Gå til innhold

Shen

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shen

  1. Kan ikke akkurat kalle meg en sci-fi ekspert, men kan komme med mine favoritter.

     

    Firefly serien som fikk meg hekta på sci-fi, en knallgod serie som jeg anbefaler på det varmeste.

    Finnes desverre bare en halv sesong pluss en film som konkluderer historien (Serenity), så det tar ikke lang tid før man er ferdig med den.

     

    Vil og anbefale Stargate seriene SG-1, Atlantis og 3 filmer så langt. Ny spinoff starter til hølsten :) Så mange timer med god sci-fi der, tok en del episoder før det ble virkelig fengende dog.

     

    Ellers så finner du mange gode forslag i denne tråden

  2. Hei, leter etter en electro sang med trumpet intro.

    Introen på Colours & Domino - Hold me and kiss me ligner veldig, men istedet for å gå over til eurodance starter det noen fete electrobeats etter trompetintroen.

    Håper noen kan hjelpe med denne.

    er det

    du mener ?

     

    Er nok det, men tror det er en annen mix jeg har i hue mener det ikke var vokal på den og høyere tempo, men melodien og elektrobeaten (eller hva det nå kalles) stemmer.

    Takker :)

  3. Er ikke anmeldelsene på side 2 de samme som i det sladdreprogrammet med Dorthe Skappel (husker ikke navnet på prog i farten), i så fall er det ikke overaskende at anmeldelsen er slett.

    Leser sjelden filmanmeldelser selv, men hørte en del på filmpolitiet på nrk p3 før jeg bytta ut reciever med forsterker. Men synes de hadde helt ok anmeldelser, og siden Vestmo er en genuin filmelsker tok han også for seg dvd ekstras og lignende i sine annmeldelser.

    Filmpolitiet anmelder Gran Torino

     

    Vet ikke helt om jeg liker overgangen til tv format, mener han gikk mer i dybden da det kun var radio.

  4. En artikkel som ikke har noen henvisninger til kildemateriale er i utgangspunktet uten troverdighet, når denne spesifikke artikkelen i tillegg spissformulerer og kun referer til undersøkelser (uten å nevne hvilke undersøkelser eller når disse ble utført) som støtter opp under forfatterens negative syn på kaffe, så blir artikkelen en stor vits i mine øyne.

    At overdreven bruk av koffein har negative bivirkninger er forsåvidt sant, men det er med kaffe som alt annet, bruk det med måte og du har ingen ting å bekymre deg for.

  5. Vask med pyriskept ofte (husk å bytt bandasje hver gang). Prøv å hold såret tørt, og ikke bruk for mye bandasje slik at såret ikke puster ;)

     

    Må korrigere deg litt her, sår skal riktignok ikke være våte, men for å oppnå optimale forhold for att såret skal gro bør laget som ligger mot såret være fuktig da helingsprosesen er avhenging av litt væske.

    Vask med pyrisept eller annet bakteriehemmende middel er fint, bare pass på å ikke bruke basiske produkter og at du skyller grunding om du har vasket såret med såpet før du anvender pyricept eller lignende, melolin fungerer veldig bra om du sliter med at bandasjen setter seg fast.

  6. Hvordan dette ente opp som en dobbelpost aner jeg ikke, men jeg kan prøve å svare på det andre spørsmålet ditt.

     

    At det i de siste årene skyldes mest sannsynlig at skjermen eller øynenene dine har blitt dårligere. Når skjermer eldes, spesielt crt skjermer om du bruker det, vil pikslene miste intensitet, og øynene må derfor anstrenge seg mer for å se tydelig. Dersom det er øynene som er blitt "svakere" så vil man måtte fokusere mer for å se tydelig, noe som gjør at øynene blir fortere slitne. Iom at det kun er mørke sider du opplever som problematisk, vil jeg gjette på den første årsaken utifra det jeg vet.

    Jeg har ingen formell utdanning innen feltet, men har slitt med synet mitt siden jeg var 2år så det har blitt litt lesing innen syn og synsteknologi med årene. Så ikke ta det jeg har skrever for god fisk, men kontakt en fagperson, synet er noe du bør ta godt vare på :)

  7. Om dette har pågått i noen år allerede er det vell på høy tid å bestille time hos optiker, selv om det ikke trenger å være noe galt med øynene dine er det best å være på den sikre siden.

    Årsaken til at lys tekst på mørke sider ofte kan føre til slitne øyne har oftest sammenheng med hvordan tekst blir generert på en skjerm å gjøre.

    Øynene våre er lagd slik at det vi ser tydeligst er klare overganger mellom farger, når vi leser ei bok er det først og fremst skillet mellom hvitt og svart vi ser og det er derfor lett

    for øyet å holde fokus.

    På en skjerm derimot der en bokstav består av x antall piksler blir det mer komplekst, spesielt dersom det er lys tekst på mørk bakgrunn. Piksler har en tendens til å være lysest i midten og svakere ut mot kantene, dette fører til at skillet mellom bakgrunn og tekst blir mere flytende og øynene må derfor anstrenge seg hardere for å holde fokus på bokstavene.

    Med svart tekst på hvit bakgrunn oppnår man det klareste skillet mellom tekst og bakgrunn da en avslått piksell ikke vil ha variasjoner i lysintensitet, men de hvit som grenser mot de svarte vil fortsatt ha variasjoner og forårsaker derfor også anstrengelser i øyet.

    Det som gjør at sider med lys bakgrunn og mørk tekst er slitsomt å se på skyldes som regel at lysintensiteten på skjermen er for høy og at man rett og slett blir blendet av skjermen.

  8. Hm, jeg har en nøtt til dere.. Har nesten glemt hvordan teksten er. Det er en svensk kjent typisk kjærlighets sang. "Du är det skjönaste i värden", "du e som foglona..." vet dette er ganske så tynt, men har noen forslag?

     

    Ikke en typisk kjærlighetssang, men en hyllest til friheten ;)

     

    Sång til Friheten - Björn Afzelius og Åge Aleksandersen

  9. Er det noen som vet hva denne sangen heter? Den ble spilt på NRK P3 og musikk-programmer på tv ca 1994-1995, og jeg tror de som hadde den var en blond dame og en mann i 40-50 årene. Om jeg husker rett, gikk linjene i refrenget som følger:

     

    "God heard you talking in your sleep" og "God knows all the secrets that we keep" med en del yeah yeah yeah innimellom linjene.

     

    Har ikke noe mere å gå på, dessverre, har ikke hørt denne på en 13-14 år, men håper noen kjenner dette igjen :)

     

    Det er Sunscreem med Secrets

×
×
  • Opprett ny...