Gå til innhold

Politianmeldelse av et spill !!


SintBrus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel å ta i litt å hevde at det går på bekostning av ytringsfriheten til alle i norge :wink: , men jeg ser poenget. Jeg synes at det er på tide med skikkelige aldersgrenser på videospill, og at det stilles krav til at de blir overholdt. Det er jo ikke til å komme utenom at GTA3 er sterk kost, og grafikken begynner å se veldig realistisk ut i forhold til tidligere spill. Å politianmelde importøren (eller hvem det er de har anmeldt) er kanskje en effektiv måte å få ting til å skje.

Lenke til kommentar

så hva slags virkninger vil dette få?

gta har jo allerede vært i salg i flere uker, og vi vet vel alle om en ting som heter cd-brennere (det er imot norsk lov å kopiere spill til annet bruk enn dit eget, og jeg oppfordrer ingen til å gjøre dette)

 

uansett: alle som har tilgang til internett og en cdbrenner (de fleste her anntar jeg) kan lett få tak i gta3 samme hvor ulovlig gta3 er.

Lenke til kommentar

Som jeg sa in "nynazisme og rasisme" tråden her. Selv om noe blir forbudt og dermed ulovlig, gjør det det ikke vanskeligere. Med en grei bredbåndslinje (f.eks. 2Mbits linja mi :smile: ) Tar det ikke lang tid å få fatt i GTA3 som det her gjelder. Men jeg er enig når det gjelder aldersgrenser. Forøvrig er det jo en aldersgrense på dette spillet, men utselgerene er ikke så veldig "strenge" på dette området... :lol:

Lenke til kommentar

Laila Dåvøy kan bli, om hun får dataspillet GTA3 forbudt, bli en av Norge's mest forhatte personer noensinne. Dette er et spill verden har ventet på sida '98, og det har kommet til PS2. Å ignorere at det faktisk ikke finnes aldersgrenser på dataspill (men er merket med foreslått aldersgrense), ved å ignorere alt som har kommet inn i landet av voldelige filmer osv, er direkte stupid av henne. Alle nerder raser!

Og skulle det vært ført inn aldersgrenser/forbud mot dataspill, er Norge sånn 10-20 år for sent ute...

DERSOM et forbud skulle komme, vil Norge å få føle en av de største flodene av piratkopier de noensinne har hatt. Helt klart. Denne saken engasjerer meg, fordi Laila har tenkt å gjøre inngrep på MIN ytringsfrihet!

Fiksjonell vold er den eneste akseptable form for vold. Der ingen levende vesener blir skadet. Dessuten handler ikke GTA3 om vold, men om biltyveri. Om racing. Om å cruise ned stripa med en Porsche eller whatever.

"Grand Theft Auto 3" sier alt, liksom?

Og det at Laila er sart, når det gjelder voldelige ting, er vel forsåvidt OK, det er det mange som er... Bare ikke la det gå ut over andre, Laila!!

(Aaaaaargh!!)

Hun kunne jo begynt med å boikotte filmen "Ringenes herre"... Han som har laget den har jo tross alt laget "Braindead" og "Bad Taste" før dette. (Og, damn, de filma er lovlige i Norge.) Det er ekstrem-gladvold. De går ut på det. Humor og vold. Og de er bra.

"Hvordan gjøre en nasjon rasende?". Kunne blitt en bra bok, Laila.

 

 

Tjobing. Fikk ut en god del frustrasjon nå. Burde skrive litt oftere... :wink:

Lenke til kommentar

Ved å innføre aldersgrense på spill nå vil man hvertfall begrense tilgangen på lignende spill for mindreårige en del.

 

Jeg er HELT i mot å forby slike spill! Voksne folk må få lov å bestemme LITT sjøl! Og jeg veit at GTA3 ikke går ut på (bare) å drepe (selv om du får poeng og penger for det).

 

Jeg tror at skikkelige aldersgrenser og overholding av disse ville hindre noen som ikke har godt av det å spille de værste spillene. Og det hjelper da noe!?! Verden er FULL av klinkokkos folk, så om disse forhåndsreglene forhindrer at en av dem tar med seg rifla ned på REMA'n på hjørnet og skyte 3-4 stk, så er det faktisk verdt det mener jeg!

