Gå til innhold

Horrorbyte

Medlemmer
  • Innlegg

    4 674
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. Horrorbyte's innlegg in Hvor mye er 3 Mbit/s? ble markert som svaret   
    QoE vil variere fra tjeneste til tjeneste, og i mobilnett vil det naturlig nok også påvirkes av dekningen i området du befinner deg. Gitt at du har en stabil linje på 3 Mbps ned 1 Mbps opp, så ville dette fungere fint med de fleste tjenester. Ønsker du å bruke Skype med video vil du nok oppleve noe dårlig bilde, og Netflix vil trolig kreve betydelig «buffering» for å kunne få akseptabel kvalitet – i hvert fall på PC. Jeg tror ikke det vil bli noe stort problem med den bruken du beskriver, men dårlig dekning kan selvsagt gjøre opplevelsen dårligere (mobilnettene har imidlertid blitt betydelig bedre de siste årene).
  2. Horrorbyte's innlegg in [Løst] UiT Psykologi snitt ble markert som svaret   
    Karakterene gis på skalaen A-F, der A er høyeste karakter, E er laveste karakter og F er stryk. A gir 5 poeng, E gir 1 poeng – mens F ikke gir noen poeng i det hele tatt, siden det er som om man ikke hadde tatt emnet i utgangspunktet. En B er et meget godt resultat, så et snitt på 4,0 vil være meget godt. Mange steder regnes 4,5 og høyere som et veid snitt på A, som er fremragende. Altså er 4,4 på grensen til å være fremragende. På mange studieprogrammer vil det nok være mer krevende å få 4,4 enn å få 5,4 på videregående skole, men dette varierer selvsagt.
     
    Dette er forresten slik poengene beregnes ved NTNU. Jeg kan ikke garantere at det er likt ved UiT, så jeg anbefaler deg å spørre dem direkte.
  3. Horrorbyte's innlegg in Hvilken kjøkkenkniv skal brukes på hva? ble markert som svaret   
    Det var et veldig lite bilde, men jeg kan prøve.
     
    1 – Tourneringskniv. Brukes til å tournere grønnsaker, som er kokkespråk for å forme grønnsakene – f.eks. skrelle poteter og fjerne mer enn skallet for å få lik form og størrelse.
     
    2 – Grønnsaker
     
    3 – Grønnsaker
     
    4 – Det er vanskelig å se på bildet, men det kan tenkes at det er en fileteringskniv. Særlig fin til å filetere fisk.
     
    5 – Kokkekniv. Brukes til nærmest alt mulig.
  4. Horrorbyte's innlegg in [Løst] IT-utdanning (Norge vs Utland) ble markert som svaret   
    Jeg tror ikke det er så stor forskjell på pensum. Det er altså tettere oppfølging på en del private eliteuniversiteter, noe som er naturlig siden det koster en formue å gå det. Det er også generelt lettere å få gode karakterer i en del andre land enn det er i Norge, og NTNU er kjent for å være strengest i Norge. Noe kan ha en sammenheng med økt bruk av delvurderinger gjennom semesteret, i tillegg til en litt annen formening om hva som er en A. Mange steder er det nesten dårlig å få B, mens det ved NTNU er regnet som veldig bra (C/D er regnet som gjennomsnittlig).
     
    Til syvende og sist tror jeg den største fordelen er miljøet, som både kan være inspirerende og føre til gode kontakter. Dette er også det beste argumentet for å velge NTNU fremfor en tilfeldig høgskole i Norge. Stort sett leser man de samme bøkene, men nærheten til mange dyktige studenter og forskere, samt tett kontakt med næringslivet, er en kjempefordel for mange. Man går ikke på NTNU på grunn av kvaliteten på forelesningene, for spesielt på lavere grads nivå (bachelor) vil man ofte kunne få bedre undervisning ved en høgskole. De som foreleser på NTNU er vanligvis forskere og ikke lærere, og på bachelor-nivå er det begrenset hvor mye nytte man får ut av deres ofte svært spissede kompetanse. Dessuten er det gjerne hundrevis av studenter i samme forelesning de første årene.
  5. Horrorbyte's innlegg in [Løst] Skal jeg levere? Skole-dilemma! ble markert som svaret   
    Uten obligatorisk oppmøte så vil det være helt vanvittig å kun informere om det i forelesning, og absolutt noe du kan klage på om du ikke leverer og får beskjed om at du ikke får gå opp til eksamen kun fordi du ikke har levert akkurat dette. Jeg vil anta at du i så tilfelle vil ha en god sak.
     
    OJ Doe: Hva slags høyere utdanningsinstitusjon er det som godkjenner automatisk bare man har rasket sammen noe? Jeg har selv opplevd å få underkjent en oppgave i et emne har ved NTNU - riktig nok kun en eneste gang, første semester av studiet, og konsekvensen var at jeg måtte gjøre en annen oppgave og få den godkjent.
×
×
  • Opprett ny...