Gå til innhold

Er det mulig å bruke PCI Express x1 lydkort i x16 slot?


stian-hg

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

Ja, dette har blitt spurt her før, men jeg trenger en fullstendig bekreftelse på dette FORDI. Jeg har straks alle delene på plass, og er klar til å bygge mitt nye i7 system med ASUS P6T6 WS som hovedkort, og dette har som kjent kun PCIe x16 slots. Men jeg skal ha ett lydkort også, som jeg har kjøpt - og i dag eller morgen går angrefristen ut for retur av hovedkortet og/eller lydkortet - derfor trenger jeg det bekreftet.

 

Kan jeg benytte meg av ett PCI Express x1 lydkort i ett PCI Express x16 slot?

 

Jeg har googlet og googlet, det jeg finner sier JA til x1 lydkort i x16 på ASUS P6T6- som var grunnen til att jeg kjøpte både lydkortet og hovedkortet. Men så sier noen få nei, og Komplett.no (hvor jeg bestillte begge deler sammen) svarte nettopp på mail att NEI jeg kan ikke benytte ett PCIe x1 kort i ett PCIe x16 slot. Men hvorfor sier så mange att dette går problemfritt da? Og enkelte gjør det problemfritt? Jeg var sikker på dette ville gå knirkefritt frem til Komplett sa noe annet, for som en såpass stor leverandør av datautstyr er jeg jo i grunn sikker på att de vet hva de snakker om, men hva er sant?

 

Nå er jo dette i all hovedsak bekreftet over, men jeg føler jeg bare trenger en ny bekreftelse ettersom jeg hører begge deler. Hva er det som er sant? Vil PCI Express x1 lydkortet funke på ASUS P6T6 sine x16 slots?

 

Antageligvis ett meget dumt spørsmål dette nå, men når Komplett kommer å sier noe annet blir jeg nokså forvirret.

 

Det jeg har trodd, så frem til i dag muligens, var att PCI-e x16 var bakoverkompitabelt med x1, x4 og x8?

 

Håper noen kan svare raskt her.

 

EDIT:

 

Ser det er en på XtremeSystems som har samme MoBo og ASUS Xonar HDAV 1.3 som jeg har, og kjører det uten problemer. Så da antar jeg det skulle funke feilfritt for meg med?

Endret av ChristianEx
Lenke til kommentar

Jeg har kjørt mitt Asus HDAV 1.3 Deluxe lydkort i ett pci express x 16 plass.. pga at kortet er for stort til å få i pci ex 1 plassen og jeg har ikke fått det til å funke i pci ex x4 portene.. Selv om at det står i manualen at det skal funke i hvilken som pci ex plass..

Lydkortet er i utgangspunktet pci ex1.

 

Jeg har forøvrig GigaByte EP45DQ6 hovedkort

 

Men om det vil funke til deg er ikke godt å si etter du kan ha dette problemet:

 

The problem that you having is the compatible issue with PCIx bus. I know the sound card that you have is long and can’t fit into the PCix 1x slot properly. The only thing that you can do is either replace the sound card or change the different mainboard. You have the latest bios that we provide from the web. Bios will not fix the issue. The reason is the PCIx x1 and PCIx 16x have different data link layer and transaction layer.

Endret av tintin77
Lenke til kommentar

Problemet med PCI-E kort i x1 og x16 slot gjelder stortsett slotter fra nord og sør.

Altså på Revolution kortet med KUN PCI-E så er det ganske enkelt, her er BIOS laget for å håndtere det på forskjellige sloter og en god del er koblet til sørbrua.

 

Problemet er at skjermkort som skal kommunisere med CPU og RAM i PC'en tjener og funker supert når det er koblet til en PCI-E port på nordbrua, men en RAID kontroller eller lydkort som skal snakke med sørbrua får straks problemer når det første trinnet den får kontakt med er nord og ikke sør og det å route kommunikasjonen sørover er generelt ikke helt gjennomtenkt på desktop brikkesett.

 

Men om du passer på at den PCI-E porten du bruker er tilkoblet sørbrua så er det bare å kjøre på.

PCI-E under oppstart forhandler frem høyeste PCI-e hastighet basert på antall lanes den har tilgjengelig og kjører ut ifra det, i teorien skal det faktisk gå og bruke ett PCI-e x16 skjermkort i en 1x slot, men da må 1x slotten være åpen i bakkant.

Lenke til kommentar

Takker for svarene her, vil koble den opp mot en av de nederste portene som visstnok skulle være koblet direkte til x58. :)

Regner med det burde gå fint, spesielt med tanke att jeg fant ett par andre som kjørte lydkort på P6T6 uten problemer.

 

Fikk også en mail i etterkant fra Komplett hvor de beklaget for feilinformasjonen og informerte att PCIex1 i PCIex16 skulle gå fint.

 

Så da har jeg fått gode oppklaringer i det. Så da kjører jeg på.

Var i grunn nokså sikker (frem til tvilen bet meg litt i dag) på att P6T6 burde klare det, spesielt når andre alt bruker det med lydkort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...