Gå til innhold

BigJaffa

Medlemmer
  • Innlegg

    2 104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BigJaffa

  1. Hei.

    Trenger litt hjelp for å få dette prosjektet til å vike som det skal. Til nå å har jeg fått til at den skal summere alle beløpene for en måned brukt i gitt butikk. Men siden dette skal viker over flere år så trenger jeg og at den ser forskjell på årstallene kjøpene er gjennomført. 

    Formelen jeg har brukt er som følger:

    =SUMMERPRODUKT((MÅNED(UTGIFTER!$A$2:$A$1001)=MÅNED(SAMMENDRAG!$D$2&1))*(UTGIFTER!$B$2:$B$1001))

    Legger med noen bilder av hvordan jeg har gjort det med oppsettet.

    Håper noen har en løsning på problemet

    Sammendrag.thumb.PNG.ad0a5fba67d0fafbb18bb204bb0c3586.PNG

    Utgifter.thumb.PNG.1d2dc916123cf56fe3aec9d0c5e79a90.PNG

     

  2. Hei.

     

    Fant for noen mnd siden en ramme på nett med målene 50x150cm, men dum som jeg var bokmerket jeg ikke denne siden. 

     

    Har nå google meg opp og ned men kan ikke finne noen sider som har en ramme i denne størrelsen. Det er en fordel at den er svart, men ikke en nødvendighet. 

     

    Siden det skal et relativt stort bilde i den må det være glass og plate på den. 

     

    Håper at noen kan peke meg i rett retning. 

  3. Har selv vært i situasjonen til gubben din, men meg og min samboer har ikke barn. Vi bodde på vestlandet og hun flyttet først opp til Nord-Norge før jeg flyttet etter et år. For en person som ikke har levd med mørketid før så gikk det veldig bra og har ikke angret på avgjørelsen. Om han ikke liker fisk så har du ikke laget fiks på rett måte til han. Var heller ikke noe begeistret for fisk før jeg fant ut hvordan man skulle lage det godt. 

     

    Men det som du bør tenkte på før du tvinger han nordover er om han har mulighet for å finne jobb her oppe eller skal han studere. Greit at du har mange argumenter som passer for deg og barna dine, men tenk litt på gubben din og

  4. For å klarere så er det ikke snakk om at man får permium gratis, det er snakk om at reklamen til spotify ikke spilles av og at man får spilt av de sangen man ønsker. Det er ikke noe mer et gratis abonnement uten reklame. Så på dette som en veldig bra mulighet da jeg er student uten jobb, det å kutte på det tidspunktet 100 kr er veldig mye når man ellers har 2500 til overs etter husleie.

    Det er ikke så lenge siden man gikk rundt med brente cder i diskmanen sin, nå som det har kommet frem at streaming tjenester blir cracket for å få gratis innhold så er dette fullstendig umoralsk? Det kommer alltid til å være hyklere i dette samfunnet.

  5. Har ikke lest alle kommentarene, men etter som du beskriver det virker det som du jobber på et callcenter. Kjenner meg fryktelig godt igjen i din beskrivelse da det høres ut som min tidligere arbeidsplass. Jeg holdt ut i fem år med strengt regime på pauser, behandlingstid, målt opp, ned og i bredden. 

     

    Det som jeg gjorde var at jeg leste kontrakten min nøye, utførte arbeidet etter kontrakten og ikke noe mer eller mindre. Dem kunne klage på at resultater ikke var like bra som alle andre eller at jeg kunne gjøre det bedre. Ble etter hvert flyttet til andre oppgaver som minsket presset på prestasjoner betraktelig, årsaken til dette var at jeg var dyktig og kunne det jeg jobbet med. 

     

    Fagforeningen kan ha "hånden langt ned i buksen til ledelsen" som du fint kaller det. Har selv vært leder og vara i fagforening. En ting jeg lærte når jeg var vara var å ikke være i krig med ledelsen. Skaper du bare konflikter med ledelsen får man ikke noe resultat, da er det bedre å ha en god tone med dem. Noe som jeg erfarte når jeg satt som leder. 

     

    Om du jobber i den større bedrift (A) som jobber for en annen større bedrift (B) er det mye man må ta hensyn til. En av dem er å levere tjenester som som bedrift B ønsker. Si at dette er et callcenter og bedrift A behandler kunder over telefon, epost osv. for bedrift B. Kravet bedrift B har satt for bedrift A er at alle kunder skal behandles inne 30 sekunder og du skal bruke 450 sekunder fra du tar telefonen til du snakker med neste kunde. Det er ikke tilfeldige tall, detter er tall som er regnet ut for at bedrift A ikke skal få bøter fra bedrift B og at bedrift A skal gå med overskudd. 

     

    Greit at det mye pes og stress på slike jobber, det er det med alle jobber. For å si det slik jeg har hatt mine beste og verste tider på en slik jobb, det er mye som kan endres og det er mye som ikke kan endres. Det du ikke kommer noe vei med er å gå i konflikt med bedriften. 

     

    Mitt beste råd er å snakke med ledelsen om å utarbeide en trivselskomite som kan steke vafler, kjøper inn snaks eller samle de ansatte for å gjøre noe gøy.

    • Liker 1
  6. Når du er sjuk har du krav på sjukepengar for vaksne som du er satt opp på. Arbeidsgivar har ikkje rett til å slette vaktene, har du kopi av at du er satt opp på vaktene eller blir det ord mot ord? Anbefaler deg å snakke med fagforeningen på din arbeidsplass slik at dei kan hjelpe deg.

  7. Hentet fra: http://www.boligjegeren.no/Underleieforholdet/Temasaker/Faktaomdepositumoggaranti.aspx

     

     

    Depositum er en økonomisk sikkerhet som leieboeren gir utleieren, ved å sette et pengebeløp på en konto som ingen fritt kan disponere. Leiebo­eren skal få penger tilbake ved endt leieforhold dersom han ikke misligholder leieavtalen. Depositumet skal stå på en depositumskonto i en godkjent finansinstitusjon. Det er ulovlig for utleieren å motta depositumet kontant eller å sette det på sin egen konto. Depositumet kan maksimalt tilsvare seks måneders husleie sammen med en eventuell bankgaranti. Det er utleier som skal betale for opprettelsen av depositumskontoen.

     

    Viktige ting med depositumpenger:

    1. Ikke sett dem inn på kontoen til utleier. Prøver utleier seg med dette, finner du deg en annen å leie av. Personen er da ikke til å stole på

    2. Utleier skal dekke kostnader for opprettelse av depositumkonto.

    3. Depositumkonto skal stå på leietaker og renter tilfaller leietaker.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...