 

[ Denne Melding var redigert av: bluescreen på 2002-01-18 00:08 ]

Lenke til kommentar

Hei.

 

Det er godt å se at det er krutt i folk enda i dag, men jeg synes kanskje at dere er litt usaklige. Selvsagt kan det (og VIL det) komme spill som er så perverse og usmakelige at de ikke bør være lovlige, selv for voksne. Spørsmålet er hvor grensa bør gå. Et sted må grensa gå, er vi enige om det? Personlig mener jeg at GTA3 ikke bør være spillet som lager vei for forbud.

 

Samtidig vil jeg bare si at det virker litt pussig at dere hyler og skriver om ytringsfrihet nå når noen _snakker_ om gjøre et spill forbudt. Det er bare et spill. Det er liksom ikke det viktigste i verden. Vil dere ha udelte rettigheter til å tilfredsstille dere grenseløst? Retten til å more dere ihjel? Det minner meg litt om en unge som hyler fordi det ikke får godteri fordi det er fredag. Alt skal være godt og moro, og det som ikke er det er man i mot. Tsk. Hvorfor er det så få som snakker om ytringsfrihet når det gjelder krigsfangene som nå blir torturert og holdt fanget utenfor alle regler på Cuba? USA sier at de ikke er krigsfanger, og at USA derfor slipper å forholde seg til geneve-konvensjonen. Men jeg spør dere, hva er fangene hvis de ikke er krigsfanger? Vanlige kriminelle? Bør de ikke i så fall få en telefonsamtale og en advokat utnevnt? Neida, ikke disse.

 

Verden vrir seg i sin øst=feil og vest=riktig-tankegang, en geografisk og nonchalant skjevhet, og _nå_ snakker dere om ytringsfrihet, rundt dette ene spillet, akkurat som om det var viktig. Det blir litt meningsløst. Eller hva syns dere? :razz: Kanskje er menneskene født for å more seg og ha det gøy, 24/7?

Lenke til kommentar

Maroder_S: Hvor mener du grensa bør gå? Prøver ikke du å ha det så morsomt du kan så ofte du kan? I slike perspektiver du tegner opp kan det meste fort virke meningsløst.

Quote:


Eller hva syns dere? :razz: Kanskje er menneskene født for å more seg og ha det gøy, 24/7?


Jeg morer meg så mye jeg kan. Det morer meg ikke at andre mennesker lider.

 

Å trekke fram ytringsfriheten i denne debatten er i drøyeste laget, ettersom det etter min mening ikke er noen som vil ytre noe gjennom GTA3, men kun tjene penger.

 

Generelt en veldig negativ diskusjon... full av krisemaximering.

 

"Gi meg løsninger, ikke problemer!" :wink:

 

[ Denne Melding var redigert av: bluescreen på 2002-01-18 02:15 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Hvorfor ikke? Hvor mener du grensa bør gå?


Jeg har ikke tenkt nøye gjennom dette, men jeg mener at grensa bør gå et sted før seksualitet og andre menneskelige egenskaper kommer for sterkt inn i bildet. Selvsagt kan vi ikke ha et spill hvor man er en nordisk viking som kan voldta og drepe unge jenter på en øy litt uti havet. Og ja, jeg tror det vil finnes interesser som vil utvikle sånne "spill", bare gi dem litt tid.

 

Spillene blir mer og mer realistiske, og hvordan tror du spillene er om 10 år? Hvordan er de om 20 år? Etter hvert som spillene blir fotorealistiske (rundt ca. 2010?) må vi som mennesker begynne å passe oss. Da kan det jo være greit å ha et regelverk på forhånd.

Quote:


Prøver ikke du å ha det så morsomt du kan så ofte du kan?


 

Ikke så ofte jeg kan. Av og til gjør jeg ting som slettes ikke er morsomt, f.eks. skrive dette, vaske kopper, rydde, arbeide med veldig nerdete og repetetivt arbeid f.eks. Hvis jeg hadde hatt det morsomt så ofte jeg kunne, ville både huset og jeg forfalt. Jeg tror det er viktig å finne en balanse, selv om denne helst bør være ganske ubevisst.

