Gå til innhold

Hvilke rettigheter har jeg når butikken gjør en feil?


Runepune

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har fått et lite problem som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal angripe.

Saken er at jeg holder på å pusse opp hjemme og har kastet ut den gamle peisen og kjøpt en ny peisovn. I den forbindelse ble gammel umoderne pyntestein på pipa revet ned og ny skulle kjøpes inn.

Av butikken hvor jeg kjøpte ovnen ble jeg anbefalt et firma som driver med stein. Dro så dit og fant noe som ligner fliser bare at det er laget i skifer. Der oppga jeg mål på pipa og de regnet seg frem til en pris på ca. 8000.

Dagen etter ringer de meg og sier at jeg må ha stein som er beregnet på hjørner, men at det blir noe dyrere fordi disse er dyrere å lage. Prisen de da gir meg er 12000, noe som er en del dyrere enn hva jeg hadde tenkt å legge i det. Men bestemmer meg allikevel for å gå for denne løsningen.

Nå etter å ha lagt ca. 1/3 av steinene ser jeg at det jeg har fått ikke kommer til å dekke på langt nær hele pipa.

Jeg skjønner etterhvert at her har butikken gått på en blemme under utregninga av hvor mye jeg trenger. Fordi steinene bygger 5 cm ut på hver side av pipa blir arealet tilsvarende større. Etter å ha regnet litt på det så ser det ut til at jeg må ha mer stein for i overkant av 5000.

Spørsmålet mitt blir da om dette er noe jeg bare må finne meg i å punge ut for, eller om jeg kan kreve at butikken dekker det, iom at de har gjort utregningsfeilen. Alle mål jeg har oppgitt til dem er korrekte.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten at jeg skal gå inn på jussbiten på dette spørsmplet, så vil jeg tro at den enkleste og mest sansynlige løsningen som er lettest for begge parter, er å be om å få de de resterende steinene til butikkens innkjøpspris. Slik taper ikke butikken noe og du får ting billigere, og da er nokk butikken veldig villig til å gjøre det for å få kunde fornøyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...