Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Problemer med pc. Kan det være PSU?


Anbefalte innlegg

Hallais igjen.

 

Dette blir vel muligens ikke helt korrekt ettersom min maskin for øyeblikket fungerer, men det er kun et spørsmål om tid før den krasjer.

 

Saken er at jeg for en stund siden fikk problemer med maskinen min og skrev da inn i denne posten https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=992844&hl=

 

Alt mulig ble prøvd og hver gang jeg trudde jeg hadde funnet løsningen så krasjet maskinen etter en stund.

Feilen begynte med at jeg fikk feilmelding som sa at jeg hadde feil på harddisken min. Det eller bare at det var en generell hardware feil.

 

Jeg kjørte tester på hd'en og det ble funnet feil som den rettet opp. Jeg skiftet derfor over til en annen men etter en stund så visste den også feil. Jeg ga begge til en kompis og han gikk gjennom dem på sin pc og fant ingen bad sectors og dem oppførte seg helt eksemplarisk.

 

Syntes det var merkelig at jeg plutselig fikk feil på begge mine hd'er så jeg prøvde til og med en tredje. Det nyttet heller ikke. Jeg tenkte da at det kunne være hk'et. Jeg nedgraderte bios'en og det så ut til at det virket, men dengang ei. Fikk også feil etter en stund der også. Hva er sjansen for at man skal få feil på tre hd'er på under en uke?

 

Til slutt så var det ikke så mye annet å anta enn at hk'et eller biosen var røket. Jeg kjøpte nytt Hk og tror dere pokker ikke at samme problemet kommer fortsatt!!!

 

Jeg har skiftet hk, disker, og kabler.

 

Eneste jeg kommer på nå er strømforsyningen. Kan den forårsake dette? Det er sikkert et teit spørsmål, men jeg er helt beit for ideer. Noen måte å sjekke PSU'en på?

Jeg tenkte på å kjøpe en UPS for å få stabil strøm til pc'en. Av en eller annen grunn så ryker alle spottene i leiligheten min etter ca en måned, noen ganger etter kun en dag eller 3. Dette fikk meg til å tenke på at det kunne være noe der....kanskje? Jeg vet ikke.

 

Alle gode råd mottas med takk :)

 

PS! Jeg skriver dette på problem pc'en nå, men ettersom den kommer opp sånn annenhver gang med at jeg bør kjøre chkdsk så er det bare et spørsmål om tid før den krasjer....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror jeg avventer og ser inntil videre. Etetrsom jeg kjøpte leiligeten "Brand new" for et år siden så har jeg hatt den på ett års kontroll nå og da nevnte jeg problemet med strømmen. Det kommer en elektriker og skal sjekke nettet mitt i nærmeste fremtid.

 

Synes uansett at det er litt rart at PSU'en ikke klarer å ordne litt ujevn 230 til god 12V.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...