 

Quote:
Quote:

Tsk. Hvorfor er det så få som snakker om ytringsfrihet når det gjelder krigsfangene som nå blir torturert og holdt fanget utenfor alle regler på Cuba?


 

...fordi dette er et hardware/overklokkingsforum.

Ja, greit nok, men jeg mener ikke bare her. Se deg rundt da, hvor mange rundt deg er det som overhodet viser at de har evne til å ta innover seg at det finnes urettferdighet som ikke rammer dem selv? Finnes det _mange_ som orker å innrømme overfor seg selv og andre at det finnes alvorlige ting?

 

Quote:


I slike perspektiver blir det meste meningsløst.


Ja. Det blir jo det, og i en galaktisk sammenheng, så blir jo det hele enda mer meningsløst, og spesielt GTA3. Men eksistensielle spørsmål skal jeg la ligge for nå :smile:. Kanskje like greit.

 

Quote:
Quote:


Eller hva syns dere? :razz: Kanskje er menneskene født for å more seg og ha det gøy, 24/7?


Jeg morer meg så mye jeg kan. Det morer meg ikke at andre mennesker lider.

Det var da enda godt. :smile:

Quote:


Syns også at du veier ganske godt opp andre veien i forhold til de andre angst/hysterianfallet i noen av de andre meldingene her.


"Gi meg løsninger, ikke problemer!" :wink:


Takk, det var fint sagt. Du veier nok til samme side. Jeg er bare for tiden noe frustrert over alt hykleriet jeg ser rundt meg, både i media og hos mange andre folk. Ikke har jeg noen religion å trøste meg med heller, bare en slags uklar følelse av hva som er riktig og galt. Da er det godt å vite at det finnes folk som man kan diskutere dette med, på en voksen måte.

 

Det kan mange ganger være enklere å kritisere negativt i stedet for å være konstruktiv, dette er nok noe vi menneskene må slite med i lang tid framover. Men samtidig må du se disse innleggene her som et forsøk på å få folk til å tenke seg om en gang. Er alt bare spill og moro? Skal vi bare ha og ha og ha, og alt til oss selv, alt godt til oss selv? Jeg synes det blir for pinlig, og for grådig. Det er noe ufint med det. Og jeg er ikke gammel, og ikke prippen, og jeg har temmelig rå PC, og jeg liker å spille RTCW og MOHAA og vil sikkert like GTA3 når det kommer for PC. Jeg gjør også mange andre dumme ting, som jeg tror de fleste mennesker gjør. Men likevel glemmer jeg ikke at jeg er et menneske, og at det finnes andre mennesker enn meg selv, og folk som har det verre enn meg selv.

 

Det er et forstyrrende signal jeg får fra media og folk, gi-blaffen, gi-enkle-og-raske-løsninger, tenk-på-deg-selv. Slike signal. Da sender jeg et lite motsignal. Det er så enkelt som det. Fortell meg gjerne at jeg tar feil, men da er det din tur til å forklare hvorfor.

Lenke til kommentar

Det ser ut til at bluescreen endret sin post i det jeg var i ferd med å quote hans, og følgelig vil jeg svare på mange ting som han liksom ikke sier i posten over. Jeg lar det stå sånn likevel for nå. Eller hva synes du bluescreen? Hvis du vil, kan jeg ta vekk det du sa, hvis du ikke vil si det likevel? :razz:

Lenke til kommentar

La den stå du! Bra post!!

 

Synes det virka som om jeg var sinna på deg i den først, noe jeg ikke var eller er. Det blei litt feil når jeg leste igjennom det, så jeg valgte å endre "litt" på den :wink:

 

[ Denne Melding var redigert av: bluescreen på 2002-01-18 03:07 ]

 

Hoy! Ser det er en del skrivefeil i den orginale posten min fra i sta... Ikke bra. Får skylde på at jeg begynner å bli alt for trøtt.

