Gå til innhold

Spm ang drivstoff priser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, det er ikke godt å si om det er psykologi eller prissamarbeid. Men man kan tenke seg at folk ofte fyller i helgene, fordi da har de tid til det. Men da har de også tid til å kjøre rundt og fylle der det er billigst, noe som fremmer konkurransen. Mens de som ikke fyller i helgene kommer ut i uken og må fylle tirsdag eller onsdag fordi tanken er tom, enten på vei til eller fra jobb. Og da fyller de uansett pris og det er ikke nødvendig for stasjonene å sette ned prisene for å lokke kunder.

 

Men det kan også være at folk ikke fyller i helgene, og at selskapene setter ned prisene for å lokke kunder på disse dagene.

 

Her kan også være en bevisst "prisdiskriminering": Hvis vi antar mange kunder ikke bryr seg om prisene, mens en del gjør det, er det smartest å sette ned prisene på de dagene da færrest i den første gruppen handler, siden det koster stasjonen minst å gjøre det da. Dette fordi de "ubevisste" kundene vil handle uansett pris en eller annen dag i uken, og dermed er det lønnsomt å sette prisen høyt på de dagene flest handler. Mens man blidgjør de prisbevisste som vet at søndag er dagen ved faktisk å senke prisene da.

 

Statistikkene jeg har sett viser bare prisene på de ulike dagene, ikke omsetningen, så det er vanskelig å si.

 

Ellers så jeg en mer prosaisk teori: Ledelsen ved stasjonene og i selskapene har fri i helgen. Da jobber det bare studenter med helgejobb på stasjonene. Ledelsen bestemmer derfor lave priser før helgen for ikke å tape omsetning mens de har fri. På mandag er sjefen tilbake igjen og vurderer ståa, og bestemmer at prisene skal settes opp igjen.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Vet ikke om dette er postet i rett del av forumet, og beklager i så fall..

 

Lurer veldig på hvorfor det er sånn at bensin er billigst på søndager og dyrest på tirsdager??

 

Markedsverdi. I og med at det er allmenvite at det er billigere å fylle på søndager har bensinstasjoner funnet ut at da fyller mange i dette tidsrommet, og de vil trekke kunder til sine stasjoner, stasjonene setter prisene sine etter hverandre, innen visse faktorer. Dette gjør at kundene tilfeldigvis tar med seg noe fra "butikken" til en grotesk pris samtidig. En enkel måte å trekke noen ekstra søndagskunder på. De vet at hovedgruppen av drivstoff forbrukere fortsatt vil fylle på de "dyre" dagene, og derfor kan de senke i enkelte tidsrom med fortjeneste isteden for tap.

 

Tirsdagene som er dyrest som du sier, er basert på enkle beregninger, om når folk "trenger" bensin osv. Det hele er enkelt forklart til en viss grad behovs styrt. I tillegg kommer tidenes oljepriser, og hvor mye prisen koster for selve stasjonen/kjeden å ta inn bensinen. Men den lille forskjellen du refererer til fra søndag-tirsdag er kort forklart over :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...