Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC-en slår seg av helt plutselig...


Anbefalte innlegg

Lettere enn det kan det ikke sies. PC-en min har fått den leie uvanen at den slår seg av nå og da. Kan ikke si jeg har sett noen fellesnevnere, i stad slo den seg av mens jeg spilte GTA: San Andreas, ikke akkurat verdens mest krevende spill, mens jeg har spilt Crysis i flere sammenhengende timer før uten problemer. Må som oftest vente rundt en time før det går an å slå den på igjen, men noen ganger har det faktisk holdt å åpne kabinettet. Ikke vet jeg. Specs:

 

- Asus P5E

- Corsair PSU, 620W

- 2 x ATI Radeon HD4870 (Crossfire)*

- Uhmm, er det noe mer jeg trenger å nevne nå?

 

* Det skal sies at jeg for ca. en måned siden prøvde å ta det ene grafikkortet ut (prøvde å løse et problem med Source-spill, noen sa at det kunne virke), og satte det ikke inn igjen før i går. Hadde ingen problemer mens jeg bare hadde ett av kortene inne. Det første som falt meg inn da det skjedde i dag er strømmangel, men alle jeg har snakket med har sagt at 620W i seg selv er mer enn nok, og at Corsair i tillegg er en produsent man kan stole på. Alle ledninger og whatnot inne i selve maskinen ser ut til å sitte som de skal.

 

Så folkens: løsning asap pl0x.

Endret av President1447
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du forteller ikke om det kommer en feilmelding ved oppstart etter problemer.

 

har du Prøvd med en større psu?

 

det er jo klart det er noe med ekstra skjermkort som er problemet.

har du prøvd å bruke kun det andre skjermkortet ( altså det du hadde ute av maskinen sist ), sjekke om feilen kanskje ligger i selve kortet.

 

selv har eg 1000W på 4870X2, 6 disker, 4 gb ram osv :p

dette er greit.

 

om du fremdeles har problemer ville eg ha satt begge kortene i, fjernet drivere SKIKKELIG, deretter restartet, og installert på nytt.

slik at den detekterer begge skjermkort riktig.

Lenke til kommentar

Det har vært en aldri så liten utvikling i denne saken i dag. Rundt klokka 19:30 tok PC-en kvelden, igjen, men nå virker det ikke som den vil på igjen i det hele tatt. Har kryssjekket alle kabler inne i maskinen, alt sitter som det skal, og ingen ting blokkerer vifter. Har ikke prøvd med en større PSU, og har heller ikke mulighet til det. Ingen feilmeldinger ved oppstart (i alle fall ikke de andre gangene), utenom den som kommer helt på begynnelsen, "Windows avsluttet på en uventet måte"-greiene (den hvor jeg kan velge å starte i sikkermodus osv). Har nå prøvd å ta ut det ene kortet, men det virker ikke det heller.

 

Og som om ikke dette var nok, så skal jeg på LAN om under 24 timer, og vel... jeg vil nødig dra dit med skole-PCen.

 

Noe jeg har lagt merke til, som kanskje kan hjelpe dere (og meg), er at hvis jeg skrur av PSU-en (med den bryteren bak), venter litt, så slår PSU-en på igjen, og så trykker på PC-ens startknapp, så virker det nesten som om den starter et lite sekund, før den slokner igjen. Alle LED-lys lyser, og viftene begynner å gå, men det varer bare et kvart sekund. Så må jeg gjenta prosessen for å få det til å skje igjen. Å trykke på startknappen en gang til er meningsløst, selv etter mange minutter.

 

Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre her folkens... Hadde vært jævlig kjipt om jeg ikke kommer meg på LAN i morgen, så all hjelp er mer enn hjertelig velkommen. Tusen takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Noe jeg har lagt merke til, som kanskje kan hjelpe dere (og meg), er at hvis jeg skrur av PSU-en (med den bryteren bak), venter litt, så slår PSU-en på igjen, og så trykker på PC-ens startknapp, så virker det nesten som om den starter et lite sekund, før den slokner igjen. Alle LED-lys lyser, og viftene begynner å gå, men det varer bare et kvart sekund. Så må jeg gjenta prosessen for å få det til å skje igjen. Å trykke på startknappen en gang til er meningsløst, selv etter mange minutter.

 

Har hatt dette problemet på en eldre pc tidligere, og da var det hovedkortet som var gåent. Har du mulighet til å prøve med et annet HK?

