Gå til innhold

Velger du WoW fremfor venner?


Anbefalte innlegg

Så lenge man skiller WoW og alt annet og ikke lar spillet gå utover hverdagen din så tror jeg ikke raiding, selv ikke hardcore raiding trenger å være ett problem. Men, jeg kan skjønne at noen kvelder så er det fristende å sitte foran PC-en istedet for å pugge til prøva dagen etter.

 

Hva som helst er vel egentlig fristende i forhold til å pugge til en prøve. :p

Ofte jeg stikker opp til kompisen for en filmkveld med pizza i stedet for

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-77do0b

Husker jeg logga rett ut, uten noen unnskyldning første gangen guildet skulle ta AQ og jeg var en av allerede få warlocker. Grunnen var at jeg skulle spise julemiddag i romjula, men skylda på at nettet gikk ned og at det ikke var noe jeg kunne gjøre med det.

 

Men dersom venner hadde kommet og skulle ha meg med ut på fest, så hadde jeg sikkert brukt "nettet gikk ned" unskyldninga da også. Dersom jeg hadde fått besøk, så hadde de nå like så greit kunnet sitti og sett tv og prata skit med meg, selv om jeg spiller.

Endret av Slettet-77do0b
Lenke til kommentar
Det gjør selvfølgelig ingenting og jeg klandrer ingen for å "spille for mye", alt jeg sier er at det er uheldig. Flere opphøyer WoW til noe annet enn hva det er, de ser på WoW som noe mer viktig enn andre spill. Er ikke vanskelig å forstå hvorfor, når de har slitt hardt for å oppnå sin posisjon i et guild så vil de gjerne beholde den også.

I realiteten så er WoW ikke noe mer viktig enn Sims eller kabal, det bare føles og oppleves slikt.

 

Jeg anser forresten meg selv som en rimelig hardcore spiller, så jeg sitter nok ikke noe mindre i det enn de fleste andre. Sier ikke at alle burde spille "like lite som meg" eller noe slikt som enkelte gjør, bare at dette spillet av natur i periodevis er vanskelig å slå av (midt i instance/raid) og at det er fort gjort å periodevis eller ofte prioritere guildet (progresjon) over ekte venner. Samtidig er det fort gjort for å sitte noen timer mer enn man planla også. Er dette ting som gjør spillet til en sunn hobby? Ikke akkurat, så man skal være litt forsiktig, passe på at slik prioritering kanskje hører med til unntakene og ikke er dagligdags.

 

Det finnes folk som ikke kan reise på ferie fordi de må raide på raid-dagene, disse burde kanskje prioritere litt annerledes.

 

Og det er uheldig fordi? Fordi folk faktisk har brukt sitt eget hode og kommet frem til en konklusjon hva de vil gjøre som samfunnet ikke har fått lov å blande seg inn i?

 

Som jeg har sagt utalje ganger, WoW er en hobby som alt annet og om man prioriterer WoW fremfor et slag med venner så er det ikke noe uheldig, man har bare prioritert annerledes enn hva andre kanskje vil gjort i samme situasjon, vi er da alle forskjellige, det er ikke snakk om å anse spillet viktigs men å anse hobbyen sin viktigs. Har mange ganger spurt venner om vi skulle finne på noe og fått til svar "neh, i dag skal jeg kle på meg turklærne, ta med fiskestanga og stikke så langt til skogs som det lar seg gjøre". De prioriterer å dra på fisketur fremfor å være med venner. Er det uheldig? Vet de har gjort de flere ganger og faktisk. Men det er deres valg og de får lov til å fatte det valget.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor vi har denne diskusjonen, tror mange henger seg ekstra opp i det fordi det er et spill, ergo man ser ned på det ergo prioriterer man det fremfor venner så er det noe riv ruskende galt, det er "uheldig".

 

Så kan noen sende meg over samfunnets PDF fil slik at jeg vet hvordan jeg skal velge for ikke å fremstå som abnormal i dette firkantete A4 samfunnet?

Lenke til kommentar
Gjest Harley Quinn

Jeg spiller ikke så ofte, men innimellom.. Jeg har også en hobby som tar opp til tre dager i uka. Jeg har jo venner der jeg bedriver hobbyen min, på samme måter som jeg har venner på wow, det er også en del av vennene jeg er med utenom også. Det er ikke så mye festing, kino o.l. i vennekrestsen til meg og sambo så de få gangen (kanskje 1-2 ganger i mnd) det er noe så er vi jo med. Flere av sambo sine venner er jo også og spiller så dermed er han mye mer med sine venner enn jeg er.

