Gå til innhold

Black Stone Cherry albumguide & diskusjon


Dumrian

Anbefalte innlegg

Black Stone Cherry

Black.Stone.Cherry.jpg

 

 

Medlemmer:

 

Chris Robertson - hovedvokaler/gitar

Ben Wells - gitar/vokaler

Jon Lawhon - bass/vokaler

John Fred Young - trommer

 

Om bandet:

Lynyrd Skynyrd, AcDC, Guns 'n' Roses & Black Crows er bare noen av bandene Black Stone Cherry ofte blir sammenlignet med, bortsett fra at de har tatt litt av alle, og satt sammen til en herlig blanding.

Det første man sannsynligvis legger merke til med bandet er vokalen. Chris Robertson er sannsynligvis et av de aller største talentene innen rockevokalister noensinne. Gitarene er heftig inspirert av fengende og kjappe riff, som AcDc og Guns 'n' Roses.

Å legge Black Stone Cherry i en spesifikk genre er uhyre vanskelig, men de ligger vel i en herlig blanding av Sørstatsrock, klassisk rock, 60 talls rock og hard rock.

Historien

Black Stone Cherry kommer opprinnelig fra Edmonton, en by i staten Kentucky i USA. Edmonton ligger i en såkalt "dry county" (dvs. at det ikke er lov å selge alkohol). Dette var en stor grunn til at bandmedlemmene ikke hadde så mye annet å gjøre enn å fokusere på musikken.

Bandet har en enorm støtte i Edmonton, og pga. lite konkurranse i lokalmiljøet, så fikk de utvikle seg i deres egen vei, noe som førte til deres egen musikkstil. Etter de hadde sluppet sitt første album, "Black Stone Cherry", i 2006, så inviterte rektoren på skolen i Edmonton dem tilbake til Edmonton for å la de holde en konsert i skolens gymsal. Da bandet ankom byen, så var gatene og byen dekket med skilt som ønsket de velkommen tilbake. Av de 1600 innbyggerne i byen, møtte 1500 mennesker opp.

 

Sanger verdt å høre om du vil bli bedre kjent med Black Stone Cherry:

 

Big City Lights

Fra: Singel | Sangtekst

Blind Man

Fra: Folklore & Superstition | Sangtekst

Lonely Train

Fra: Black Stone Cherry| Sangtekst

Hell & High Water

Fra: Black Stone Cherry| Sangtekst

Shooting Star

Fra: Black Stone Cherry| Sangtekst

Peace is free

Fra: Folklore & Superstition | Sangtekst

Rain Wizard

Fra: Black Stone Cherry | Sangtekst

 

 

Diskografi:

 

Black Stone Cherry

Black_stone_cherry_cd.jpg

Black Stone Cherry er debut albumet fra Black Stone Cherry. Albumet var utgitt 18 July 2006. Albumet inneholder 3 singler; "Lonely Train", "Hell & High Water" og "Rain Wizard".

 

 

Folklore & Superstition

328QhJpCLyv0dWdHzPRaTJmOJlN2s__YElr35lkG8KRrjncWI0yKxTovtVHWbgqE.jpg

 

Albumet var gitt ut 19 august 2008, og var produsert av Bob Marlette, som tidligere har jobbet med Alice Cooper, Ozzy Osbourne). Albumet nådde bla. nr. 1 på UK Rock Album Chart og nr. 23 på top 200 for storbritannia.

 

(Vil gjøre guiden mer utfyllende senere, når jeg har tid)

Diskuter & kommenter :)

Endret av Tuftez
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Førstealbummet rocket... var hekta på det i lang tid.. andrealbummet har jeg hørt igjennom 10-15 ganger og er allerede møkk lei.. det blir litt det samme gamle.. hadde håpet de skulle bli enda røffere i kantene, men de gikk heller andre veien og prøvde på noe enda mer mainstream enn førsteplata synes jeg... Shinedown er et bedre alternativ på denne type rockeballader...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...