Gå til innhold

Rakash

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rakash

  1. Hei

     

    Tenkte jeg skulle få bestilt meg en av Lenovos SL300 maskiner å ha til studiene samt litt fritid(programmering, skriving, surfing, filmer, musikk).

    Er dermed ute etter en maskin med god batteritid, som kjører stabilt, og som takler litt multitasking(har tenkt å kjøpe med 2G ekstra minne).

     

     

    Det jeg igrunnen lurte på var om noen hadde noen formening om jeg burde gå for utgaven med LED skjerm, eller gå for den med den større prosessoren (med Centrino 2 teknologi om jeg ikke tar helt feil).

     

    Er LED skjermen betydelig bedre å se på i lengden, og utvider den batteritiden nye versus LCD skjerm modellen? Eller burde jeg heller gå for litt mer ytelse!? (Centrino 2 teknologi burde jo få prosessoren til å bruke litt mindre strøm også).

     

     

    Noen formeninger? Regner med å bestille i løpet av kvelden.

     

    Mvh,

    Rakash ;)

  2. Hvorfor kunne ikke oppdelingen bare vært:

    Fullversion (64/32bit)

    Slim/Billig-version (64/32bit)

     

    Og så kunne heller hvilke funksjoner man installerte vært valgfritt under selve installasjonen, på lik linje med annen programvare.

     

    Dette ville vært enklere for de som ikke vet hva de trenger (bare å velge recomended settings under instalasjon fks!?!), og mer vennlig for de som ønsker å tweake opperativsystemet sitt eventuelt ha diverse ekstrafunksjoner.

  3. Syntes dette hørtes litt morsomt ut jeg! Plateselskapene, filmbransjen og støttespillerne dems behandler jo ulovlig nedlasting av musikk som om det skulle vært tyveri av en fast vare og et direkte tap for dem(you wouldn't steal a car, you wouldn't steal a purse, you wouldn..), mens det i virkeligheten bare er en kopi av produktet og et mulig(!) tap av salgsinntekt om nedlasterne hadde hatt råd til å kjøpe all musikken for full pris.

     

    Skal de opprettholde denne (etter min mening tåpelige) holdningen, så vil det bare bli hyklersk om de langer ut mot denne tjenesten sett at de som laster opp faktisk har kjøpt filene/CD'en. For vi har da lovt til å selge videre materielle varer har vi ikke?

  4. Kan forresten føye til at om du har iPod (var det som var grunnen til at jeg først brukte iTunes), så er Mediamonkey kompatibel med de fleste (alle?) iPods.

     

    Du kan også laste ned/lage egne scripts. Mye morro du kan få gjort med denne funksjonen :dribble:

     

    Sist men ikke minst en liten advarsel! Var forsiktig når du bruker "auto-tag" funksjonen første gang. Den er HELT fantastisk når du vet hvordan du bruker den, men jeg (og mine prøv å feil teknikker) greide å slette alle taggsa på hele musikksamlingen min :p (nå er alt helt fint da, albumbilde og alt av info i hver eneste fil :D). Bare les litt først, og prøv deg litt frem med få filer av gangen.

     

    Rakash ;)

     

    PS: er en tråd om mediamonkey her på forumet

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=717515

  5. Bytta nettopp ut iTunes med Mediamonkey. Var ikke fornøyd med iTunes, og prøvde deretter en hel del mediaplayers, og endte opp med Mediamonkey.

     

    Vil iallefall anbefale at du tar en titt på det. Det varierer jo hva folk verdsetter i et program, så om det er rette programmet for deg kan bare du svare på.

     

    Winamp som Nizzen anbefaler er heller ikke et dårlig alternativ, men personlig foretrekker jeg Mediamonkey.

     

     

    Kort sagt syntes jeg du burde prøve begge to å se selv hvilket du liker best (Eventuelt om du finner et 3. alternativ)

     

    Rakash ;)

  6. Har nettopp flyttet inn i ny leilighet så jeg er for tiden opptatt med ganske mye rart... men skal prøve å få tid lit en liten oppdatering av posten (ettersom jeg ser det er kommet nye innspill/erfaringer)

     

    Angående Powercolor kortet fra amentio tør jeg ikke si noe, men om du, Fred7555, velger å kjøpe det så hadde det vært topp med en liste over bundelen du fikk med (for å få bekreftet/avbekreftet den jeg fant)

     

    Fortsett å post erfaringer, og takk til dere som har gjort det, ettersom det som regel er de beste kildene for en post av denne typen.

     

    Rakash ;)

  7. PencilCase; jeg håper virkelig at du bare er her for å plage. Med det tenker jeg på for din egen del. Om du virkelig mener hva en det er du prøve å uttrykke så har jeg et parr tips til deg:

     

    -Formuler deg med hele setninger.

    -Formuler deg med Flere setninger.