Lenke til kommentar
Nå tror jeg også det er slik at de som svarer her på forumet, de er i utgangspunktet veldig interessert i pc. Du får ikke så mye svar fra casuals, da de ikke bryr seg om forum i det hele tatt.

 

Dette tror jeg også, de jeg kjenner som spiller minst WoW vet ikke om slike forumer engang. Selv om man er "mest casual" av alle i hele guildet eller på hele forumet så kan det godt være man likevel er nokså hardcore i forhold til spillermassen.

For verken guilder eller forumer er representable for hele spillermassen og det er ikke mye vits å sammenligne seg med disse gruppene.

 

Bear^, Du kan jo spørre deg om hvorfor narkotikabruk er uheldig? Svaret er noe i den retning at det kan ha negative konsekvenser og risikoen for å få disse er betydelig. At det er personen sin egen feil eller eget problem er ikke så veldig urelevant i vårt samfunn, vi hjelper hverandre og backer hverandre opp. Ambulanse kommer og redder deg selv om det var din feil du krasjet med bilen, til og med om du gjorde det med vilje.

Nå er WoW heldigvis ikke slått ned på lovmessig som i Kina, det håper jeg vi slipper her.

Lenke til kommentar

Det er farlig å tre en strikk punn føttene og hoppe fra en bru, det er farlig å trø en tøybit på ryggen, sette seg i et fly, fly til flere tusen meters høyde for deretter å hoppe ut av flyet.

 

Det er mange ting som er "uheldig" i dagens samfunn men jeg ser ikke at det blir blåst opp så mye som dataspilling blir og da spesielt blir kanonene rettet mot WoW. Som jeg har nevnt tidligere er avhengighet et forferdelig dårlig argument fordi det er ikke alle WoW spillere som blir avhengig. Du kan drikke deg av skankene (som forøvrig og er uheldig vel og merke) en helg men du er ikke alkoholiker av den grunn.

 

Hvorfor har WoW fått det stemplet det har fått? Jo fordi det er dataspill, samfunnet er fremdeles håpløst låst fast i gamle tider.

Lenke til kommentar

Ble ganske asosial av wow før når jeg var fersk. Dumpen en del lekser til fordel for det og slik, men etter TBC har jeg bare spilt casual. Raider ikke enda, kan hende jeg skal det senere. Det kommer ann på om guildet jeg er med i nå begynner eller ikke. Spiller sammen med en haug rare svensker med en kromoson feil eller to (slik svensker ofte har) men vi har det knall sammen. Skype løftet jo spillet til en helt ny dimensjon for min del!

 

Ellers er jeg med venner omtrent 4dager i uken etter skolen. Ned. Kjøpe middag. Mekke mat. Opp. Lane starcraft eller GH. I helgene er det enten wow eller drikking, det kommer ann på hva de andre skal.

 

Edit: Ingen av mine andre venner spiller wow, forøvrig husker jeg enda hvor sur mamma ble når jeg kom med: "men det er jo ikke et spill man bare kan pause!". "Hvem prioriterer du?", spurte hun. "Noen du nettop har møtt på nettet, eller din egen familie?". Hva annet kunne jeg gjøre enn å logge av og gå ut med bosset? :p

Endret av J@cob
Lenke til kommentar
Det er farlig å tre en strikk punn føttene og hoppe fra en bru, det er farlig å trø en tøybit på ryggen, sette seg i et fly, fly til flere tusen meters høyde for deretter å hoppe ut av flyet.

 

Det er mange ting som er "uheldig" i dagens samfunn men jeg ser ikke at det blir blåst opp så mye som dataspilling blir og da spesielt blir kanonene rettet mot WoW. Som jeg har nevnt tidligere er avhengighet et forferdelig dårlig argument fordi det er ikke alle WoW spillere som blir avhengig. Du kan drikke deg av skankene (som forøvrig og er uheldig vel og merke) en helg men du er ikke alkoholiker av den grunn.

 

Hvorfor har WoW fått det stemplet det har fått? Jo fordi det er dataspill, samfunnet er fremdeles håpløst låst fast i gamle tider.

 

Årsaken til at MMO-spill har fått dette stempelet er at de er vanedannende på samme måte som pengespill er. I poker og på pengeautomater er det pengene dine som står på spill, i MMO-spill er det tiden din du gamler med. Satser en lørdagskveld og får kanskje et item i gevinst. Mekanikkene rundt begge deler er tilnærmet identiske.

