Gå til innhold

Bilde på nettavis - honorar?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om bildet ble brukt uten samtykke så kan man fort kreve mer. Mange ønsker å fakturere dobbelt av frilanssatsene om slikt skjer, men dette er smak og behag.

 

Er bildet blitt sendt til avisen og bildet blir brukt så er det vanlig å få noen form for honorar. Er avisen litt større så kan det fort vanke noen kroner, er det en mindre avis så kan man f.eks få noen flakslodd som betaling. Dette varierer litt selvsagt, evt avtal på forhånd før du gir aksept for bruk av bildet.

 

Sønnen til en av gutta på jobben tok bilde med mobilen en gang og sende som mms til en av de større avisene, dette ble brukt i en hovedartikkel og tror han da fikk 2000 for bildet og tipset eller noe, dette gikk på automatikk for den store avisen.

 

Prisen avhenger av bildekvalitet, hvor viktig hendelse ble fotografert og dermed hvor stor ble artikkelen for avisen. Stor artikkel om viktig sak = frilans satsene som standard. Er det bilde av en hestehov som har forvillet seg opp om høsten, så er det ikke akkuratt sensasjon. ;)

Lenke til kommentar

For meg høres det ut som om du har levert bildet til avisen og nå i ettertid lurer på om du kan få betalt for det. Spørsmålet blir da hva som ble avtalt da avisen fikk bildet ditt. Hva ble sagt når du gav fra deg bildet og hva ble sagt før dette?

 

Dersom avisen spurte om de kunne få trykke bildet uten at pris ble nevnt, så tror jeg du stiller dårlig, med mindre avisen av eget tiltak velger å honorere ihht gjeldende sats.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...