Gå til innhold

nilshv

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilshv

  1. 10 minutes ago, zanta said:

    Hva du bør velge kommer an på alder og arbeidsmåte. Dersom du har 2 store skjermer til PCen, har du en avstand på ca 70 cm til disse (fra dine øyne). Dersom du jobber bare på skjermene, kan du bruke enstyrke. Hvis du i tillegg til skjermene leser dokumenter, vil disse være 30-40 cm unna (dine øyne), og dersom du har presbyopi (er over ca 50 år) vil øynenes evne til å endre fokus svekkes, slik at du må ha to briller med ulik styrke for å se skarpt både på skjermer og dokumenter. I mange tilfeller kan det være nyttig å ha progressive briller, slik at øvre del er skarpe på skjermavstand, og nedre del er skarpe på dokumentavstand. Det er viktig at overgangen til den progressive delen av glassene er plassert korrekt for ditt bruk, her er det viktig med en erfaren optiker (eller bruker). For å få progressive briller som har bredt nok skarpområde for dokumentavstand må du langt opp i pris. I tillegg krever progressive briller en tilvenningsperiode, og må prøves en stund. De fleste optikerkjeder tilbyr bytte fra progressive til enstyrke dersom man ikke klarer å venne seg til progressive glass. For briller man skal bruke hele dagen hver dag er komfort viktig. Finn en innfatning som er så lett som mulig, gjerne i titan, og som har såpass store/brede glass at du unngår å måtte snu på hodet for å se hele arbeidsområdet ditt. Antirefleksbehandlilng er nyttig, og kanskje en forsterket overflate slik at de holder lenger uten å bli ripete.

    Databriller dekkes ofte av arbeidsgiver, sjekk hva betingelsene er her (leverandør, pris etc).

    Takk for godt utfyllende svar. Da skal jeg absolutt gå for brede briller, antirefleks og forsterket overflate. Arbeidsgiver dekker "bare" 1500

  2. Hei

    Jeg trenger databriller har optikeren min sagt, og jeg er enig. Synet har blitt verre. Men å velge brilleglass er alt annet enn enkelt for en nybegynner.
    Eneste jeg er ganske sikker på forløpig, er at jeg skal ha enstyrke, altså samme styrke over hele.
    Jeg kan velge specsavers til kr 0 for glass, eller jeg kan velge ineroptikk til 2200 pr glass (om jeg hørte riktig). Så prisen varierer jo helt vanvittig.
    De snakker om blåfilter, antirefleks, smuss og vannavvisende, tynnere og lettere glass osv osv osv osv osv osv.
    Det er ikke store styrken jeg trenger om jeg skjønner riktig, +0,5 på ene og +1,25 på andre.

    Men hva er greit å få, og hva er fullstendig bortkastet? Antirefleks høres jo sikkert kjekt ut, men vannavisende høres bortkastet ut (sjelden det regner ved pcen):

  3. 21 hours ago, The Avatar said:

    Ettersom det du etterspør her ikkje er "vanleg hyllevare" så bør du avtale direkte med verkstedet kva du ønsker utført.

    Ein vanleg service omfattar vanlegvis berre det som står på servicesjekklista. Ein NAF utløpstest fokuserer på dei feila som du kan få tatt på garantien.
    NAF sin komplette kjøpstest er nok det produktet som liknar mest på det du etterspør, men einaste forskjellen på komplett- og basistest er at den komplette testen også ser over karosseri og interiør, samt tek diagnoseutskrift. For den tilleggstenesta betalar du 1000 kr ekstra så det seier seg sjølv at det ikkje er ein veldig omfattande kontroll av karosseri og interiør.

    Ved å gjere ein direkte avtale så kan du dikterer kva du ønsker at mekanikaren kontrollerer, og ikkje minst kor pirkete du vil at mekanikaren skal være på å rapportere om funn. Ofte så får du på dei standariserte kontrollane berre tilbakemelding på om kontrollpunktet er OK eller ikkje OK.
    Slik som eg forstår deg så er du meir ute etter å få tatt full gjennomgang og ei vurdering av kva som må byttast med ein gong, kva som kan takast seinare, og kva som kjem til å vare i mange år til?

     

    Takk for godt svar. Ja noe slikt jeg er på jakt etter ja. En liste over hva som må byttes, rett og slett. En utvidet EU kontroll kan man si.
    NAF kjøpstest er vel den jeg har mest tro på er det nærmeste jeg kommer ja, basis test. Takk for tilbakemelding.