 

Sammenligningen din er helt ute av proporsjoner, hadde fallskjermhopping vært noe samfunnsproblem ville det ha fått mer oppmerksomhet. At MMO-spill og da spesielt WoW sprenger kapasiteten på avhengighetsklinikker og lignende forteller oss noe.

 

MMO-spill kan du se på som et samfunnsproblem som koster samfunnet mye penger, jeg kan ikke se at det samme er tilfelle med fallskjermhopping.

 

 

Men det er veldig rart at ingen er blindere for disse tingene enn dataspillerene selv, alle andre kan se det, hvorfor ikke vi?

 

Kan og røpe en ting, det finnes en eneste måte for oss gamere til å bedre vårt ry og slippe å leve med fordommer og fornærmelser. Det er å innse at det ikke er alle andre som er dumme og misforstår men at det faktisk er vi som må skjerpe oss. Hvis du ønsker å forsvare MMO-spill og hindre at de blir forbudt opp og ned ville jeg ha gått frem som et godt eksempel. Det innebærer også å forstå at disse spillene burde hatt en høyere aldersgrense, 12åringer er rett og slett ikke modne nok til å holde seg unna fristelsene. I spillet kan de være en raidleder, en offiser, som mange ser opp til og hvor de kan sjefe rundt med andre mennesker alt de ønsker. Klart det er ekstra fristende for dem.

Endret av Pycnopodia
Lenke til kommentar
Årsaken til at MMO-spill har fått dette stempelet er at de er vanedannende på samme måte som pengespill er.

 

Det her er kanskje en helt annen diskusjon, men det har vel noe å gjøre med hvor mye man spiller. Jeg er enig i at WoW kan være veldig vanedannende, det betyr ikke nødvendigvis at aldersgrense bør skrus opp. I de aller fleste tilfeller tror jeg det er snakk om vaner og ikke avhengighet, det har til og med ledere av såkalte "wow-klinikker" sagt. Istedet bør fingeren pekes mot foreldrene. Hvis poden på 13 skulker skolen, får dårligere karakterer og sitter foran PC-en dagen lang, ta den fra han da vel?!

 

Jeg husker jeg så en reportasje i fra Australia, hvor autentiske den var er jeg usikker på, ihvertfall så var det en gutt på 15 som droppet ut av skole, ikke snakket med venner osv. Foreldrene var fra seg, hva hadde dette forferdelige spillet gjort med sønnen deres? Hvis barnet ikke er moden nok til å prioritere mellom skole og spilling, hvorfor bare ikke ta fra han PC-en og komme til bunns i problemet?

 

Du nevner at "MMO-avhengige" er en belastning for samfunnet? En person som er arbeidsledig og går på trygd er på sett og vis en belastning for samfunnet ja, men kan man legge skylden på en avhengighet?

Lenke til kommentar

Kiruk, Underholdningsbransjen skylder ofte på foreldrene, det er det siste gresstrået de griper tak i når alt annet slår feil.

Det er ikke snakk om at enkelte foreldre ikke strekker til eller ikke gjør jobben sin godt nok, det er snakk om at de aller fleste normale foreldre får vann over hodet. Dette må hele samfunnet ta ansvar for, foreldre jobber så mye i vårt samfunn at skolen tar over store deler av oppdragelsen av barna.

Kanskje hvis barna fikk mer betydelig foreldre-eksponering kunne vi legge mer av skylden over på foreldrene, men slik det er nå syntes jeg det er urettferdig å legge all skyld over på dem.

Foreldre har selvsagt et ansvar, og ikke alle gjør jobben sin godt nok. Men selv gode foreldre kan få unger med ulike problemer..

Det blir omtrent som om du kjører bil og holder fartsgrensen og blir påkjørt av en lastebil som kommer i feil kjørebane - det er ikke så mye du kunne gjort annerledes og det blir urettferdig å si ulykken var din feil.

 

Løsningen din med å "bare ta fra han pcen" er i samme gate som "just say no to drugs". Det er rett og slett ikke noen løsning.

 

Når det gjelder avhengighet og vaner så er det kanskje litt snakk om et definisjonsspørsmål. Jeg mener ikke det alltid er farlig å spille MMO-spill, men det er litt som å leke med fyrstikker, å kjøre eller drikke alkohol - det er ikke risikofritt. Og risikoen vokser dess mer uvitende man er, den gruppen som er mest utsatt er gjerne "hva? neida, dette finnes ikke farlig i det hele tatt! Ikke vits i å ta på setebeltet eller være forsiktig".