    -Få en struktur på det du prøver å si

    -Ikke etterlat deler av det du mener i hodet slik at vi som leser bare får "et halvferdig lappeteppe" av det som er tankene dine

    -Skaff litt info rundt det du prater om (som tidligere nevnt, se noen av klippa (selv om du, beklager at jeg bruker antakelser, antakelig er kristen)

    -Argumenter argumentene dine (burde være ganske opplagt ;))

    -Til slutt et lite useriøst tips men som generelt burde kunne tas i bruk i mange sammenhenger; få hodet opp av sanden og begynn å se litt bredere på ting. Ikke gå ut ifra at noe er sant før du har fått tilstrekkelig med informasjon rundt det, og aldri argumenter noe ved 100% sikkerhet (er tåpelig, og veldig flaut når du innser at du tar feil :p)

     

     

    Kan forresten legge til at hvorvidt showet er stagea (altså telefonsamtalene), så spiller jo dette ingen rolle. Som tidligere nevnt er det ikke noe poeng i å stage det ettersom det finnes nok av folk med slike meninger. Og om det er, er ikke argumentene det samme? Spiller det noen rolle hvem som er "djevelens advokat"?

     

    Hovedhosten til showet var forresten kristen og holdt på med presteutdanning sånn at det er klart.

     

     

    Håper jeg fikk formulert meg på en passende måte og at spesielt du PencilCase, fikk noe ut av det. Ønsker deg alt godt, og at du etterhvert vil begynne å tenke i samme baner som meg selv (egoistisk som jeg er).

     

     

    Rakash ;)

  8. Hei

     

    Har lenge hatt store fordommer mot Vista pga en, etter min mening, merkelig GUI og generelt mye "DILL" om du kan kalle det det. Vista er generelt lagd veldig med tanke på å åpne for alle nye PC brukere, noe man fort merker når man kommer fra XP.

     

    Har dog tenkt til å gi Vista en sjanse, dette blant annet pga jeg allikevel trenger nytt 64bit OS + DX10 støtte frister å få prøvd (vet ikke helt hvor mye mer ytelse jeg får i spill, men er av typen som jubler over små ytelsesøkninger og ikker gir seg før ting funker 110%).

     

    Det jeg er ute etter er om noen kjenner til enkle måter å modifisere vista slik at brukergrensesnittet er så enkelt som mulig (minst forandring for en hardbarka XP entusiast :p ). Har iallefall tenkt til å bruke vLite for å fjerne unødige applikasjoner ettersom vista sluker nok ram som det er. Tar gjerne imot hint til bruk av dette programmet.

     

    Alt av andre råd tas imot med glede.

     

     

    Rakash ;)

     

     

    PS: VÆR! så snill å la være å komme med kommentarer rundt Vista fordommene mine. Jeg bryr meg pent lite om hva dere sier, men det er bare så unødvendig og veldig off-topic!

  9. Hei

     

    Har tenkt til å overklokke CPUen min litt, og i den anledningen vurderer jeg å oppdatere BIOSen til hovedkortet mitt(ettersom det ofte er en fordel). Nå har det seg sånn at jeg har dårlig erfaring av oppdatering av BIOS. Sist jeg gjorde dette, på et gammelt ASUS kort, ble BIOSen slettet og jeg måtte gå til innkjøp av nytt hovedkort.

     

    Dette er jo noen år siden, så det kan hende hovedkortprodusentene har greid å gjøre denne prosessen sikrere.

     

    Det jeg er ute etter er erfaringer fra folk som har gjort dette(gjerne på et tilsvarende hovedkort), og hvor trygt dere tro det er. Jeg har IKKE! lyst til å gjenoppleve å få BIOSen brent.

     

    Rakash ;)

  10. Jeg beklager å måtte si dette, men ut ifra mine kalkulasjoner på denne PSU kalkulatoren behøver du en PSU på over 300W (ny) og ca 400W om du ønsker å beholde den(PSUen) i noen år uten å måtte bytte den ut.

     

    Det som også er et lite minus er det faktumet at du har en Dell maskin. Er ikke sikker på hvor mye du "får lov" til å tukle inne i maskinen før du mister garanti etc. Har også hørt av andre at det brukes en del egne verktøy for å åpne en Dell maskin. Jeg kan jo selvfølgelig ta feil.

     

    Er også noe skeptisk til plassen inne i maskinen. Det kan være lurt å gjøre noen målinger før du tenker på å bestille nytt skjermkort, ellers risikerer du å få en kjedelig overraskelse.

     

    Er dog ikke så alt for mange hundrelappene som skal til for å få en dugbar PSU til ditt system. Du bør vurdere hvor mye du ønsker å putte i maskinen, hvor lenge du ønsker å holde liv i den nåværende maskin, hvor mye du bruker den og hva du bruker den mest til før du gjør et valg.

     

    Hadde det vært opp til meg, og jeg ønsket å oppgradere PCen for å forlenge levetiden samt øke bruksområdet, og jeg hadde hatt pengene, ville jeg kjøpt en ok PSU (en billig en fra en relativt kjent produsent, eller noe jeg viste fungerte), og kortet fra ATI (HD4850). Dette vil maksimalt komme på 1700,- og det med en god strømforsyning.

