Gå til innhold

Begynne med noe innen elektronikk som hobby?


Anbefalte innlegg

Kan noen fortelle meg om FPGA? Jeg har lenge vurdert å begynne med noe elektronikk eller programmering, og dette burde da være midt i blinken? Vet ikke så veldig mye om hva som skiller FPGA og andre løsninger, men kanskje dere kan oppklare dette? Hvilke muligheter har jeg, og er det veldig vanskelig å forstå seg på?

Endret av Talker
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Makan til frekkhet: "Lær meg om FPGA"? Hva med å tilegne deg din egen kunnskap?

 

Skal du begynne med elektronikk er en god start å ta timer på høgskolen. Elektronikk er ikke noe man tar på strak arm. Det er krevende. Jeg har gått 3 år på videregående elektronikk, og tatt 3 år med høgskole-elektronikk, og har lært meg at det er vanskelig. FPGA er vel noe av det mer avanserte...

Lenke til kommentar

Er vel bare en dårlig overskirft. Kom ikke på noe bedre i farta.

Jeg har tidligere vurdert å begynne med vanlige breadboard og ic'er, men så var det flere som anbefalte meg FPGA. Men vil jo ikke at det skal være så veldi dyrt eller avansert da.

En slags mikrontroller løsning som er enklere da?

Lenke til kommentar

Jeg har programmert noe FPGA. Har da brukt VHDL som programmeringsspråk, så hvis du har lyst til å lære deg FPGA er vel en grei start å finne noe materiale om VHDL (enten en turtorial på internett eller kjøpe en bok) og så trenger du et startkort (med FPGA chippen påmontert), disse kan bla. kjøpes fra digilentinc. Personlig kjøpte jeg denne.

Minuset med FPGA er at de fleste chippene baserer seg på såkalt overflate teknologi (og mange benytter seg av sånn ball grid) dermed er de veldig vanskelig (umulig..) å selv lodde fast i en egendesignet krets. Mens hvis man benytter seg av 8 bits mikrokontrollere kan de som regel fåes for hullmontasje som er mye enklere å montere selv. I tilegg til at de er billigere (men kan selvfølgelig ikke gjøre like mye og er ikke like raske).

Lenke til kommentar

Dersom du vil bruke mikrokontrollere, så er jo Atmel sine AVR ganske bra - godt dokumenterte - aktive brukere / forum - mange eksempler å se på. Et godt sted å begynne er Arduino, da får du med et komplett utviklingsverktøy også. Ikke er det spesielt dyrt heller. For eksempel fra SparkFun. Vær obs på at det finnes mange utgaver av kit / ferdige kort som er kompatible med utviklingsmiljøet til Arduino (søk på "freeduino") og som kanskje er billigere.

Endret av tingo
Lenke til kommentar

Er du nybegynner så kan jeg absolutt anbefale Basic Stamp. Særdeles veldokumentert, alt ligger åpent tilgjengelig på http://parallax.com

Prosessoren på BS2 er kraftig i _MASSEVIS_ til hobbybruk, skulle du ha behov for mer så finnes det kraftigere versjoner.

I BS2 har du også en tidsfunksjon som lar deg arbeide med analoge spenningssignaler ved å bruke en kondensator-resistorkobling mot jord/inngang.

Vurder også en Boe-Bot / Toddler. Selv så handlet jeg fra robotshop i sverige, men dette er en del år siden.

 

Ta en titt på denne videoen som Hans fra robotshop har laget: http://www.robotshop.se/micro/pdf/Boe_bot_demo_hela.WMV

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Vet at dette er en død tråd, men ta en titt på XGameStation. André LaMothe er kanskje verdens mest interessante mann, og forumet der er kjempebra. Kjøp deg boken "The Black Art of Video Game Consloe Design" og Pico-kitet, det er kanskje det lureste jeg har gjort noensinne.

 

Endret:

Nettopp kjøpt meg en Boe-Bot og diverse sensorer og et par BASIC Stamps fra Parallax. Anbefaler deg å handle fra XGameStation først.

Endret av phfjeld
Lenke til kommentar

Pico-versjonen er en spillkonsoll. Boken tar for seg alt du kan drømme om, fra grunnleggende teori til design, gjennomføring og programmering. Selv har jeg lært utrolig mye, og fikk distansert meg litt fra høynivåspråk som C(++) og C#.

 

Anbefaler denne pakken for nybegynnere.

 

Endring:

La til link.

Endret av phfjeld
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...