Gå til innhold

Nytt kamera til jul.. Hvilket?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Brukerne bes holde seg til sak og ikke person. Personangrep tolereres ikke, og i grove tilfeller vil den aktuelle brukeren bli fratatt tilgangen til forumet. Hva brukere mener om hverandre er ikke tema for tråden, og det er direkte ødeleggende for diskusjonen.

 

Innlegg med personangrep er blitt fjernet eller redigert. Brukere oppfordres til å bennytte p_report.gif-funksjonen om man kommer over personfokuserte innlegg av negativ art, fremfor å kommentere det i tråden. På den måten kan moderator bedømme saken og vi unngår videre personkrangel.

 

(Dette innlegget skal ikke kommenters, da det blir ansett som off-topic. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på PM.)

Lenke til kommentar

Da jeg skulle kjøpe videokamera satte jeg opp noen viktige hovedkriterier som jeg absolutt ville ha. Det var blant annet:

- At kameraet skulle ta opp i HD

- At det har søker

- At det har optisk bildestabilisator (og ikke elektrisk som er billigere og dårligere)

- At bildekvaliteten er god

 

Andre funksjoner var mindre viktige, men ble også vurdert. For eksempel ville jeg opprinnelig ha harddiskbasert, men endte opp med tapebasert fordi det ga bedre bildekvalitet.

 

Jeg vil anbefale deg å klikke litt rundt på komplett.no eller andre websider og se på ulike kameraer og pris. Her får du ikke vite så veldig mye om kameraene. Vil du vite mer må du lese om dem på www.camcorderinfo.com.

 

Et par tips til før du begynner å lete:

- Ikke sats på kamera med høy zoom. Du trenger kun 10-12x zoom. Kameraer med 20-40x zoom gir dårligere bilde fordi det er brukt flere linseelementer.

- Regn med ca. 500 kr i ekstrautstyr i totalprisen. Ekstrautstyr du bør ha, som ikke følger med kameraet er bæreveske (ca. 300 kr), USB-/firewirekabel (ca. 100 kr) og minnekort for stillbilder (ca. 100 kr).

- Ikke legg så mye vekt på stillbildefunksjonen. Selv om produsenten kanskje hyper opp stillbildefunksjonen, kommer du kun til å bruke den i nødstilfeller. Et hvilket som helst kompaktkamera tar mye bedre bilder uansett.

 

Edit: fikset slik at linker ble klikkbare.

Endret av bb79
Lenke til kommentar

Jeg setter vel egentlig de kriteriene jeg og. (Greier vel ikke å vite om flere kriterier heller.)

 

Men problemet med å titte litt rundt er at jeg er totalt fjern på dette med videokamera.

¨Er vel heller redigeringen jeg tar meg av.¨

 

Så dere kunne ikke kommet med et konktret altarnativ?

Lenke til kommentar
Jeg setter vel egentlig de kriteriene jeg og. (Greier vel ikke å vite om flere kriterier heller.)

 

Men problemet med å titte litt rundt er at jeg er totalt fjern på dette med videokamera.

¨Er vel heller redigeringen jeg tar meg av.¨

 

Så dere kunne ikke kommet med et konktret altarnativ?

 

At det har minnebrikke, vil det ha mye for kvaliteten å gjøre? Possitivt/negativt?

Lenke til kommentar

Jeg har dessverre ingen konkrete forslag til kamera. Minnekortbaserte kameraer lagrer i AVCHD-format som sies å være litt dårligere enn tapebaserte kameraer som lagrer i Mpeg2. Dessuten kreves det en ganske rask maskin til å redigere AVCHD kontra Mpeg2. Men i praksis tror jeg at forskjellene er minimale. Mulig du ikke ser det engang.

Lenke til kommentar

Jeg kan komme med et par konkrete forslag. Det ene heter Panasonic NV-GS330, og er et SD-kamera. Dvs at det har en standard tv-oppløsning. Lett og redigere, og havnet rett under Canon HV20 i test, som var et dyrere HDV-kamera. Neste anbefaling er etterkommeren til Canon HV20, Canon HV 30. Dette er et HDV-kamera som er et best-i-testkamera. Tyngre og redigere, men HD-kvalitet. Dette bruker tape som lagringsmedium, akkurat som Panasonicen. Så har vi noen AVCHD-kamerar, som lagrer HD-kvalitet på minnekort = tungt å redigere. Panasonic HDC SD9 er det billigste av disse kameraene som har testet svært bra. Så har vi Canon HF100, som er et best-i-testkamera. Les videokameraguiden øverst på siden.

Sjekk ut disse. Finn ut om du vil ha SD-kamera, HDV-kamera eller AVCHD-kamera. :)

Endret av 2Olav
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...