  4. Må si jeg har ikke hatt service på bil på veldig lenge, har byttet deler etterhvert.
    Bytter filter selv, bytter og smører bremser selv.
    Man betaler jo rundt 4 lapper for service, hva gjør de på service om de gir en liste med hva som er feil? Bremsebytte osv er jo tillegg i service prisen.

    Vil en service av bilen nå (som ikke har hatt service på mange år) avdekke de feil som er, på samme måte som om jeg går til NAF eller verksted og får de til å gi et overslag?

    • Hjerte 1
  5. Hei
    Jeg hører at jeg sannsynligvis har noen hjullager som må byttes. Så jeg lurte på hvordan er den beste/rimeligste måten å få en stor oversikt over "alt" som er feil med bilen?
    Tenker litt som å sende bilen på f.eks verksted og få et overslag over alt som bør fikses (Hjullager, bremser, oppheng.....).

    Jeg har tidligere tatt NAF garanti utløptstest og det gir meg jo ganske bra oversikt over feil med bilen. Er det best å ta en NAF utløpstest eller NAF kjøpstest, eller er det best å sende bilen på verksted og få de til å lage en oversikt?
    NAF testen koster jo 2500, men det er vel ikke mer enn et par timer verksted diagnose. Nå bruker riktignok NAF ikke så mye mer enn 45 minutter / 1 time mener jeg da (så vidt jeg husker) så er dyr time.

  6. Hei

    Noen som vet noe om regler for anvisning hvor automat er på parkeringsskilt?  Jeg parkerte et sted, og parkeringssskiltet som stod like ved hadde ikke noe anvisning hvor automaten er, og det er en automat like ved. (riktignok feil automat fikk jeg erfare)
    Lenger nede på parkeringsraden er det et skilt med anvisning (pil) hvor automaten står. Så der var det ikke noen tvil. Men det såg ikke jeg fordi den var for langt unna.

    Møter selvfølgelig ingen forståelse for dette hos den som har skrevet bota, men det regnet jeg ikke med heller. Det er jo dette de lever av.

  7. Jeg understellbehandlet bilen min, og fikk ødelagt den ene karroseripluggen. Jeg tenkte at denne dingsen koster nok ikke mye så jeg ringte forhandleren. 62 kr skulle de ha, stk... For en bitteliten plugg 😱 
    Så da tenkte jeg at slikt er alltid kjekt å ha så da søker jeg på internett. Men hva heter det?
    Jeg har prøvd body plug (det tror jeg ikke det er.... for her kom det mye rare resultat)
    Og mange andre søkeord. Det nærmeste jeg kom var denne Rubber Plugs for Flush Mount Body
    Her fra amazone https://www.amazon.com/gp/product/B079CMWK78/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AGPVO1PXHD9FC&psc=1

    Det ser ut som dette, men er det noen som vet at det faktisk er karroseriplugg? Evt har tips til hva det heter.

  8. Hei

    Jeg rustbeskytter bilen min, og når jeg kom til bakre hjulbue så såg jeg en stor glippe i et plastdeksel som går helt frem til framdekket. Så langt har jeg fjernet et tonn med sand, men det er mye mer. Så jeg tenker jeg må fjerne plastdekselet og fjerne alt. Men da kommer jeg til to problem.

    1. Hvordan fjerner jeg det? På undersiden er det rundt 7 skruer jeg har skrudd ut. Men virker som den sitter fast i toppen av dekselet.Ser ingen skruer, så jeg ville nesten trodd det var limt.

    2. Noen ide hva dekselet kan hete? Tenkte å google for å se om andre hadde skrudd den av, men da må jeg jo vite hva det heter. Første jeg tenkte på var skjørt, men kom ikke opp noe fornuftig google/youtube søk på det.

    20200829_094910.jpg

  9. Hei

    Jeg har en brems som henger litt igjen på ene siden, tipper det er caliperen som trengs å rengjøres litt. Utifra videoer så ser ikke dette så vanvittig vanskelig ut, og jeg har veldig lyst å prøve selv. Er jo bare å løsne noen skruer, fjerne noen bolter osv.