Lenke til kommentar

Niks. De eneste komponentene jeg har, er de som er inne i PC-en akkurat nå (ligger noen i kjelleren, men de er 15 år gamle og har ligget under vann to ganger). Kan kanskje være verdt å nevne at PC-en er omtrent splitter ny, ble bygd mot slutten av sommerferien i år.

Lenke til kommentar

Høres ut som et overheating problem, men det er godt mulig at skjermkortet er gåent også. Er litt vanskelig å feilsøke om en ikke har deler en kan bytte ut. Sjekk varme på diverse deler ved full load og så får du kanskje en idé. Men jeg setter penga mine på at dette ikke er noe som kan fikses uten å kjøpe nye deler (eller større psu, eller bedre kjøling).

Lenke til kommentar

At PC'n skrur seg rått av på den måten og har problemer å starte opp igjen uten å måtte mikke med strøm-kabel/skru psu av/på flere ganger er ofte et tegn på at PSU har "beskyttet" seg. Enten ved for hard last eller f.eks. overspenning/spike fra det eksterne nettet (siste er mest sannsynligvis ikke ditt problem). Det skal sies at 4870 i crossfire trekker ~440W under maks last av seg selv. Hvis man legger til en litt highend cpu og de resterende komponentene i en gamer-maskin her så begynner man raskt å nærme seg ratingen på Corsair PSU'n.

Endret av Locklear
Lenke til kommentar

Jeg hører hva dere sier, men hvorfor vil ikke PC-en slå seg på igjen? Jeg har tatt ut det ene grafikkortet, og alle komponentene er for lengst kjølt ned. Nå har den stått i ro i ni timer, og fremdeles så vil den ikke på! Jeg skal på LAN om under fire timer, det må da være en eller annen måte å løse dette på (i alle fall midlertidig)?

Lenke til kommentar

Hvis du mener å dra ut strømkabelen, så jo, det har jeg prøvd. Og som jeg har sagt før, så har jeg også prøvd å skru PSU-en av og på, uten hell.

 

EDIT: Okey, kikket litt rundt på Komplett.no etter PSU-er, og under brukerkommentarene til 620w-PSU-en min var det en som sa:

 

Har brukt denne strømforsyningen siden den blei lansert. Den driver 2*4850 Ati kort, 2 Hardisker, Overklokket cpu og 8 gig med ram + masse vifter og stasj. Utrolig fornøyd med denne. Støysvak og avgit ikke varme. Anbefalles!!!!

 

Jeg har ett 4780-kort, 1x750 GB harddisk, Q6600 uklokket, 4 GB RAM og tre vifter. Hvordan kan jeg få for lite strøm, når fyren jeg siterte tydligvis ikke har noen problemer?

Endret av President1447
Lenke til kommentar

Dette høres veldig likt et problem jeg selv hadde og forhåpentligvis løste i går. Maskinen slo seg av uten grunn uten feilmeldinger. Noen ganger kunne den være på i timevis mens andre ganger slo den seg av like etter oppstart og dette ble stadig verre. Jeg byttet til slutt ut strømforsyningen med en gammel jeg hadde liggende og nå ser det ut som at alt virker som det skal. Høres ut som du har samme problem.

Lenke til kommentar

Okey, her er situasjonen:

PC-en slår seg fremdeles ikke på. Jeg har prøvd med en venn sin PSU (500w), da slår PC-en seg på. Men, pga. mangel på en ekstra PCIe-strømkabel, fikk vi ikke PC-en helt på, skjermkortet sto bare og skrek grunnet strømmangel. Når jeg så prøvde å bytte ut skjermkortet mitt også med min venn sitt, et som bare trengte en strømkabel, da fikk vi PCen på, men skjermen reagerte ikke. Jeg har også ringt både Komplett og Amentio sine supportelefoner, og de trodde det kunne være henholdsvis kortslutning på hovedkortet, eller feil i PSU-en. Jeg må si meg enig med Amentio, men jeg vet fint lite om saken.

 

Jeg er like mye på jordet som før, om ikke mer. Å sende inn PSU-en til Komplett for feiltesting hvis det ikke er noe galt med den, koster halvparten av hva en splitter ny PSU gjør. Men, om det er noe galt med den dekker de alle kostnader, og jeg får en ny PSU. Basert på det jeg har skrivd her, hva tror dere har gått galt med? PSU-en eller hovedkortet?

 

PS: Sorry hvis jeg skrev litt rotete, er trøtt som faen. Skal gå og legge meg så snart jeg har postet dette;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...