Gå til innhold

Har lyst på HTPC! Trenger litt tips og råd, 4000 kr?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har kjørt min gamle PC som media center på min nye 40" LCD TV. Jeg sliter litt med noe lagg i lavere oppløste filmer ettersom pcen jeg har er nokså gammel.

 

Spesifikasjoner:

 

AMD Athlon 64 2800+ (husker ikke ytelse)

Sapphire ATI Radeon 9700 (old skool AGP 8x)

1 GB DDR RAM PC 3200

Samsung DVD brenner med SATA grensesnitt (rimelig ny)

NorthQ 450W strømforsyning (tror det var 450W)

Hovedkort: Noe dritt fra MSI jeg måtte kjøpe da mitt gamle Gigabyte HK tok kvelden. Jeg er veldig sikker på at HK'et er en stor flaskehals ettersom jeg merket mye lavere responstid ved utskifting til dette HK'et.

WD 500 GB hdd

Thermaltake Fireball kabinett

Creative Soundblaster (også veldig ny, fra Clas Olsen)

DiNovo Edge (tastatur) og Logitech MX Air (mus)

 

TV: Samsung LE40M86BDX (40 tommer, full HD, 8 ms og jeg kommer ikke på mer).

Hifi: Harman/Kardon HK 970 (Stereo), Cerwin Vega CLS 10

DVD-spiller: Denon DVD-1940

Kabling: Disse kablene er dyre for en fattig student ettersom det ikke er stock kabler.

 

Det jeg trenger er da en ny PC jeg kan kjøre som en media center. Jeg har sett litt rundt og fått med meg en del anbefalinger. Satt og lekte med tankene om en streaming box a la Popcorn Hour A100 eller hva den nå enn het. Denne strekker seg ikke til hva jeg trenger.

 

Så derfor, jeg trenger nesten alt nytt utenom PSU (hvis mulig), DVD-rom, HDD, lydkort, mus og tastatur. Kabinett skal byttes ut ettersom den som er i bruk er bare en låne ting. Må nesten ha et stående kabinett ettersom det ikke er plass i tv-benken fra IKEA. Jeg likte veldig godt kabinettet fra Antec; Fusion 430. Vil gjerne ha noe i den stilen, har noen forslag?

 

Det nye media senteret/HTPC(?) må kunne kjøre alt av det som heter filmer. Må kunne takle Full-HD filmer. Blue-ray spiller trenger jeg ikke ettersom det snart blir PS3 i heimen. Det blir (egentlig) ikke noe annet enn film, musikk og litt surfing på denne maskinen, ettersom jeg har en kraftig nok spille PC fra før.

 

Har egentlig litt lyst på noe fra AMD. Jeg har vært en nokså lojal kunde av de opp alle år (til jeg oppgraderte min gamle pc heh..), så noe i AMD format er jeg veldig åpen for. Men jeg er veldig lett å kjøpe, er det noe billigere og bedre fra Intel, så tar jeg det. Er ingen overklokker, og liker å ha det stille. Jeg kaster 4000 kr på bordet og krysser fingrene og håper jeg får noe som duger til den prisen!

 

Takker alle for hjelpen på forhånd!

 

- nadezico

 

EDIT: Er det nødvendig for meg å oppgradere det meste jeg har på maskinen fra før av? Er laptop som mediasenter noe å satse på..?

Endret av nadezico
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forstår ikke helt hvorfor ikke popcornhour A-110 skulle funke til ditt bruk. Hadde jeg vært i din situasjon hadde jeg i det minste forsøkt den. Den spiller tross av alt du klarer å kjøre i den. Støtter både 3,5 og 2,5" disker. Kompakt. A-110 skal visst ha fikset på en del av tingene som var negativt med A-100. I verste fall er det jo bare å returnere den...

 

edit: ok, du kan ikke gå på nett med den.

Endret av nogen
Lenke til kommentar
edit: ok, du kan ikke gå på nett med den.

 

Det er rimelig derfor jeg ikke vil ha den. Jeg sitter nå her på den gamle maskinen min i stua på 40" på hw forum :D Litt tungvint, men jeg klarer meg. Burde jeg gå for innebygget grafikk eller ekstern grafikk? Nå er jeg ikke veldig skarp på nymotens teknologier, det er derfor jeg søker hjelp her.

 

Jeg har kikket litt, termaltake kandalf er jo et kult kabinett?

 

- nadezico

 

EDIT: Jeg er ikke ute etter en full spesifikasjonsliste på hva jeg må kjøpe. Jeg trenger egentlig bare litt råd og veiledning på hva jeg må gå etter. For å gjøre dette rimelig enkelt for meg selv: En gaming PC må da være veldig veldig kraftig. Da er det kraftig skjermkort, CPU, masse RAM osv osv. Hva er det jeg må satse på her? Jeg har fått med meg at ATI sine skjermkort er nokså populære. Integrert grafikk har jeg også lest. Men hva er det som danner skillet mellom en gaming PC og et media senter? Er det rett og slett bare svakere hardware, eller har ATI skjermkort noe å si? Har hørt en del snakk, men jeg forstår ikke bæret.

Endret av nadezico
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...