    Er det noe en som ikke har mekket så vanvittig mye kan prøve? Jeg har gjort mye selv, men ikke turt å prøve slikt enda. Bilen er jo ikke ny, og langt unna noen garanti.
    Om det har noe å si, så er det snakk om en opel Zafira

  10. Hei

    Jeg er litt lei av å få fikset mine mobiler. De knuser svært lett. Så vurderer å skaffe meg varmeplate for å bytte skjerm selv.

    Hvilken varmeplater er å annbefale? 
    Kan tenke meg denne fungerer (egentlig ment for mat, men så lenge det er termostat så fungerer det vel
    https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=33214675
    Denne er laget for mobiler
    https://www.rpx.no/products/cpb-varmeplatefor-nettbrett-og-telefoner-et-perfekt-apningsverktoy

    Er det andre alternativ?

  11. Jeg syns dette er utrolig forvirrende. Er det toll/moms/gebyr på varer fra ebay/banggood nå fra januar eller april? Jeg tror det er april, men alle steder står det om moms og postens gebyr fra januar. Så da blir jeg usikker.

    Produktene det gjelder er slikt som småelektronikk, skjermbeskyttere og smådill. Alt under 350 kr.

  12. Hei

    Har sett mye reklame om slik lanolin mot rust, og Fluid Film virker som et veldig bra middel. Er det noen som har erfaring med produktet? Det blir selvfølgelig rost opp i skyene på produsenten sin hjemmeside, men det blir vel alle produkter et firma selger. Er det så bra som reklamert?

    Jeg er ikke noen super mekaniker, men tenkte å kjøre bilen opp på bukker og spraye under (til sommeren da). Det var ganske rimelig syns jeg, sammenlignet med tectyl, og tectyl kan en ikke spraye overalt men det virker som du kan med slik Fluid FIlm. Og selv om det ikke blir perfekt resultat, så er det vel utrolig mye bedre enn å ikke gjøre noe.

    Noen som også vet hvordan det er sammen med tectyl? Bilen min ble tectyl behandlet i fjor. Det legger seg vel kanskje utenpå tectylen?

  13. Hei

     

    Det var kanskje en tabbe å kjøpe spa bad uten å kunne så mye.. Men det er en annen diskusjon. Spa badet mitt er helt ute å kjøre med tanke på kjemikalier. Vannet er for bløtt (altså ikke hardt nok), for lav ph verdi osv osv osv. Så nå er det å google seg til svar. Men for hvert svar jeg finner dukker det opp nye spørsmål.

     

    Jeg har nå kjøpt meg en multimate som er en all in one som skal hjelpe mot alt. Men den står det 1 tablett pr 20 000 liter vann, og mitt tar "bare" 1000 liter. Kan den ikke brukes da?

    Noen som har en guide, spa kjemikalier for newbies? Og/eller gode produkter å anbefale.

     

    Hjelp :)

  14. Hei
     
    Jeg har en 12v nedsenkbar vannpumpe som slutta å virke. Tenkte å finne ut om det var kretskortet med spyleknappen eller om det var selve pumpa som var gåen. Jeg sjekker derfor med multimeteret mitt. Måler jeg strømledningene så måler jeg 0 på dc og 1.3 på ac. Jeg har ikke så veldig mye peiling på strøm, men noe kan jeg. Jeg trodde at :
    1. Jeg skulle måle 12 eller 13v
    2. Jeg trodde det var dc strøm i campingvogna.
     
    Har prøvd å koble ledninger fra strømledningene og direkte på pumpa, men det virka ikke.
     
    Så det jeg lurer på er
    1. Hvorfor måler jeg 1.3 og ikke 13v?
    2. Er det ac/dc? Hvordan finner jeg evt ut hva det er ac/dc?
    3. Kan jeg teste pumpa på en annen 12v dc strømkilde? Vil jeg evt ødelegge pumpa om jeg tester?
     

     

    post-95660-0-48620400-1522316668_thumb.jpg

  15. Hei

     

    Jeg har en slik starthjelp jeg kjøpte på bilxtra for en god stund siden. Jeg har vært litt treg med å lade den, og nå får jeg ikke ladet den skikkelig. Har en slik kontakt jeg plugger i veggen, og så inn i laderen.

     

    Den piper hele tiden, og volten er på ca 10 v. Hjelper ikke å lade den et døgn heller.

     

    Så det jeg lurte på. Kan jeg koble på en billader på kontaktene på starthjelperen? Antar det sitter et bilbatteri lignene batteri i den. Så tenker at i teorien burde det gått, og at den ble ladet opp til 12v.

×
×
  • Opprett ny...