Gå til innhold

multimann33

Medlemmer
  • Innlegg

    144
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av multimann33

  1. Hei, 

     

    Jeg har jo en sak nå. Først så måtte jeg gå til tingretten for å få samvær med min sønn, grunnet barnemor kom med masse falske beskyldninger mot meg. Og nå som han har begynt på skolen, så syntes jeg at det var viktig å kunne delta på skole/hjem samtaler for å kunne følge han opp på skolegangen. Jeg hadde god dialog med lærer via epost vel og merke, og avtalte med lærer at jeg kunne komme på skole/hjem samtale, men jeg måtte forhøre meg med mor om hvilke datoer som passet for henne eller om vi skulle ha hver for oss. Dette gjorde jeg og fikk melding tilbake fra mor at den dagen ikke passet for det kræsjet med noe annet. Det gikk da et par dager uten og høre noe fra mor. Jeg fikk da etterhvert epost tilbake fra lærer at jeg ikke hadde rett på skole/hjem samtale pga jeg ikke hadde del i foreldreansvaret. Dette pga mor hadde levert inn papirer på at jeg ikke hadde det. Jeg har fast samvær med han annenhver helg. 
    Noen som har opplevd lignende?

  2. Jeg har en 300e 1985 modell (w124) Bensinpumpa går konstant når jeg setter på tenning, utifra det jeg vet, så skal den stoppe etter noen sekunder etter man har satt på tenning.. Har trøbbel med kaldstart også, må gi full gass for at den skal starte. Super jo mer bensin å starte den enn å kjøre jo..

     

    Noen som har en ide hva det kan være?

  3. Kan komme med siste informasjon:

     

    Han er blitt politianmeldt for trusler og "svindel". Han kommer ingen vei med det i følge politiet, så MÅ han betale meg tilbake. Men dersom han ikke betaler blir tatt opp til konfliktrådet. Og ja bevisene er gyldig. Fikk god hjelp av politiet. Fikk streng beskjed om å ta vare på alt av meldinger og opptak fra han, og det gjør jeg.

     

    Å betale to årsavgifter er ganske mye penger.

    • Liker 2
  4. Ja, helt utrolig... voksen mann på over 40 år oppføre seg sånn. Og den gamle bilen min jeg tok i innbytte begynte han å påstå at jeg ikke hadde betalt årsavgifta for. Fortalte han at han kunne ringe tollregion selv og få bekreftet det at den var betalt, eller sende melding til 2282. Men det gadd han ikke, han sto på sitt. Prøvde også å si at den var EU-godkjent under bordet noe som den ikke er. Det var en del masse greier...

     

    Jeg kommer nok til å betale den selv, så anmelde han idag for trusler, og høre med politiet hva jeg kan gjøre med eventuelt å kreve erstatning/regresskrav som man snakker om her. Han slipper uansett ikke unna.

     

    Tar med politianmeldelsen både til forbrukerråd og leverer til finn.no. Sånne personer burde bli utestengt fra å selge ting.

  5. takk for svar :-) Skal undersøke litt med forliksråd og namsmann imorra. Har hatt en heftig samtale med han idag, da jeg måtte ringe fra en annen telefon, da svarte han. Kjører en anmeldelse på han imorra, pga trusler. Dette har jeg heldigvis fått opptak av. Så håper det løser seg.

     

    Trur nok jeg må betale den selv for å slippe avskiltning.

    • Liker 1
  6. Ja tydeligvis... Eneste jeg vet at jeg kan ta han til forbrukertvist-utvalget. Men det kommer til å ta tid, og innen den tid kan jeg ha blitt avskiltet om jeg ikke betaler den selv. Men hvis jeg betaler den selv, så gir vel forrige eier totalt f... trur jeg..

     

    Etter det jeg vet hvis jeg ikke betaler den, så får han inkassoen på seg.. (Statens Innkrevingssentral)

  7. Hei,

     

    Vet ikke hvilket tema dette går under. Men prøver å legge det ut her.

     

    Jeg har tatt innbytte i en bil med en annen mellom en privatperson. I annonsen hans og det han har sagt så er årsavgifta betalt. Men etter 2 uker fikk jeg sjokket, fikk årsavgifta i posten. Ringte med forrige eier og han sa han skulle ta seg av det. Etter 2 uker til ringte jeg med tollregion, fremdeles ikke betalt. Ringte da med forrige eier igjen, og da sa han at den var betalt. Nå har det gått en uke og fremdeles så har ikke tollregion mottatt betaling. Prøver nå å ringe han igjen, men svarer ikke.

     

    Sitter på en del bevismaterialer som tilsier at han har lovt å betale den, både annonse, sms og telefonopptak.