     

     

    Rakash ;)

  11. hmm.. 1249,- er kanskje en smule dyrere en det du hadde beregnet, men skal du bruke PCen til spill eller andre aplikasjoner som krever mye av GPUen er det ikke tvil om at det er verd pengene! HD4850 regnes som det kortet på dagens marked som gir alle mest ytelse/pris, så det er ikke et dårlig valg

     

    Rakash ;)

  12. Tør ikke uttale meg rundt spørsmålet om PSUen, men jeg kan iallefall si at du burde gå for kortene i 4000 serien istedenfor 3000 serien. 4850 er uten tvil kortet å gå for i din prisklasse.

     

    Det kan være en fordel å gi litt mer info rundt systemet ditt for å få et bedre bilde av hvor mye PSUen må bryne seg på. Det kan muligens være en ide å kjøpe ny PSU, og en oppgradering fra 300w klassen burde ikke koste skjorta. Hvor gammel er PSUen? Alder har også betydning ser du.

     

    Dettekortet kan jeg anbefale. Det er MANGE hakk bedre en det du har sett på.

     

    Rakash ;)

  13. Ja, ser ut som de første kopiene av 4870 kortet til ASUS ble levert sammen med en musematte av, ja du leser riktig, ekte lær. Vet ikke hvorvidt dette er et tilbud som er tilgjengelig i Norge eller hvorvidt det fortsatt er kopier av spillet inkludert denne musematta. Vet heller ikke hvor god kvalitet det er over den, muligens kommer det noe mer info etterhvert som flere blir eiere av kortet og tilbehøret.

     

    Rakash ;)

  14. Som tidligere nevnt, sett ned til "Stock" verdier. Ser for meg i første øyekast ut som du burde sette ned frekvensen til 667mhz (ikke at det egentlig skulle være et problem) og spenningen til 1.9 eller 1.8v.

     

    Du skal bare stille på minne hastighet og minne spenning.

     

    Last ned CPU-Z hvis du er usikker på om verdiene er riktige.

     

    Link her

     

    Rakash ;)

     

     

    PS: ser forresten ikke problemet med å få CrossFire til å funke med hovedkortet ditt

  15. Har som sagt bestilt kortet selv, så hvis du skal ha nytt skjermkort er det liten tvil om annet en at 4870 er det beste valget etter hvordan skjermkortmarkedet er pr dags dato. Det yter et sted mellom nVidias GTX 260 og 280 (i noen tilfeller til og med over GTX 280 (!) ), og koster særdeles lite sammenliknet med nVidias alternativer.

     

    Se her for info rundt RAM brikkene dine. Jeg vil anbefale at du starter PCen i BIOS og sørger for at alle verdiene stemmer (altså frekvens, spenning og latency). Kjører du det stock burde det ikke være RAMen som lager trøbbel.

     

    Når det gjelder det siste spørsmålet blir svaret ganske enkelt Nei. Det er ikke annet en at det er en annen leverandør som har produsert kortet. Ytelsesmessig skal alle kortene være omtrent like (til nå har det ikke kommet en OC versjon på det norske markedet (iallefall ikke som jeg har sett), så det blir helt opp til deg. Velg det merket du føler deg mest trygg på er det eneste jeg kan si (det er fordommer ute å går mot omtrentlig alle produsentene av skjermkort, så du bør ikke alltid høre på standhaftige sjeler :p).

     

    Kan dog informere om at jeg bestilte Sapphire varianten.

     

    Rakash ;)

  16. Det er egentlig ikke noen tvil om annet en at du burde gå for 4870. Det eneste minuset med dette kortet som er oppdaget til nå er en driverfeil som gjør at vifta ikke kjører på 100%. Dette kan dog fikses enkelt med en liten modifikasjon og blir antakelig fikset veldig snart med nye drivere.

     

    Som nevnt tidligere bør du lese litt tester. Det er generell oppfatning blant testere at 4870 er, med unntak av lillebroren 4850, det kortet som gir best ytelse pr krone i dag. ATI har også et løfte om å komme ut med oppdaterte drivere hver eneste måned. De har iallefall greid å holde løftet en liten stund.

     

    Rakash ;)

  17. Som Pastafarian sa, det "ekstra" minnet har ingenting å si. Det at 3870x2 har 1G minne betyr, igjen som Pastafarian sa, at det er 512MB minne pr GPU. Hadde det vært 1GB minne pr GPU (sett at det var beregnet for det) kunne kortet muligens(!) vært bedre en 4870 ved bruk med høyoppløste skjermer.

     

    Kort og godt; det er absolutt ingen grunn til å velge 3870x2 nå som 4870 har kommet ut på markedet :)

     

    *Hopp på bølgen og gi nVidia et skikkelig spark i baken så vi kan få igang konkurransen igjen :D*

     

    Rakash ;)

×
×
  • Opprett ny...