Gå til innhold

Problem med EOS 30D som låser seg


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har et lite problem med mitt 30D, har forsøkt å google litt forskjellig men har ikke klart å finne ut noe særlig, så jeg begynner med å spørre her. Det som skjer er at kameraet henger seg opp og lukkeren nekter å gå av. Kameraet fokuserer, men ingenting annet skjer uansett hvor lenge jeg holder ned utløseren. Hvis jeg skrur av kameraet henger det fremdeles, og jeg må ta batteriet helt ut og settet det inn igjen på nytt hvis det skal bli bra igjen. Det varierer hvor ofte dette inntreffer, men i det siste har det bare blitt verre og verre. Kan det være noe galt med lukkergardinen?

 

Hvilke rettigheter har jeg i forhold til garanti og reparasjon av evt. feil? Kameraet er kjøpt sommeren 2006 (mener jeg) på det som en gang var FotoVideo i Trondheim. Jeg kjøpte det brukt av en kamerat i april.

 

Er litt rådvill akkurat nå, så håper noen har noe informasjon eller tips til meg. På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hjelper ikke det kan du jo se om kameraten din kan levere det inn på sjekk. Burde fortsatt være gratis etter reklamasjonsfeilsloven.
Han kan levere det inn selv også, og slike feil dekkes av fem års reklamasjonsrett med mindre kameraet har vært utsatt for uheldig ytre påvirkning som væske, støt eller klemskader.

 

I Norge er det Serviceproffen i Oslo og Camera & Videoteknikk i Bergen som håndterer reparasjoner for Canon. Du kan velge om du vil sende til nærmeste verksted selv, eller sende det til Fotovideo i Oslo som deretter håndterer saken for deg. Husk uansett å sende med feilbeskrivelse og kvittering eller garantibevis.

Lenke til kommentar

Hm. Har installert nyeste firmware, ikke så lenge siden jeg oppgraderte den. Vurderte å kanskje forsøke å nedgradere, men i første omgang prøver jeg å resette alt av instillinger også ta det derfra. Kameraet har ikke falt ned og fått seg en støyt (i alle fall ikke som jeg har fått med meg).

Endret av matsktsk
Lenke til kommentar

Har nå tilbakestilt alle innstillinger (custom functions inkludert), og kun endret på et par småting (RAW, LCD brightness og et par småting til). Det kan virke som om problemet har løst seg litt sånn midlertidlig, men kameraet er fortsatt veldig tregt med å fyre av noen ganger. Det kan i verste fall ta opptil flere sekunder fra jeg trykker ned utløseren til lukkeren går av. Jeg er egentlig _lite_ lysten på å begynne og sende inn kameraet til FotoVideo i Oslo, men er det ingen andre som har noen forslag?

 

Har sammenlignet med kjærestens 40D, bare for å være sikker på at det ikke er noe jeg innbiler meg, og det går av tvert.

Lenke til kommentar

Har selv opplevd det noen ganger, men har funnet ut at det ikke er det største problemet siden det er i orden igjen når man har tatt ut batteriet.

Hvorfor aner jeg ikke, men det pleier å skje når det blir en del bilder inne på minnekortet.

"Fokuspipet" er der, men den prikken nede til høyre i søkeren som forteller om du har fokus eller ikke sier noe annet :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...