kan svare på hvordan tastaturet er i forhold til det en finner på Touch Pro? Likte hvordan det var på Pro, og ser forøvrig ganske likt ut. Tror det er det eneste som forsinker en søknad om ADP.

 

Og noen som har noen formening om hvor sikre jetcarrier er?

Jetcarrier er seriøs

Lenke til kommentar
Hvor stort problem er det med at man ikke kan laste ned program med copy protection fra markedet på ADP1?

 

Kan man flashe til T-mobile og få tilgang?

 

Jeg har ikke satt meg så veldig inn i akkurat disse tingene, men ja du kan flashe til et T-Mobile-image og da skal du *i utgangspunktet* ha full tilgang til alle applikasjoner på Market.

MEN, du vil likevel antakelig ikke ha det, da du ikke befinner deg i et av landene som er gitt tilgang til ikke-gratis-programmer... Så mitt forslag er uansett å avvente og se an situasjonen og mulige løsninger, det gjør ihvertfall jeg. Men den dagen at land-problematikken ikke gjelder lenger, enten fordi noen har funnet en lur løsning eller at Android offisielt blir solgt i Norge, dersom det ikke har kommet noen løsning på ADP-problematikken så vil nok jeg vurdere å flashe til et ikke-ADP-image for å kunne kjøpe programmer.

 

~Christopher

http://grenness.blog.linpro.no/

Lenke til kommentar
Og noen som har noen formening om hvor sikre jetcarrier er?

Jetcarrier er seriøs

 

Men min erfaring er at det ofte blir dyrt - ihvertfall dyrere enn hva jeg først trodde.

Etter å ha handlet mye rart på eBay de siste årene, er mitt tips når det gjelder frakt fra USA å stort sett alltid velge US Postal Service (USPS) dersom selgeren tilbyr dette. Selv billigste alternativ synes jeg pleier å gå relativt raskt (maks 2 uker), velger man ekspress går det gjerne på noen få dager. Og du får vite på forhånd hva frakten (ekskl eventuell MVA og andre norske avgifter, selvsagt) kommer på.

 

Min G1 ble sendt med USPS International Priority (med forsikring), riktignok til Frankrike da jeg ferierte der (og dermed unngikk jeg norsk MVA), men fraktprisen ble $35 og den ble levert på døra der nede en uke etterpå (5 virkedager).

 

~Christopher

http://grenness.blog.linpro.no

Lenke til kommentar
Aha, så man kommer altså like langt så lenge det ikke støttes "offisielt" i Norge.. Må vurdere om jeg skal vente med Android da selv om jeg har veldig lyst på en..

Neida, bare kjøp! ;-)

Jeg er strålende fornøyd med min (du har kanskje lest bloggen min der jeg beskriver en del av applikasjonene jeg har på min, selv uten tilgang til 'hele' Market?), og det er masse programmer å ta av selv for oss med begrenset tilgang.

Eneste grunnen til å avvente kjøp måtte være dersom du var mer interessert i en Magic uten fysisk tastatur (som dermed er en del tynnere) eller om du på død & liv vil kjøpe gjennom en autorisert, norsk kanal (HTC Norge, de som lager telefonen rent fysisk, har sagt at Android er på vei til én eller flere norske operatører/forhandlere - men har ikke sagt særlig mer enn akkurat dét)

 

~Christopher

http://grenness.blog.linpro.no

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...