     

    Har desverre ikke tegnet noen kontrakt da jeg stolte på han, i og med at han også fikk den gamle bilen min i innbytte som jeg hadde betalt årsavgifta på.

     

    Noen ideer hva jeg kan gjøre? Sende saken til forbrukerrådet?

  8. Men fant noe på forbrukerrådet sine sider som det står:

     

    Unntak fra reglene om minstetid på henholdsvis tre eller ett år, kan gjøres når husrommet skal brukes som bolig av utleieren selv eller noen som hører til husstanden. Det forutsetter for det første at leieren senest ved inngåelsen av avtalen skriftlig er gjort kjent med grunnen for tidsavgrensningen. For det annet må faktisk uteieren eller husstandsmedlemmet flytte inn når den tidsbestemte avtalen opphører. Skjer ikke det, kan leier normalt fortsette å bo der.

    Det kan også gjøres unntak fra reglene om minstetid, dersom utleieren har en annen saklig grunn for tidsavgrensningen. Eksempel på annen saklig grunn for tidsavgrensning, er at boligen skal renoveres eller selges om kort tid.

     

    Husk derfor alltid på å få med i kontrakten hvorfor tidsbegrensningen er kortere enn tre år (eller 1 år når det er tillatt).

  9. hmm, sånn som jeg forsto loven... så sto det ikke noe om at det gjaldt kun bolig... Men at det skulle være saklig grunn til tidsavgrensingen uansett :-s

     

    Skal ihvertfall huske på det til neste gang at det ikke skal være no tidsbestemt.

  10. Det står følgende i kontrakten:

     

    pkt. 4: Leieforholdet starter den 1. januar 2012. kl. 00:00 og opphører uten oppsigelse den 31. desember 2012 kl. 0000.

    Leieforholdet kan i leietiden ikke sies opp av noen av partene med mindre annet følger av denne kontraktens pkt.

    20. Minste leietid er iutgangspunktet tre år, men kan settes til ett år hvis kontrakten gjelder utleieobjekt i utleiers

    bolig.

     

    Men det står også lengre ned om oppsigelse:

     

    pkt.18. Oppsigelse

    Har partene avtalt at kontrakten kan sies opp i leieperioden skal oppsigelse fra utleier være skriftlig. Oppsigelsen

    skal begrunnes. Oppsigelsen skal også opplyse om at leieren kan protestere skriftlig til utleieren innen en måned

    etter at oppsigelsen er mottatt. Oppsigelsen skal dessuten opplyse om at dersom leieren ikke protesterer innen

    fristen, taper leieren sin rett til å påberope seg at oppsigelsen er i strid med loven, jf. § 9-8 første ledd annet

    punktum, og at utleieren i så fall kan begjære tvangsfravikeise etter tvangsfullbyrdelsesloven § 13-2 tredje ledd

    bokstav c. En oppsigelse som ikke fyller disse kravene er ugyldig. Har leieren flyttet i henhold til oppsigelsen, anses

    den som godtatt. Leieforholdet kan sies opp med tre måneders gjensidig oppsigelse. Oppsigelsen går til utløpet av

    en kalendermåned.

     

    Kan dette bety at man har muligheten til å si opp? Heldigvis så er utleiere kjempekoselige å ha med å gjøre. Så at de er snille til å eventuelt la oss gå.

  11. Hei,

     

    Har sett mye på temaer om dette her inne. Men finner ikke noen som er i samsvar med vår situasjon.

     

    Vi har en tidbestemt leiekontrakt på et år.. Men vi har fått en uventet endring i situasjonen vår og ønsker å si opp leiligheten innenfor tidsbestemmelsen. Det har seg slik at samboern min har mest sannsynlig fått plass på skole i en annen kommune, som er altså 1,5 times kjøring unna. Og jeg har ikke råd til å sitte med leiligheten aleine, og vi har heller ikke råd til at hun skal farte hver dag på den strekningen hver dag.

     

    Finnes det noen andre regler som kan oppheve denne kontrakten utenom dette med fremleie?

  12. Hei,

     

    Meg og kjæresten har vært sammen snart i 5 mnd. Og vi har snakket om litt angående sexen, siden hu har hatt en del plager med uregelmessig menstruasjon pga bytte til annen p-pille. Hvor hun har sagt at hun kan gi meg litt av mine behov siden vi ikke kan ha sex. F.eks han hun onanerer meg eller oralt. Men hver gang jeg prøver å hinte til det, så er det "orker ikke ikveld". Vi har jo ikke hatt noen problemer med litt beføling nedentil selv om hu har uka si. For den slags er jo utenpå på klitorisen. Men de siste ukene har vært vanskelig, syns hun ikke virker interresert lenger. Hun har sagt ja til å tilfredstille meg, men når jeg faktisk spørr så er det liksom et ork... Av alle tilfellene vi har hatt sex, så har det vært meg som har tatt iniativet ca 95 % av gangene. Den siste tiden har vi ikke hatt sex eller noe kos på ihvertfall 14 dager. Sex eller kos 1-2 ganger i mnd er ikke helt meg.. Jeg elsker denne jenta på overalt på jord, men føler at hun ikke er interresert lenger, selv om hun sier det.

