Gå til innhold

Tilbakemelding på enda en side :)


Anbefalte innlegg

Har akkurat blitt delvis ferdig med en side for meg og noen informatikk studenter ved universitetet i Tromsø. Må bare ærlig innrømme at jeg ikke er noen stjerne i photoshop og heller ikke nødvendigvis har noen god nese for design, men ble rimelig fornøyd med denne siden selv om den ikke er perfekt. Fargevalget er kanskje det jeg er minst fornøyd med, men synes allfall det er behagelig å se på. Konstruktiv kritikk mottas med takk... (forumet er jo l33t da :))

 

Flame away...

 

http://www.informatikk.tk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, glemte å si det. Det er bare nyheter og forum som det ligger noe ute på akkurat nå. Var mest for å få tilbakemelding på designet. Du har rett angående knappene. Har vært litt rask der. Grunnen er at jeg har byttet ut hva som skal stå der et par ganger og jeg lurer på om enkelte av dem kanskje også har forskjellig font. Alle skal egentlig være garamond da. Sleit også litt med å få de plassert på akkurat samme plass. Vet ingen bra måte å gjøre det på i photoshop, så hvis du har noen hint så bare kom med dem ;)

 

Når det gjelder Times New så legger jeg merke til at det er svært mange i forumet som ikke liker det på web sider. Greit nok at man kanskje ikke burde bruke dem til linker, etc. Men som rein skrift på siden synes jeg det er en av de letteste fontene å lese.

 

Dine kommentarer er notert dog :)

Lenke til kommentar

Skal teste de fontene. Hva mente du med å minske hele greia? Siden er jo laget slik at den strekker seg for å dekke "hele" skjermområdet til alle oppløsninger. (ned til 800x600). Når det gjelder grafikk er jeg ikke så fan av svære bilder etc. som kjør siden treg å laste. Spesielt ikke når det bare gjelder "skjelettet" til siden. Det kan virke som det ikke er så mye grafikk, men så er det jo heller ikke blitt lagt så veldig mye ut på de forskjellige sidene....

 

For å ha det sagt så er faktisk selve koden til siden større enn noe av grafikken. Og siden er under 30k i størrelse (tror jeg) :)

Lenke til kommentar

Du fikk kanskje full pot ved fargesynstest, men du vet tydeligvis ikke hvilken forskjell det er på jpg og gif. I mange tilfeller kan gif være betydelig mindre enn jpg, men ikke når det gjelder bilder med mye detaljer. Hvorfor det? Fordi gif er såkalt "lossless" kompresjon. Du reduserer antall farger, og de delene av bildet som er likens kan reduseres. Tenk på det som om du har en fil som inneholder "aaaabbb", ved gif kompresjon kan det sammenlignes som å redusere det til "4a3b". Jpg fungerer annerledes ved at man faktisk fjerner noe fra bildet. Dette er grunnen til at hvis du har et bilde med mye detaljer (f.eks. "abcdkripf" kan ikke reduserers mer med gif teknikken) så fungerer gif kompresjon dårlig. En annen grunn er at jo flere detaljer så ødelegger man bildet mer med å redusere antall farger. (Spesielt hvis gradient er brukt) Det er da man bruker jpg fordi den da sannsynligvis vil fungere bedre. Poenget er at det er derfor logo'en er lagret i jpg og ikke i gif.

 

Hvis jeg virker litt offensiv så er det fordi det virker som om du tror jeg ikke har peiling. Kvaliteten på logoen var et tradeoff, men forskjellen på den og originalen er ufattelig liten. Da får du heller klage på photoshop ferdighetene mine...

 

Og hvis det ikke kom klart nok fram: I dette tilfellet ga jpg en mindre filstørrelse enn gif. Hvis du ikke tror meg så kjør bildet igjennom gifbot på http://www.netmechanic.com Det blir ikke det samme som å optimalisere originalen, men da skjønner du kanskje hva jeg mener...

Lenke til kommentar

Det jeg mente var at logoen din var irriterende synlig hardt komprimert. Med andre ord kunne jeg godt ha tenkt meg å vente et lite sekund lengre for å få den litt finere. Da tenker jeg ikke på designet, men på kompresjonen.

 

Det jeg mente med at den så litt "hjemmelaget" ut, var ikke at du ikke hadde peiling. Snarere tvert imot. Det jeg mente var at den på en måte ser litt "ms paint" ut med den kompresjonen (fortsatt ikke designet).

 

Dette er det jeg mener, og ikke det jeg befaler deg å gjøre.

 

Forøvrig vet jeg godt prinsippet med GIF. Det er bare det at jeg selv har hatt meget gode resultater med det formatet, særlig innenfor webdesign. Og hvis du velger "save for web" eller hva det heter i Photoshop, vil jeg tro at du kan få et bedre resultat med GIF (3-4 i lossy, kanskje?). Det er iallfall verdt et forsøk.

 

En annen mulighet er å ha "gradienten" som bakgrunn i en celle. Da trenger ikke dette bakgrunnsbildet å være mer enn 1px bredt. Så kan du legge selve logoen som et GIF med transparent bakrunn oppå. Har ikke så mye erfaring med akkurat det, men det burde gå.

 

Og: Alt du får inn av tips og forslag ER bare tips og forslag, ikke kritikk.

 

 

 

Ny ting: Når man går inn på forumet blir siden litt bredere. Ser litt rart ut... Det er vel kanskje litt mye styr å fixe, mulig...

Lenke til kommentar

heh, ok, takk for respons. Jeg prøvde (selvfølgelig) save for web (som alltid) når jeg lagde logo'en. Der sjekket jeg om det ville være mest hensiktsmessig å lagre den som gif eller jpg. Jeg valgte jpg fordi det ga den minste filstørrelsen med den beste kvaliteten. Hadde da en forutsetning om at filstørrelsen på logo'en helst skulle være under 10kb, og siden forkjellen på kvaliteten mellom 7kb og 15kb var så godt som 0, valgte jeg denne versjonen. Mulig jeg ikke ser så godt som andre :p Er likevel litt enig i at den er litt kornet på nært hold. Synes likevel kvaliteten er gulle god for bruk på web.

 

Forslaget med gradienten er ikke så dumt, men har allerede tenkt på det. Fant nemlig ingen (enkel) måte å avse (statisk) plass til linkene samtidig som jeg brukte en "strukket" gradient som hele bakgrunnen på toppen (uten logo'en). Som du ser har jeg allerede en gradient som strekker seg ved siden av det jpg bildet med logo'en. En annen årsak til at jeg ikke gjorde det var at gradienten må kunne tiles horisontalt uten at grafikken i den forandrer seg. Siden jeg har brukt endel andre effekter i tillegg til gradient så vil ikke det la seg gjøre for den delen av jpg bildet som er akkurat rundt logoen.

 

Når det gjelder at siden blir litt bredere når man går inn på forumet så har du helt rett. Tror ikke jeg greide å bestemme meg for om siden skulle være 95% eller 90% bred, så forum siden er 95% mens resten er 90%. Enkelt og forandre da...(og kommer til å forandre det til 95%)

 

No annet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...