Gå til innhold

Luftekanal fra utendørs til kabinettet


Anbefalte innlegg

Leker litt med tanken på å legge en luftekanal igjennom ytterveggen og inn til kabinettet, for å kjøle. Må jo være ypperlig nå på vintren. Noen som har prøvd dette? Hva må en tenke på mht. luftfuktighet, viftedimensjon osv. Er det i det hele tatt noe å vurdere, eller er det en gal manns tanker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-XHLacM

Om jeg ikke tar feil så er det allerde flere andre personer her inne som har gjort noe lignende. Før man setter i gang med et slikt prosjekt er det en fordel å tenke litt fremover. Er du sikker på at du vil risikere et hull i veggen for et prosjekt som kanskje "bare er gøy" i ett år?

Lenke til kommentar

Av og til ugunstig å ta hull i en vegg. Tenk på dampsperre, kondensvandring og generell trekk/kuldebro.

 

Det kan oppstå litt kondens på komponenter, siden luft i huset er ganske fuktig, spesielt hvis du kjøler ned pc'n med 10minus-luft. Da kan det oppstå kondens på komponenter.

 

Men ville vært mer bekymret for det hullet i veggen... Husk å kle det med noe diffusjonstett slik at fuktighet ikke kommer inn i veggen...

Lenke til kommentar

For å være helt ærlig tror jeg neppe det kommer lengre enn til tegnebordet, har jo WAF å tenke på... Men dersom jeg noen gang skal bygge nytt hus/får hus med eget datarom (nå er jeg henvist til å sitte på gangen) hadde det vært gøy å prøve ut.

 

Et hull i veggen kan altids repareres, eller utnytte på andre måter uansett. For eksempel kan man jo lage kattedør. (bare husk å ta ut vifte, og koble ifra kanalen fra kabinettet først! ;))

Lenke til kommentar

Jeg kjenner til en som hadde en slik løsning, og etter ett år hadde det vært veldig mange edderkopper innom maskinen og en mus(!). etter hva jeg vet nå har han en radiator/pumpe i kjelleren som er koplet sammen med en radiator på datarommet, så lar han varmluften fra datamaskinens vannkjølingssystem gå gjennom den slik at han får varmen fra maskinen ut av rommet, men beholder varmen i huset. I disse tider skal man vistnok spare på energi :)

Lenke til kommentar

Du er ikke gal, dvs. hvis du er det er du i hvert fall ikke alene, he-he. Luftekanal fungerer ypperlig. Det er mulig å installere runde lufteluker, dermed har du ikke ødelagt noe i veggen og det blir enkelt å føre kanalslange gjennom veggen. Diameter 100mm eller 125mm på slangen. Anbefaler utvendig kanalvifte som kan styres inne i huset, det trengs spesielt når det er litt varmere temperaturer ute. Når det er flere minusgrader er det nok med naturlig trekk. Husk bare filter av noe slags på inntaket, kjipt å få fluer og andre ting inn i rommet. For ikke å nevne mus.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg hadde radiatoren til vannkjølingen hengende på veggen ute i sin tid, men det gikk dårlig når det var minus 5 eller kaldere ute. Da rant det kondens av slanger og vannblokk. Det rant selvsagt rett ned på skjermkortet og inn i AGP porten.

Bortsett fra noen runder med hårføner gikk det greit, men jeg vil ikke anbefale andre å prøve.

 

Blir fort kluss når man bruker uteluften.

Endret av formann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...