     

    Tidligere i forholdet snakket vi om våre behov. Og hun har sagt at hun er glad i sex og annet kos daglig. Men hvor blir det av?

     

    Hva mener dere?

  13. Hei,

     

    Jeg er en gutt på 28 år og har fått meg kjæreste på 20 år. Vi har nå vært sammen i 4 mnd. Men reagerer litt på noen ting f.eks. at hun stadig tar kontakt med andre gutter veldig ofte(veldig mange) både nye og gamle kjenninger. Og grunn til at jeg begynte å reagere på dette har det kanskje noe med en episode som skjedde for litt siden. Det var en som er/var forelsket i henne som ringte midt på natta, og hun svarte telefon. Det ble snakk om "månen" at hun måtte gå ut og se på den. Det gjorde hu, og ble en stund vekk. Snakket med hun om det, og sa ifra at det ikke var noe særlig, i og med at hun heller ikke sa fra om at hun hadde ny kjæreste. "Måne" preik forbinder jeg litt med romantiske ting. Igjen senere når vi var på cruise, så fikk hun melding fra han her igjen. Glad hun er ærlig og sier det som det er. Hun fikk da melding slik "Tenker på deg iblandt, og håper du er lykkligst. Klem"

    Reagerer litt nå siden vi har hatt en del nedgangsperioder, siden også planen om forlovelse er blitt satt til siden.

     

    Er det jeg som reagerer feil eller har jeg rett i noe her?

  14. Hei,

     

    Jeg er da en gutt på 28 år som nylig har gjort det slutt med samboeren(19) min. Hun har akkurat flyttet ut, da skjedde det veldig drastiske endringer på hennes oppførsel og meninger enn da vi var i forhold. Plutselig reiste hun til en kamerat av meg, som har begynt med en del rariteter igjen. Faren hennes har begynt å blande seg en del inn når det gjelder vår sønn. Både jeg og barnevernet har sagt klart og tydeli fra til han, at han skal holde fingrene fra fatet. Dette er mellom meg og min eks-samboer. Men over til problemet: Hun vil plutselig ha hele og fulle omsorgen for vår sønn, enda vi skrev under på papirer ved fødselen at vi har felles omsorg og i med at vi bodde sammen når han kom til verden. Han er ikke mer enn 11 måneder gammel. Hun har fått tettoppfølging fra barnevernet med både leilighet og uanmeldte/anmeldte besøk. Da det faktisk var jeg som meldte bekymring til barnevernet da det begynte å skjære seg mellom oss...

    Men jeg er i dag veldig bekymret for min sønn, da jeg vet også at resten av familien også er under oppfølging av barnevernet. Samt en eks-svigerfar som er truende og gjort en del forsøk mot vold mot meg....Veldig bekymret for at barnevernet kommer for seint som de alltid gjør...

     

    Med denne informasjonen hvor store er sjansene mine for å få daglig omsorg og henne med samvær?

     

    Jeg: 28 år, fast jobb, bosted (eget hus), god økonomi, aldri hatt noen innblandinger i barnevernet fra liten, heller ingen vold eller kriminalitet inne i bildet. Ja, jeg har hatt en voldsomt sinne, men skader aldri noen.

     

    Henne: 19 år, ingen skole, ingen jobb, kun attføring, innblandet i barnevernet siden lenge før myndighet (vet ikke hva det gjelder, men etter henne å bedømme så er det pga mobbing på skole) Resten av familien er også innblandet i barnevernet. (dvs lillebroren hennes og den nye "ste" lillebroren)

  15. post-97725-1239182823_thumb.jpg

     

    Min Server:

     

    Maskin Specs:

    Intel Quad Core 2.4GHz

    2 GB Ram

    1,5 TB HDD (Samsung spinpoint)

    19" Server rack I&U

     

    OS:

    Windows 2008 Enterprise Server

     

    Støynivå:

    En del vifter som går, og lager en del støy. Dette skal endres når mitt server-rom kommer opp i det nye huset :)

     

    Noen som har noen gode tips til en grei UPS av typen APC?

×
×
  • Opprett ny...