Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Problem med utleiemegler


LaCookie

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi er 3 stk. som deler en leilighet. 2 studenter og meg som er i jobb. Vi startet leierforholdet juli i år.

 

Vi leier gjennom en megler, og her den 11. Desember fikk vi en mail:

 

Og jeg siterer:

Jeg ser av kontrakten deres at dere skal betale strøm i tillegg til husleie. Nå er det slik at fjernvarmen har blitt inkludert i felleskostnadene til borettslaget og på grunn av oppstartsproblemer med fakturering fra *** A/S har utleier betalt strømmen for dere frem til nå. Altså har utleier betalt 774,- per måned i strømutgifter siden juli. Hun synes det blir urimelig å kreve inn strømmen helt fra juli, men hun vil veldig gjerne at dere begynner å betale strømmen fra 1 januar. Da betaler dere 774,- direkte inn på hennes kontonummer: **** ** *****, den første i hver måned.

 

Ikke noe problem i seg selv. Men jeg skal nå forklare hva situasjonen er:

Vi stiller oss litt kritisk til hele saken av flere grunner. Og jeg skal prøve å få det systematisert.

- På annonsen på finn.no sto det følgende: "Internett, kabel-tv, fjernvarme og parkeringsplass er inkludert i husleien"

Betyr ikke det at fjernvarme faktisk er inkludert i husleia?

 

- Det står også at leietaker tegner eget strømabonnement, det har vi gjort og vi betaler for strøm selv.

 

- Ifølge kontrakten vår, har ikke utleier lov til å endre prisen før det har gått ett år.

Vil det de gjør være en endring i prisen?

 

- Ifølge kontrakten vår skal de melde fra minst en måned før endring i husleien. Det er mindre enn en måned mellom 11. Desember og 1. Januar.

Vil det si at de i teorien ikke kan kreve penger før den 11. Januar?

 

- Nå i disse finanskrise tidene virker det litt dodgy at de plutselig skal komme med dette nå, etter ett halvt år i leierforholdet. Og at pengene skal settes rett inn på kunden til megleren sin konto, synes vi gjør saken enda mer dodgy. Vi skal jo forholde oss til megleren tross alt...

 

- Megleren virker veldig masete, og har sendt en mail og to sms'er siden fredag. Kan dette være for å stresse oss til å gjøre feil? De får jo ikke pengene noe før den 1. januar uansett når vi svarer.

 

----

Når det er sagt. Så har vi også ett par problemer.

 

- Vi fikk to kontrakter av megleren. Dette fordi de hadde tatt feil og trudde vi skulle leie fra en måned senere. Og vi fikk dermed tilsendt en ny.

Vi alle mener det sto svart på hvitt på den første kontrakten hva som lå inne i husleia, (dvs. kabel-tv, internett, fjernvarme og parkeringsplass).

Men da vi fikk den nye kontrakten så har vi tydeligvis ikke sett like nøye gjennom den (siden det også var bortimot 20 sider med noe vi trudde var akkuratt det samme). Så da har vi tydeligvis oversett at det ikke sto noe om hva som var inkludert i husleia. (Men vi kan desverre ikke være 100% sikker på at kontraktene ikke var lik)

 

- Vi har også siden vi skrev under kontrakten byttet megler i firmaet, da den forrige megleren sluttet. Han regner jeg med vet det sto hva som var inkludert i husleia på finn.no. Men nå som vi har fått en ny megler, kan det ikke tenke seg at følgende megler prøver å utnytte situasjonen siden vi nå ikke har noe svart på hvit, at fjernvarme er inkludert i husleia?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Leiekontrakten angir hva dere skal betale.

Jeg ser ikke helt sammenhengen mellom strøm og fjernvarme ...

 

Ganske off topic men ... Har dere faktisk kastet leiekontrakten? Sånt er faktisk viktig å ta vare på ...

 

 

Vel, fjernvarme består av oppvarmet vann såvidt jeg har forstått. Det krever strøm for å varme opp vannet. Og det er vel den strømmen megleren mener vi skal betale.

Når fjernvarme ligger inne i husleia, skulle man tru det gjelder strømmen som kreves for fjernvarme også? Hva annet er det å betale på fjernvarmen?

 

 

Angående kontrakten(e).

Den første ble tilsendt oss da vi var i forsvaret. Vi skrev under og returnerte alle 4 eksemplene da utleier og megler skulle skrive under også.

Etter at alle kontraktene var skrevet under og returnert. Ble det kjent at vi skulle flytte inn fra juli, ikke august. Og vi ble tilsendt nye kontrakter. Som vi skrev under, og returnerte direkte til deres kontor. Da fikk vi underskrift med en gang. Og har nå kontrakt nr. 2. Altså den gjeldende kontrakten rett forran meg.

Lenke til kommentar
Vel, fjernvarme består av oppvarmet vann såvidt jeg har forstått. Det krever strøm for å varme opp vannet. Og det er vel den strømmen megleren mener vi skal betale.

Når fjernvarme ligger inne i husleia, skulle man tru det gjelder strømmen som kreves for fjernvarme også? Hva annet er det å betale på fjernvarmen?

Det er inkludert i fellesutgiftene.

 

Hvis det står at dere skal betale strøm på kontrakten, så skal dere betale strøm. Be om å få vite hva dette fastbeløpet på 774,- er for noe.

Lenke til kommentar

For det første: Be om en avklaring av hva de egentlig sikter til. Her er det blandet både fjernvarme og strøm om hverandre og ikke godt å si hva de sikter til.

 

Hvis det er fjernvarme de sikter til: Har noen tatt vare på den originale annonsen eller noe annen kommunikasjon som viser at fjernvarme er inkludert? Har dere bedt om å få se den originale kontrakten? Det er deres egen plikt å undersøke hva som står i kontrakten, men dere kan ha en god sak om kontrakten er endret utover det dere ble enige om.

Lenke til kommentar

Hvis de 774,- /mnd er for strøm, så er det for meg litt merkelig at denne summen er konstant. Jeg har aldri klart å få strømregningene til å være lik måned etter måned....

 

Jeg tror nok denne summen er for fjernvarmen, og at utleier prøver seg på å få dette dekket, selv om det kanskje sto i annonsen at dette var inkludert i leieprisen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...