Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Flytte til varmere strøk


Priest32

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg ble for to år siden ufør. (Tidsbegrenset riktignok)

Ser ingen bedring, og heller ikke noen grunn til å tro at jeg skal bli bedre.. Antar derfor at jeg vil fortsette som ufør, tidsbegrenset eller fast.. Selv om jeg bare er 34år..(M)

 

Selv om det er fryktelig vanskelig å godta at man liksom ikke er brukandes til noe lenger.

Har egentlig aldri tatt meg tid til å leve før. Har aldri hatt noen ferietur noe som helst sted. (Ikke annet enn som barn, med familie.) Så jeg tror jeg ville hatt godt av å se litt av verden..

 

Jeg vurderte en stund om jeg skulle flytte til Sverige. Da levekostnadene er mye lavere der, samt lavere boligpriser.. Dette ville gitt meg mer overskudd til evt reising til varmere strøk i vinterhalvåret..

Har ikke gått helt bort fra den ideen med Sverige enda.. Først fordi det vil bli billig å reise hjem til Norge for å besøke venner og kjente.. Samt, kort reisevei..

 

Men dette med varme året rundt frister veldig. For jeg kjenner jo hvor mye bedre jeg føler meg om sommeren.. Kan gjøre mer, orker mer, og mye mindre smerter og stivhet i muskler og ledd.

 

Så, til spørsmålene..

Jeg har vurdert mange land.. Spania, Portugal og USA (evt Italia). (Asia er uaktuelt.)

-Spania kan være fordelaktig fordi det finnes norske "kolonier" Hvor man kan treffe andre nordmenn.. Siesta midt på dagen kan jeg nok også trives med..

-Portugal kjenner jeg svært lite til. Noen sier det er billigere enn Spania, andre sier det er dyrere. Og at folkene kan virke litt mer "hissige" enn i Spania..

-USA. Finner liksom bare informasjon om hvordan flytte til USA som arbeidsfør, eller som student.. Ikke som Ufør.. En av de store fordelene med USA er jo at jeg slipper å lære noe nytt språk..

 

Et annet poeng, er at jeg har et lite håp om at jeg i det minste etter hvert vil kunne ta en liten jobb. For jeg har et håp om at varmen kan hjelpe meg en del..

 

Har dere noen gode råd ?

Linker ?

Søkemotorer for hus.. ?

 

(Finn og lignende, har jo bare leiligheter og slikt langs havet i Spania og Protugal.. Der er det alt for dyrt.. Vil kunne ha en startkapital på ca 500.000,- etter at huset mitt blir solgt.. )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Joda, jeg husker posten din om å flytte til Sverige. Det byr jo ikke på den største kultursjokken eller klimaforandringen å flytte dit :-)

 

Jeg kjenner flere som har flyttet til Spania permanent, deriblandt egen familie. Bare for å ha sagt det, det er ikke så eksotisk som en skulle tro.

 

Det jeg sier nå, sier jeg ikke for å lage krøll, men du bør ta det med i dine beregninger:

Portugal er et av Europas fattigste land, arbeidsløsheten og de sosiale problemene er mange og store. De snakker selvfølgelig Portugisisk. De er veldig dårlige på engelsk å du kan ikke bare si "una grande cervesa por favor". Det bor forholdsvis mange rike europeer langs Al Garve kysten, legg vekt på rike, fordi portugal er et billig land, er det ganske dyrt å etablere seg der. Med 500.000 kommer du ikke langt hvis ikke du skal leie.

 

Italia og Spania er lettere land å etablere seg i. Imidlertid vil 500.000 ikke rekke særlig langt hvis du skal kjøpe. De har generelt sett et annet system når det kommer til det å bo. Fellesgjeld i borettslag er ikke et tema, man fullfinansierer sin bolig fra dag 1. Det å bygge bolig selv i spania eller Italia er verre enn å bygge hus i Skandinavia. Byråkratiet og maktmissbrukene i sydeuropa vil gi deg mer problem enn vi er vant med.

 

USA er jeg svært usikker på, men det lille jeg vet er at du neppe kan bosette deg der uten et "green card", å di vokser ikke på busker. USA er også et dyrere land en hva folk flest vil tro.

 

Fordelen med EU/EØS er jo at du kan flytte rundt og bosette deg hvor du vil i Europa, det er bare litt plundrete å få det til. Jeg mener at det finnes noe som heter Skandinaviske foreningen i Spania, di har sikkert en del info å gi. Eller kan du jo begynne med en sydentur å prøve å bli kjent med noen fastboende, der er det tips og erfaringer å hente. Meglere i sydspania er det masse av, pass deg for de useriøse, dem er det mange av.

Lenke til kommentar

Takker for info..

Har søkt en del etter bolig i Spania og i Portugal..OG .. Det er jo dyrere der enn her.. På mange måter..

Jeg vil ikke bo midt oppi turistområdene, eller midt i den norske landsbyen.. Men noen timer unna, helst..

 

Alt jeg finner av boliger er nettopp langs solkysten.. Så en tur ned dit i første omgang er nok en god ide. For det må finnes flere boliger for salg der..

 

Ok, visste at Portugal ikke er det samme som Spania, men at det kunne være såpass .. Det visste jeg ikke..

 

USA, kan nok være vrient å komme inn i.. Ser på disse Greencard-lotteri sidene.. Der er det visse kriterier som de vil ha oppfyllt før du kan delta.. Så som skolekvalifikasjoner eller yrkeserfaring.

 

De 500k, er bare det jeg kalle startkapital.. Hvis jeg flytter et sted, så vil jeg jo måtte låne noen kroner til hus.. Det er jo normalt. (Er ikke så veldig vanlig å ha masse oppspart i en alder av 34år)

Uansett, jeg er en "planlegger".. Dvs jeg liker å finne ut mest mulig om en ting på forhånd..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...