Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC-en slår seg av helt plutselig...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå skal jeg fortelle en syk/morsom historie. Først den syke delen:

 

Som sagt, den eneste bryteren jeg fant på hovedkortet, var CLRTC_SW. Jeg bestemte meg for å grave fram hovedkortmanualen for å finne ut hva denne bryteren egentlig gjorde. Manualen sa:

 

"This switch allows you to clear the Real Time Clock (RTC) in CMOS. You can clear the CMOS memory of date, time and system setup parameteres by erasing CMOS RTC RAM data. The onboard button cell powers the RAM data in CMOS, which include system setup information such as system passwords."

 

Jeg fulgte instruksjonene som sto, og gjett hva? PC-en fungerer igjen. Jeg måtte stille systemklokken osv. på nytt, og grafikkortdriveren må også installeres på nytt, men ellers så ser det bra ut. Takk for hjelpen, nå får vi bare håpe at dette ikke skjer igjen...

 

Så, den morsomme delen: LAN-et jeg var på sluttet for en time siden.

Lenke til kommentar

Nei nå må du FAEN meg kødde med meg! Et par timer etter at jeg endelig fikk PC-en på igjen, så begynner helvetet på nytt! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.. Jeg prøvde trikset med RTC-bryteren igjen, men det virket selvfølgelig ikke. En ny ting jeg har lagt merke til: Hvis jeg trykker på startknappen, og holder den inne i ~5 sekunder, så trenger jeg ikke slå PSU-en av og på for å kunne slå PC-en "på" igjen. Hvis dere skjønner hva jeg mener.

 

Jeg får penger på kontoen den 15, innen da har jeg lyst til å vite hva jeg må sende til reparasjon. Såvidt jeg har skjønt det, så er det enten PSU-en, hovedkortet eller et av grafikkortene som kan ha kortsluttet. Jeg tviler på at det er grafikkortene, med tanke på at de har kjørt, både sammen og alene, mange av spillene mine på full grafikk de siste månedene, og at PC-en er like inaktiv nå uansett hvem av dem som står i. Jeg tviler på at det er hovedkortet, ettersom den lille lampa på kortet fremdeles lyser grønt. Og AFAIK, så kan ikke et hovedkort fungere halvveis som mitt gjør, hvis det allerede har kortsluttet.

 

Nei, for meg høres det temmelig strømrelatert ut, men jeg vet ikke så altfor mye om emnet. Hjelp meg litt her, hva tror dere mest sannsynlig har tatt kvelden? Jeg har lyst til å være mest mulig sikker før jeg sender inn noe til feiltesting, ettersom det kan bli en dyr affære hvis produktet viser seg å "virke".

Lenke til kommentar

Angående minnet: Jeg har totalt 4 x 2 GB RAM tilgjengelig, hvor jeg vet at minst en av brikkene er defekte fra før. Forrige gang jeg hadde defekt minne i maskinen, slo den seg på, men det var det også. BIOS pep ikke og skjermen var svart. Virker ikke som det er det samme som skjer nå. Anyway, jeg prøvde å slå på PC-en fire ganger i stad, en gang med hver brikke, og det fungerte ikke noen av gangene. Kanskje jeg burde prøvd mer?

 

Angående grafikkortet: Som sagt, så var jeg problemfri i over en måned mens det ene kortet var ute, så det kan hende du er inne på noe. Forrige gang den slo seg av var bare ett kort i maskinen though, men nå er det jo mulig at dette var "feil" kort da. Nå står det andre kortet i, så nå får vi bare vente til den slår seg på og se om problemene fortsetter.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...