 

[ Denne Melding var redigert av: bluescreen på 2002-01-18 03:09 ]

Lenke til kommentar

Det er tåpelig synes jeg... voksne folk har evnen til å skille mellom fantasi og virkelighet, voksne folk har evnen til å selv kunne bedømme hva de ser, gjør og hører. Det er her snakk om både sensur såvel som det faktum at det virker som om Krf'ere tror at folket ikke klarer å ta vare på seg selv. Livet er til for å leves, og jeg som mange andre, prøver å leve det til det fulle hver dag. Om dette betyr at jeg for et par timer ønsker å spille GTA3 så gjør jeg det, selv om jeg egentlig aldri har likt de spillene. Men det er heller ikke poenget her. Poenget her er at hun ønsker å skåne befolkningen for dårlige inntrykk og dårlig påvirkning av typen "gladvold," vel da kan hun rett og slett ikke stoppe der (hvorfor i det hele tatt starte der det skjønner jeg ikke men, men); men hvorfor ikke også fortsette med å sensurere visse video-/kinofilmer, tv-filmer og serier, dagsrevyen, visse episoder av "Rikets Tilstand" ... for ikke å snakke om Globus2 eller gutta på tur.

Å skape et så sterilt og inntrykksløst samfunn som det det blir lagt opp til her (dersom forslaget hennes går gjennom selvsagt) er rett og slett horribelt. JEg har allerede i en årrekke nå ment at vi har begynt å bli et slags syntetisert samfunn, men dette ville ta det hele flere skritt videre. Som jeg har sagt; tillates bruk av sensur i ett tilfelle, vil det bli enklere å tillate sensur i flere tilfeller. Dere kan si hva dere vil når det gjelder ytingsfrihet og denne sakens relevans i forhold til det, men det er uansett i det ytterste tilfellet, ytringsfrihet det er snakk om, og den må nødvendigvis være absolutt.

Selvsagt innehar ingenting av det noen mening i den store sammenhengen, men det spiller heller ingen rolle... vi kunne blåse planeten til h***** i morgen uten at det ville bety noe, men hvilken relevans det har for denne saken er jo noe helt annet.

 

Nei, Laila(?) ikke ta fra oss retten til selv å velge, ikke ta fra oss retten til å være voksne ansvarlige mennesker

Lenke til kommentar

Hei..

Ser at denne saka engasjerer folket på OK.no

Jeg er egentlig fullstendig uenig i at GTA3 er "det mest voldelige spillet" Det er svada, se på Soldier of Fortune f.eks. DET er voldelig, og sannsynligvis det mest voldelige jeg har spilt. Den snutten fra GTA3, som ble vist på TV i går er jo bare blåbær. Ærlig talt da. Hva er galt med dette landet. Hva har skjedd med folks rett til å bestemme over seg selv. Han svensken som sa at Norge var den siste Soviet-stat aner ikke hvor rett han hadde da han sa det. I dette landet er det de dustene, som vi foråvidt stemmer på, som styrer, de blir jaggu betalt for å sitte der å være viktig, det eneste de er virkelig god til er å tyne penger fra folk. Det sitter faktisk folk som blir betalt for å finne på nye navn til avgifter vi må betale.

 

Det er nå en ting, men det er ikke rett å sensurere hva folk skal oppleve. Jeg mener, hvis du ikke klarer å skille real-life og gamet da er det ikke spillet det er noe galt med, og på en annen side, som det ble nevt i ett av innleggene lenger oppe. Ærlig talt ass. Hvorfor skal staten Norge blande seg i absolutt alt da, kan ikke folk få bestemme skjøl. Jeg mener, hvis spillet er så ille, kan vel de som ikke liker slikt, la vær å kjøpe det, det er ikke kjøpe-tvang i Norge sist jeg sjekka :smile:

 

Uansett, det finnes maange titler som med glans overgår GTA3....Det er fakta.

Jeg må innrømme at jeg ble litt oppfyrt av utsangnene til denne dama, som tydeligvis ikke aner hva hun snakker om. Ærlig talt, Våkn opp, Norge. Vi lever i år 2002 nå, ikke 1940 eller no sånt. Forbanna folk som skal legge seg oppi alt. Stikk fingeren i jorda, og finn ut hvor landet ligger, sier nå jeg.

Lenke til kommentar

Det er totalt usaklig å dra krigsfanger og verdens problemene inn i denne tråden. Det er alltid krig i verden og mensker som lider, men man kan ikke gå rundt å ikke snakke om eller diskutere andre andre ting av denn grunn, det blir bare for idiotisk.

