Gå til innhold

Anbefaling: Hvilken TV skal du kjøpe?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ja, okei...Takk for oppklaringen, greit å vite!

Vil det da si at PZ70 er bedre enn PZ8? Begge er Full HD varianter, med PZ70 er vel noe eldre.

 

Vel, PZ70 og PZ8 er vanskelig å sammenligne, da ingen butikker har PZ70 lenger.

Om du skal bruke 8000kr på en 42", så bør du sjekke ut LG 42PG6xxx, eller holde deg til Panny PX80. Her får du ikke Full HD, men du får fortsatt to meget gode TV'er.

 

Wilhelmsen;

 

Min erfaring med Tatung er at de sliter med "lagg" i bildet, altså etterslipp. Høy responstid, ikke spesielt skarpe bilder, og labert fargenivå/sortnivå. For all del, i forhold til prisen er det jo mye TV. Jeg har derimot tendensen til heller å gå for kvalitet, enn kvantitet.

 

Nå har jeg riktignok ikke sett alle modellene fra Tatung, så dette blir "my two cents."

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...
Gjest Slettet-qtXdRFbtay

Wilhelmsen:

Ang Tatung så er mitt inntrykk at de gir veldig mye bildekvalitet for pengene, men har kanskje noen andre små "særegenheter" som får de til å virke en smule billigere enn andre TVer.

 

Jeg har en 32" Tatung jeg kjøpte for 3000kr for et år siden, og bildekvalitetsmessig ligger den tett på TVer som fremdeles koster omtrent det dobbelte. Dog er den litt tykkere, og kommer med svake "knitrelyder" når den skrus av eller på - ellers en kjempe-TV for prisen. Savner dog 1-1 pixelmapping via HDMI, men den støtter det via VGA, så går igrunn helt fint!

Lenke til kommentar
Skal kjøpe meg ny 46" TV, har vel egentlig bestemt meg for plasma. Er Panasonic TX-P46G10E et godt kjøp eller burde jeg se på andre modeller? Bør ikke koster over 13k.

 

Det er i alle fall en kjempe god TV, men om det finnes bedre til samme prisen vet jeg ikke. Jeg har 50", samme modell, og er strålende fornøyd. Har sammenlignet med den gamle 50PX700- modellen og er særlig fornøyd med SD-sendingene på min 50" som jeg synes er mye bedre enn på den eldre 50". Ikke oppdaget så mye negativt, litt viftestøy dersom man stikker hodet helt opp i TV-en. Litt tendenser til midlertidig innbrenning, men de forsvinner etter ei stund (jævla :thumbdown: barnekanaler som slutter kl 20-21 og etterlater et stillestående bilde).

Lenke til kommentar

Vurderer å "investere" i ny tv om ikke veldig lenge. Har derfor snoket litt rundt både i butikker og på ulike nettsider. Kan sette opp en foreløpig vurdering:

 

Jeg ser i utgangspunktet på rimelige tver, men tenker at jeg ønsker å satse slik at jeg er fornøyd i noen år og klarer meg i enda noen (5-10 år). Dvs en prislapp på rundt 10k er det jeg tenker på, og 37-42".

 

1. Billigere tver - Sony W5500 anbefales mange steder, men jeg har ikke blitt helt overbevist når jeg har sett den i butikk - ser litt blass ut. Samsung B535 er litt "kjedelig", men anbefales jo overalt den og da.

2. Priser midt i prisklassen - Tror LG har noen modeller, vet ikke med Phillips (er 8404 bra??). Jeg liker Panasonic plasma G10, men er litt skeptisk til detaljeringsnivå og innbrenningsmulighet.

3. Litt dyrere tver - LG SL8000/9000-serien og Samsung LED er aktuelle og antakelig gir begge disse god valuta. Tror vel det er liten forskjell på de forskjellige modellnumrene Samsung?

4. Klart beste tv jeg har sett er Phillips 9704. Den var såpass bra at jeg nesten begynte å tenke på tross av prisen på ca 22000,-.

 

Utviklinga går så fort at det er lite fristende å kjøpe nå. Men trolig vil vel bildebehandlinga og teknikken i Phillips 9704 bruke noen år før den er nede i 10000 for tilsvarende? Samtidig er vel noen av de "revolusjonene" i bildekvalitet knapt merkbare for folk flest? Jeg ser som sagt en forskjell mellom 9704 og sony 5500, men det er ikke sikkert det ville gi en så veldig mye større opplevelse av de mediene jeg så på på skjermen (?) -hvilken sending som vises er vel viktigere enn hvor god bildebehandling du har?

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...