Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

problemer med landlord - igjen


Sangesland

Anbefalte innlegg

vi flyttet inn i en umøbler leilighet 1 august.

leiligheten var 100% tom som avtalt, med unntak av en slitt gammel kontorstol som var dekket av støv og maling.

vi brukte denne stolen og den brakk ved et uhell.

er det rimelig av landlorden å kreve 500 kr for denne stolen? kan han kreve noe i hele tatt siden avtalen var at leil skulle være umøblert?

 

stueruta vår ble skudd inn med en gasspistol for 6-7 uker siden, ble politianmeldt samme kveld.

landlord nekter å utbedre skaden før vi betaler stolen og pga han mener skuddet var et hevnrepresalie rettet mot oss som bor i leiligheten.

han er jo pliktig til å utbedre skaden, hvordan kan vi få han til å gjøre dette? er lei av å purre.

 

har siden 1 august prøvd å få landlord til å opprette en depositumskonto, noe som han drøyer med hver gang vi spør han.

noen måte vi kan forsikre oss her? begynner bli bekymret siden ting begynner å bli veldig ampert med landlorden vår.

 

takker for svar, -sangesland-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder stolen, så vil man normalt kunne kreve erstatning for ødeleggelser. Derimot bare såpass mye som stolen faktisk er verdt. Etter din beskrivelse høres det ikke ut som om verdien er i nærheten av 500,- kr.

 

Når det gjelder vinduet, så kan du holde tilbake leie etter husll §3-8. Neppe hele summen, men kanskje halvparten ? Merk at den må settes inn på særskilt deponeringskonto. Kan være verdt å gi huseier beskjed om at du kommer til å gjøre dette før du faktisk gjør det (koster penger å opprette slik konto, tror jeg), det kan sette fart på vindusreparasjonen. Alternativt kan du også kreve avslag i leien, se husll kap 5.

 

Edit: Fixed kontonavn. :)

Endret av klilleng
Lenke til kommentar
Når det gjelder stolen, så vil man normalt kunne kreve erstatning for ødeleggelser. Derimot bare såpass mye som stolen faktisk er verdt. Etter din beskrivelse høres det ikke ut som om verdien er i nærheten av 500,- kr.

 

Når det gjelder vinduet, så kan du holde tilbake leie etter husll §3-8. Neppe hele summen, men kanskje halvparten ? Merk at den må settes inn på særskilt depositumskonto. Kan være verdt å gi huseier beskjed om at du kommer til å gjøre dette før du faktisk gjør det (koster penger å opprette slik konto, tror jeg), det kan sette fart på vindusreparasjonen. Alternativt kan du også kreve avslag i leien, se husll kap 5.

 

Nesten. det heter deponeringskonto. de fleste banker veit hva det er. Husk at du kan bare holde tilbake et forholdsmessig beløp. 10%, kanskje? Du får jo økte fyringsutgifter og.

 

En annen løsning er å bare kjøpe en 200-kroners kontorstol på smart club til karen. (Spør først om det er greit, seff)

Lenke til kommentar

Tilby ham en femtilapp for stolen. Informer ham samtidig om at du kommer til å holde tilbake 30% av husleien til han utbedrer vinduet, og at du, når han har tettet vinduet, kommer til å beholde den delen av pengene som tilsvarer dine økte fyringsutgifter i perioden.

 

Nå husker ikke jeg dette, men om husleia er en større sum enn vindusutskiftningen vil koste, tror (og jeg understreker tror, siden KVTL er i tråden :p ) at du kan få det byttet selv, og sende en kopi av fakturaen til huseier, med beskjed om at dette beløpet kommer til å bli trukket fra ved neste innbetaling av husleien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...