Gå til innhold

trenger jeg en slik? (midi modul til pc)


Xanitra

Anbefalte innlegg

Jeg har følgende utstyr:

 

http://www.soundonsound.com/sos/Oct02/arti...cessindigo2.asp

 

og denne:

 

 

Så tenkte jeg skulle kjøpe en slik MIDI kontakt for å koble flere slike enheter til en PC..

men så lurer jeg på om det er noen som har erfaring med dette? og om det lønner seg. Jeg bruker Cubase SE på PC som det programmet jeg bruker til å lage / redigere musikken på.

 

Har tittet meg ut denne som en mulig invistering:

 

http://www.ibsenstudio.no/prod/esi_pro/mid...ml?item=0-ESM44

 

 

edit: der, litt mer utfyllende, håper på svar.

Endret av Xanitra
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå kjenner ikke jeg enhetene dine i detalj, men man kan koble flere MIDI- enheter sammen i en lenke, eller kjede, om du vil. Det vil si at man kan koble fra slik, som et eksempel:

 

PC -> Keyboard -> synth -> sampler.

 

Problemet kan være å få satt dette sammen i riktig rekkefølge, slik at man får sendt både out- og indata dit man vil. Har flere av enhetene dine thru, er det jo ikke noe problem.

 

En slik boks du viser, vil gjøre dette langt lettere, men er kanskje ikke strengt nødvendig. Det er ikke mulig å si noe helt sikkert uten å vite hva du vil styre med MIDI, eller om hvor mange av boksene som har thru.

Lenke til kommentar

Om det er mulig å koble opp, avgjøres jo litt av hva du trenger av in- og out. Fra en enhet som har en eller annen form for tastegrensesnitt, vil man gjerne ha både MIDI in og out, slik at det man gjør på "knottene" registreres i DAW. Skal enheten bare "spille av", trenger den jo kun MIDI in, og kan også sende info til neste enhet på MIDI out, uten at man trenger å sende info tilbake til DAW.

 

Fra gammelt av er det jo også snakk om MIDI latency, men du har ikke mange nok enheter til at det skulle være noe problem. I "gamle dager" var det ikke uvanlig å koble 16 synther i serie på denne måten, og da "hang" de synthene som var sist i kjeden litt etter noen ganger.

 

Jeg er enig med deg, en sånn boks gjør livet lettere. Når det er sagt, tipper jeg du klarer å finne noe som er litt rimeligere enn den der, og som gjør akkurat det samme. Jeg kjenner ikke enheten, men den er sikkert bra, verdt pengene og slikt. Firmaet er jo meget velrenomert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...