Gå til innhold

Filoverføring i MSN/Windows Live Messenger anno 2008


KAS

Anbefalte innlegg

Før i tiden, da vi satt med MSN Messenger 5 og 6, var det stort sett nok å åpne en portrange fra 6891 til 6900 for tcp-overføring for å kunne sende filer med full fart, eller i og for seg for å få sendt i det hele tatt.

 

Men, med inntoget av nye versjoner ble det ikke så enkelt lenger. Etter at Microsoft la om hele opplegget slik at i tilfeller der direkte kontakt mellom to maskiner ikke kan oppnås, går filene gjennom Microsoft sine systemer, som et relay for å kompensere for nat-problematikk. Samtidig gjorde de det mye vanskeligere for oss som hadde vendt oss til at vi skulle åpne en fast portrange for å sende filer raskt til andre personer bak NAT og strenge brannmurer, ved å gå over til dynamisk portallokering i en range ingen visste hva var, annet enn at den var bred.

 

Jeg har i et par år brukt UPnP som har tatt seg av hele problemstillingen. Men nå har vi fått ei fiberlinje fra EB Nett, og med det en Telsey-ruter som vi har latterlig få konfigurasjonsmuligheter på (via websidene til EB). Så jeg ser meg nødt til å glemme UPnP (som var meget praktisk, dog ikke uten en viss sikkerhetsrisiko) og nat'e porter manuelt.

 

Live Messenger bruker ifølge denne artikkelen en portrange fra 1025 - 65535 over BÅDE TCP og UDP, og det er jo komplett umulig å forholde seg til. Uaktuelt og unødvendig å ha så mye åpent.

 

Er virkelig Messenger pr design fortsatt så uanstendig oppbygget, at jeg ikke kan legge inn en liten portrange for å få optimal fart på filoverføringene med andre kontakter?

 

Hva gjør dere andre for å få fart på sakene?

 

(Selvfølgelig finnes det alternativer til Live Messenger, men nå er det dette jeg spør om)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...