 

Saken er at det er en aldersgrense, spillet er ikke "farlig" for folk over 18, som det er tilat for, og at staten ønsker å oppdra alle unger er bare helt på trynet. Her er det foreldrene som svikter, ikke lovene. Lovene er der, det er nemmelig ikke lov for folk under 18 å spille gta3. At foreldrene og butikkeierene ikke overholder disse lovene bør og skal ikke gå utover de som faktisk bare har lyst til å spille et spill. Og i tillegg finnes det tusenvis av minst like voldelige spill som man da også burde forby.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-18 12:03, nesquik skrev:

Det er totalt
usaklig
å dra krigsfanger og verdens problemene inn i denne tråden.


 

Mulig det. Men legg merke til at jeg ved dette eksemplet påpeker at argumentasjonen til mange av dere ikke er særlig god. "Ytringsfrihet forutsetter at alt er lov", står i et innlegg oppi der. "Dama kan ikke ha peiling", skriver du. Men har du peiling selv? Hva gjør ministere, hvorfor er de der, og hvordan kom de dit? Og hvorfor kommer kritikken først nå, når hun snakker om dette dumme spillet? Kan noen svare på det?

 

Det som opprører meg er at folk tilsynelatende er så ufattelig navlebeskuende og egoistiske. Jeg blir provosert av folk som kommer her og argumenterer med ord som "ytringsfrihet" i øst og vest, uten se ut til å forstå rekkevidden av begrepet litt en gang. Det er greit å være i mot Laila Dåvøys utspill i denne saken, jeg synes det er bra at dere er det, men prøv å vær saklig da.

 

I denne saken så sier de fleste som motargumenterer Dåvøy at "vi må få aldersgrenser, da blir det greit". Akkurat som om det blir det. Faktum er at spill kommer til å fortsette å bli spilt av folk under 18, og foreldre som ikke forstår vil kjøpe sånne spill til ungene sine, og at når en på 12 skaffer det på en FTP vil denne gi det til alle vennene sine, også de på 10. Tenk litt framover, når "bredbånd" kommer til å ta av de nærmeste årene. Hva skal folk med båndbredden? Jo, de skal dele filer. Dele alt. Det kommer til å ta helt av, og det vil foregå uten noe form for kontroll. Da kommer det på det samme hva hvilke regler Norge har angående voldelige og seksuell/voldelige-spill, fordi folk kommer til å skaffe dem uansett.

 

Dette (mener jeg) er et godt argument i mot Dåvøys uttalelser om dette spillet. Ikke lag lover som gjør vanlige folk til kriminelle.

 

Quote:

Her er det foreldrene som svikter, ikke lovene.


 

Ja, den eneste måten unger kan bli spart for GTA3 og lignende spill på, er at foreldre, foresatte og søsken viser ansvar, og faktisk kontrollerer hva ungene holder på med. Men det har lite, og vil ha enda mindre med, hva selgere selger i butikken.

 

Quote:

Lovene er der, det er nemmelig ikke lov for folk under 18 å spille gta3.


 

Dette er tull, og gjelder kun for EU-land, og kanskje også USA. Det er lov for treåringer å kjøre GTA3 i dag.

 

Til slutt vil jeg stille et spørsmål til alle. Har vi _rett_ til å spille alt hva vi har lyst til? Har vi _rett_ til å underholde oss ihjel? Tsk. Selv tror jeg ikke det. Jeg synes ikke det er en menneskerett å spille dataspill. Jeg vil i hvert fall ikke legge to pinner i kors for å forsvare folks grådige og selvopptatte interesser om å få spille ALT, ALT, ALT!!!

Lenke til kommentar

Quote:


Etter min mening ikke er noen som vil ytre noe gjennom GTA3, men kun tjene penger.


 

Det er ikke ytringsfriheten til produsentene som blir angrepe her, det er ytringsfriheten til spillerene som blir angrepe. Vi blir påsmurt at det er uetisk å drepe andre i et spill. Det er jo mange andre spill som går ut på det samme. Det er ikke meningen i GTA3 å gå rundt å drepe folk. Det er om å gjere å klare oppdragene, ta biler osv. Det er lagt til at du kan drepe, men det er ikke hovedpoenget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...