Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

ærekrenkelser og personangrep


zellica

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg er en voksen person som dessverre har kommet opp i en sak som er vanskelig og stressende. Lurer på om det er noen her som har gode råd å komme med?

 

Saken er den at for en stund siden ble jeg innblandet i en familiekonflikt. Dette gjaldt en ungdom som var kastet ut hjemmefra. Jeg og familien min hjalp denne ungdommen med kontakt videre hos de riktige myndigheter.

 

I etterkant har denne ungdommens stefar lagt oss for hat, og satt i gang en "krig" mot meg og min ektefelle. Han oppsøker ungdommens venners foreldre og andre kjente, og forteller usannheter om meg og mine. Bla er jeg blitt beskyldt for hjernevasking, og at jeg har en alvorlig psykiatrisk diagnose. Han har i tillegg sendt brev til de myndigheter som er ansvarlig for ungdommen, med svært grove ærekrenkelser og direkte løgn.

 

Jeg har tatt kontakt med politiet, og de ser på saken, men det virker ikke som det er mye de kan gjøre. Det eneste virker å være å prøve konfliktrådet. De støtter oss imidlertid fullt ut, og forstår problematikken

 

Denne stefaren har etter min mening avvikende personlighetstrekk, noe som også er bekreftet av andre i saken. Dette gjør at det er svært vanskelig å forholde seg til ham personlig. Han er i tillegg svært veltalende og manipulerende.

 

Er det noe jeg kan gjøre for å stoppe denne personen?

 

(Jeg har anonymisert saken en del da jeg ikke ønsker at denne personen evnt også skal forfølge meg på nettet. Og til informasjon har jeg en helt normal psyke. ;) )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har jeg sett flere ganger i mitt samarbeid med offentligheten, jeg antar at det er barnevernet i denne situasjonen. Jeg kan svært lite om jussen rundt dette med ærekrenkelser og ikke voldelig personangrep. Jeg kan dog gi deg noen gode råd. Det er alltid 2 sider av en sak, men vi stoler på at det er du som snakker sant i denne saken.

- Hold deg i ro, ikke gi deg inn i ytterligere konflikter, bevar din gode vandel.

- Det er svært lite du kan gjøre for å stoppe denne personen, det er egentlig først når han gjennom f.eks trykk eller gjennom andre media, han åpenbart farer med usannheter som politiet egentlig har et fast bevis.

- Etterhvert vil "folk" rundt ham skjønne at det er han som har problemer, ikke du. Men er det noen personer som ikke skjønner dette og tar hans parti, hva skal du med de personene? Legg dem i glemmeboka.

- Prøv å sett deg "over" hele situasjonen, det er ikke du som skal ha dårlig samvittighet eller lure på om det er du som har gjort noe feil. Det er du som er den hjelpende hånden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...