Gå til innhold

Kommuniserer med trådløs router, men har ikke internett


Anbefalte innlegg

Hei Hei,

 

Har en laptop med XP Pro og en Linksys WRP-400 trådløs router.

 

Med jevne mellomrom mister jeg kontakten med internet, (men dersom jeg venter til neste dag fungerer det oftest igjen.)

 

Altså, jeg har "Signal Strengt: Excellent" på forbindelsen,og nettverkstilkoblinger sier at jeg er tilkoblet. IPCONFIG funker, og jeg kan logge meg trådløst inn på routeren.

Så jeg regner med at det kommunikasjonen inn mot routeren funker.

 

Men når jeg prøver å komme inn på internett får jeg ikke opp en eneste side. Ping funker heller ikke: får alltid melding om at "host cannot be reached."

 

Når jeg går inn på nettverkstilkoblinger og trykker oppdater (for å få en oppdatert liste over tilgjengelige trådløse nettverk) får jeg beskjed om at ingen nettverk er tilgjengelige. (selv om jeg er koblet opp mot et)

 

 

Det funker som regel igjen etter en lengre stund (natt) men irriterende er det allikevel.

Bor i bygård med ca 40 trådløse nettverk innen rekkevidde. Kan det være noen ugler i mosen der?

 

 

mvh

t.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skjekk om det er noe som heter leasing time, eller noe sånt...

 

Denne stod på 24 timer hos meg før, når jeg hadde vært tilkoblet 24 timer - ble jeg koblet fra.

 

Takk, skal prøve om det hjelper når jeg kommer hjem.

 

Men trodde lease time bare betydde hvor lenge jeg beholdt den samme ip-adressa, og at når denne utløper vil jeg få en ny fra DHCP serveren, uten å bli koblet fra,.....

Lenke til kommentar

Du har rett mht lease. Det styrer hvor lenge maskinen får beholde IP adressen. IPCONFIG /ALL viser deg når lease er inngått og når den skal fornyes for at forbindelsen ikke skal falle ut. Normalt fornyes lease automatisk så sant du ikke blokkerer nødvendig UDP kommunikasjon med en brannmur. Har du forsøkt å reboote router og la PC stå på? Har du sett i System loggen om det er noen meldinger der som kan antyde noe unormalt? Du nevner at IPCONFIG funker... Dette er jo en kommando med forskjellige parametere. Hva tenker du på - at release og renew fungerer? Hva gjør du i mellomtiden når du venter til neste dag? Lar PC stå på, eller slår den av så lenge? Har du forsøkt å restarte både PC og router når dette skjer? En veldig enkel ting å begynne med, er å koble deg opp trådløst med en annen PC og se om det samme skjer der. Skjer det samme med en annen PC, tyder det på at årsaken ligger før PC - dvs router eller linja. Skjer ikke det samme med en annen PC, da må du lete videre på egen PC. Eventuelt kan du prøve å koble deg til router med en nettverkskabel og se om det samme skjer. Post gjerne en dump av hva IPCONFIG /ALL viser etter at du først har tatt en IPCONFIG /RELEASE og IPCONFIG /RENEW.

 

Prøv disse tingene og post resultat så er jeg sikker på at noen med god greie på det kan komme med flere råd. Lykke til!

Endret av oktrg500
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...