 

 

Hadde folk vært litt mer oppmerksomme på eventuelle faresoner tror jeg problemene ville gått bort av seg selv, alt hemmeligholdet og tabuen (folk syntes det er flaut osv) tror jeg forverrer konsekvensene.

 

 

Angående å legge skylden på en avhengighet så kan man regne på hvor mye det koster samfunnet - som med tobakkrelaterte skader. Det er ikke nødvendig å påvise et direkte eller konkret tilfelle hvor det var avhengigheten som førte til belastningen eller skaden, det har ikke vært det med tobakksrelatert lungekreft.

Endret av Pycnopodia
Lenke til kommentar

Og hva påfører avhengig WoW spillere samfunnet av ekstrautgifter? Der er jo ingen tilbud til dem som har blitt avhengig av spillet.

 

WoW fører heller ikke til ting som lungekreft, skrumplever eller andre slike sykdommer. Det kan hende man får psykiske belastninger men dette er ikke påvist så vidt jeg er bekjent.

Lenke til kommentar

Det sprenger kapasiteten til de stedene som tilbyr psykiatrisk behandling og hjelp med spillegalskap. Dette er også bare toppen av isfjellet, mange velger å unngå å få hjelp.

 

En skal være ganske blind for å ikke se problemene, så jeg tror du ser dem men velger å ignorere eller overse dem i et forsøk på å begrense den negativiteten som finnes rundt spillet. Det er å gjøre seg en bjørnetjeneste, skal du gjøre noe positivt for spillmiljøet og oss som spiller så er det ikke bra å overse problemer og late som ingenting.

Lenke til kommentar

Overser nok ikke at det finnes problemer med at enkelte ikke klarer å begrense seg, men jeg overdriver heller ikke for jeg tviler på at andelen som er spillavhengige av diagnose sprenger kapasiteten til det psykiatriske hjelpenettverke og dem som tilbyr hjelp mot spillavhengighet gjør jo nettopp det de gjør og får inn de som er ment å komme til dem.

 

Jeg synes det blåses for mye opp rundt WoW og så snart noen sier at de spiller WoW så er fordomsstemplene ute i fri vake og ting som "nerd", "asisoal", "venneløs", "bor hos foreldrene" etc med en gang ute. Som jeg sa tidligere er det og de som får alkoholproblemer men jeg ser ikke at det er slike fordommer ute å går mot alkohol, dvs så snart du har åpnet vodka flasken eller knertet en flaske VSOP så er du med en gang alkoholiker.

 

At enkelte tar WoW, og spill forøvrig, for alvorlig er ikke et nyst påkommet problem og WoW er ikke alene med å skape avhengighet. Men folk er nødt til å slutte å behandle WoW, spillere og samfunnet som en pest på samfunnets flate perfekte A4 rumpe. Å sette seg ned med slike fordommer for spill er som å skyte utviklingen i rompa med skarpt.

Lenke til kommentar

Jeg er glad jeg sånn sett er i guild med mange av IRL-venna mine, og de andre sitter bare og nerder foran en PC-skjerm og spiller CS, Age of Empires, Heroes of Might & Magic eller Mass Effect uansett :p

Dog, back in the days da jeg hadde ikke-nerder som venner, så var det ofte jeg kunne si at nei, jeg er så godt i gang her i WoW at jeg ikke orker å gå ut, vi får ta det senere. Null stress med det. Og det var ikke engang for raiding, men exploring, questing, w/e.

Jeg liker ikke folk.

Lenke til kommentar
Gjest Harley Quinn

Så det er bedre at jeg sitter og se på tv en hel kveld enn å sitte og spille wow en hel kveld? Jeg ser som sagt venner bare kanskje hver andre helg om ikke sjeldnere, det er jo så mye lettere og bare sitte hjemme med sambo og se på tv, lage middag enn å dra ut til folk og se en film.

 

Jeg bruker bare tiden de andre menneskene ser på tv, til å spille wow. Men så har jeg jo verken lekser eller prøver å pugge til. Jeg kommer hjem, ser litt på tv/spiller wow, lager meg middag, ser mer på tv/spiller wow...

Lenke til kommentar
Og hva påfører avhengig WoW spillere samfunnet av ekstrautgifter? Der er jo ingen tilbud til dem som har blitt avhengig av spillet.

 

WoW fører heller ikke til ting som lungekreft, skrumplever eller andre slike sykdommer. Det kan hende man får psykiske belastninger men dette er ikke påvist så vidt jeg er bekjent.

 

Vist er det et tilbud til wow-avhengige, faktisk et egent senter bare for spillavhengige i tyskland. Du kan få dekket både reise og "avrusing".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...