Gå til innhold

GTA IV - Ikke mulig og spille uten å aktivere over internett?


Anbefalte innlegg

GTA IV - Ikke mulig og spille uten å aktivere over internett?

 

Har er spørsmål som jeg hadde håpet noen kunne besvare. Skal kjøpe GTA IV (PC versjon) til en kompis som julegave, men så leste jeg anmeldelsen av spillet på gamer.no og bet meg merke i følgende:

 

På mange måter er PC-versjonen overlegen den tidligere lanserte konsollversjonen, men den har også sine klare svakheter. Den første av disse er selve installasjonsprosessen, som varer en evighet og inneholder massevis av frustrerende elementer. For å i det hele tatt få lov til å spille GTA IV måtte jeg laste ned og installere en ny versjon av Games for Windows Live. Så ble jeg tvunget til å lage en onlinebasert Games for Windows-profil, hvis ikke fikk jeg ikke lov til å lagre spillet mitt. Latterlig.

 

Men dette var selvsagt ikke nok. Jeg måtte også installere og registrere meg på noe tull som heter Rockstar Social Club. Naturligvis tok det flere timer å få e-posten som gjorde at jeg kunne aktivere kontoen, men jeg kunne heldigvis hoppe over loginprosessen og spille likevel. Etter å ha aktivert kopien min på nett først, riktignok – kopibeskyttelse må vi selvsagt også ha.

Vi dette si at man trenger internett for å i det hele tatt få lov og spille helt vanlig "single player"? Må man aktivere kopien slik som man måtte med Half Life 2 via Steam i sin tid? Vis dette stemmer blir det ikke noget kjøp da vedkommende for øyeblikket ikke har tilgang til internett. Stemmer dette? Eller er dette frivillig?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel strengt tatt Rockstar som valgte å inkludere et separat program som må kjøre i bakgrunnen for å kunne spille (Social Club, hvis funksjon egentlig bare er å være en glorifisert launcher), og tvinge kunder til å installere noe Live-greier samt ha en Live-konto for å kunne bruke spillet skikkelig. De aller færreste PC-spill sluppet det siste året - inkludert andre merket med Games for Windows - har krevd en tilsvarende mengde møl for å få spillet til å virke.

Lenke til kommentar

Som flere har sagt her, så trenger man ikke internett for å spille spillet, men kun når man installerer. Aktiveringen mot internett skjer kun èn gang, og man trenger derfor ikke være innlogget på Games for Windows når man spiller. Velger man å ikke logge inn der kan man spille og save som normalt, men ingen achievements etc blir logget. Installeringen tar sin tid, ja, men personlig ser jeg ingen problemer med det. Alt fungerer fint når jeg spiller, og jeg logger også på Live. Ser ikke helt problemet. Synes det er fint med litt statistikk over hvordan man spiller det jeg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...