Gå til innhold

Kjøpte objektiv som feilfokuserer


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

 

Tenkte jeg kunne fått litt råd her.

Kjøpte et brukt Sigma objektiv i dag, og fant ut nå at objektivet fokuserer foran objektet jeg fokuserer på. Dette er spesielt synlig på nært hold, og med endel dybde i bildet. Tok noen bilder av nøklene mine for eks, og fokuserte 4 av 10 ganger på nøklene som ligger foran den jeg hadde fokuspunktet på.

 

Kan rette det opp med manuell fokus, men dette er litt stress iom at det ikke er real time override, må altså skifte til MF først.

 

Vurderer sterkt å levere objektivet tilbake til selger, men det er jo et objektiv jeg har hatt lst på en stund!

Det er fortsatt endel garanti igjen, så jeg lurer på å sende det inn for en justering også. Men det store spørsmålet er altså om det blir ordentlig eller fortsetter å fokusere feil. Er ikke akkurat keen på å kaste bort 3000 spenn på et objektiv som fokuserer feil, og har hørt om mange tilfeller hvor sånne ting aldri blir ordentlig bra igjen.

 

Hva synes folk jeg burde gjøre? Sjanse på det eller levere objektivet og se etter et nytt..?

Endret av Boris The Blade
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Glem manuell fokus og slikt. Hvorfor vil du beholde det når du har både garanti og reklamasjonsrett? Og hvordan tror du at det skal blir bedre med tiden? At det går seg til, slik en høyttaler spilles inn? Nei, bli kvitt det med en gang. Hva skal du med et defekt objektiv, selv om det er et drømmeobjektiv? Enten sender du det til justering, eller så leverer du tilbake til selger.

 

Selgeren er jo en tulling som selger videre isteden for å levere det inn. Dårlig gjort.

Lenke til kommentar

Skjønner hva du mener. Har ikke tenkt til å bare "la det gå over av seg selv" nei..=P

Vurderte å levere til justering, men om det har vært gjort no dritt med det så sitter jeg der på en måte. Høres litt paranoid ut nå, men..

 

Vet ikke om selger visste om det, men begynner å få mistanker iom at objektivet bare er et par mnd gammelt.

Lenke til kommentar
Vet ikke om selger visste om det, men begynner å få mistanker iom at objektivet bare er et par mnd gammelt.

Det er nok ofte slik at amatører kjøper dyre saker uten å ha peiling på hva de gjør, og derfor ikke vet om det er skarpt eller ikke. De har ofte hverken erfaring, kritisk sans eller noe å sammenligne med. Så jeg var nok litt bastant i min karakteristisk av selgeren. Men det faktum at den bare er et par mnd gammel kan kanskje tyde på at selgeren ikke var fornøyd, og ikke gidder å sende det inn til justering selv. Noen har mer penger enn fornuft, for å si det slik. Jeg synes nok sløsing av penger og ressurser uten tanke på at man bidrar til mer produksjon og at pengene kunne komme et foreldreløst barn i fattige land isteden. Men det er ikke det vi diskuterer her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...