Gå til innhold

har et spørsmål om Linux!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Windows-programmer fungerer ikke uten videre på Linux, men det finnes systemer som Wine og WMWare som emulerer en Windows-omgivelse for Windows-programmer hvis du absolutt vil det. Ellers finnes det som oftest tilsvarende programmer laget for Linux som er vel så gode. Prøv de først.

 

Når det gjelder spilling er det bare å holde på Windows-installasjonen din. De fleste spill lages kun for Windows. De fleste Linux-varianter vil sette opp dual-boot når du installerer de (på separate partisjoner) slik at du kan velge mellom Windows og Linux når du starter maskinen. Så da kan du ha Windows til spilling og Linux til alt annet, på samme maskin. Andre kan sikkert utdype og komme med linker :)

Lenke til kommentar

Enig i det indietrash sier, selv synes jeg ikke spillprodusenter fortjener at brukere av annet OS skal bruke tid og ressurser på å få spillene til å virke når produsentene selv ikke gidder å lage til flere OS.

 

Om du kun spiller spill som er støttet i Linux og kan klare deg med det så funker Linux bra til spill.

 

Om ikke og du er intressert i å teste ut Linux, kan en Live-CD eller dual boot være et godt alternativ.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar
det finnes Windows XP spill som ikke kjører i et GNU/Linux operativsystem. det finnes derimot dårlig med Windows XP spill som ikke kjører i Windows XP. dermed bruker man Windows XP.

 

hva er poenget med å kjøre GNU/Linux om man ikke skal kjøre annet enn Windows spill/programmer.

 

Jeg er enig i at om man har planer om og spille de seneste spillene og bruke maskinen, hovedsakelig, til spilling er Windows det beste alternativet. Men om man feks bare spiller CS og WOW og bruker Photoshop er Linux ett veldig bra alternativ da begge spill funker glimrende og Photoshop også funker veldig bra i Linux.

 

Om man har ett stort behov for og Windows programmer og spill kan det kanskje være best og ha en dualboot.

 

Da trådstarter spør om Windows spill og programmer funker i Linux er svaret både ja og nei. Langt fra alt funker og veldig mye funker langt fra optimalt. Men om de man trenger funker bra så er det ingen grunn til og ikke prøve. Så syns det blir feil av deg og si at det ikke er noe poeng og bytte over til Linux når han har behov for Windows spill og programmer når du ikke vet hva slags spill og programmer han har bruk for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...