Gå til innhold

Formatere fat32 i windows


miig

Anbefalte innlegg

Jeg kjører for tiden dualboot med vista og linux på to ulike partisjoner på hardisken. Ettersom jeg kun bruker vista ønsker jeg nå å formatere partisjonen linux ligger på og gjøre den om til en partisjon som kjører NTFS. Men jeg kan ikke se fat32-partisjonen og jeg vet da derfor ikke hvordan jeg kan formatere denne. Jeg har sett i bios, men der ser det ikke ut til at jeg kan endre på noen av partisjonene.

Noen som kan hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det bør kunne gjøres i Diskbehandling. Slett partisjonene (Linux pleier å bruke to), og opprett en ny.

Men du må være sikker på at du ikke sletter den boot-manageren du bruker (Grub eller Windows?). Dualboot kan være tricky å bli kvitt.

 

Det er forresten ikke FAT32, Linux bruker typisk Ext3. Derfor kan den ikke vises i Windows. Hadde det vært FAT32 hadde du fint sett den.

http://www.theeldergeek.com/disk_management.htm

Lenke til kommentar

Dualboot er onde greier, hvis du tilfeldigvis skulle slette boot sektor. Dette har jeg gjort en gang for mye.

 

Lykkelig uviten fulgte jeg lignende guide hvor det sto at jeg skulle slette partisjonen og opprette en ny. Etter reboot fikk jeg en beskjed av GRUB at "Hey! Jeg finner ikke resten av meg selv". Så jeg konkluderte at jeg hadde formatert bort linux, men at boot sektor fortsatt prøvde å boote det nylig slettede OS'et. "Barnemat" tenkte jeg og stappa inn en XP cd for å kjøre "fix mbr" slik at boot sektor ble gjenoprettet til windows versjonen...

 

Da fikk jeg ingen annen beskjed enn at SATA driverene var borte... Windows wizard'n fortalte meg at jeg kunne installere denne via diskettstasjonen. Dette var umulig å gjenomføre i og med at jeg verken har floppy disketter eller floppy drive.

 

Prøvde da å formatere hele sulamitten, men problemet vedvarte. Etter timer med feilsøking og formateringer endte jeg opp med å bruke programmet nLite til å integrere SATA driverene på XP cd'n for deretter å formatere enda en gang. Da løste problemet seg!

 

Etter denne forferdelige opplevelsen, kommer jeg aldri til å sette opp dual-boot resten av mitt liv.

Endret av eMilt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...