Gå til innhold

Melvin Snerken

Medlemmer
  • Innlegg

    2 335
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melvin Snerken

  1. Hei

     

    Sitter her med en smikkfull 2TB WD som jeg skal bytte ut med en større enpå 4TB.. Har dere noen anbefalinger å komme med? Hardisken blir kun brukt til lagring og står 98% av tiden i ro på et skrivebord, bruker JottaCloud til backup av den.

     

    Leiter litt her: https://prisguiden.no/kategorier/harddisk-ssd?categoryId=9&sort=popularity&order=desc&detailId%5B%5D=2%28206%29&detailId%5B%5D=66%284000%7C%29&pg-q=&price_min=&price_max=

     

    Men føler at det er vanskelig å skille va som er bra eller dårlig med en feks denne: https://prisguiden.no/produkt/western-digital-my-book-4tb-195631

    (som jeg lurer på nå) VS. en fra LaCie eller en annen?

     

    Ønsker selvsalgt en disk som er stabil, har hatt den WD 2TB'en i 4-5 år nå. og regner med å ha den nye i like mange...

     

    Er det noen som er bedre enn andre? Tenker da at begge benytter USB3.

     

    Og er det en fordel å kjøpe disk som har støtte for thunderbolt også? Eller er det dyrere? Thunderbolt er vel kun til mac?

  2. Da er disken clona, montert og fungerer veldig bra! :) Betydelig forskjell på oppstartstid og kjøring av programmer! Anbefaler alle med treg pc om å gjøre det samme. Cloning og installering var så enkelt at selv mor kunne klart det.

     

    Skal bruke den gamle harddisken min som ekstern hdd. Men skulle helst å kjørt en test på den for å vite om den er "frisk" Finnes det noe programvare som kan avdekke evt. feil/rette opp i det?

  3. Disk: 7mm tykk S-ATA. Min anbefaling: http://www.prisjakt.no/product.php?p=2074414

    Minne: Maskinen har 4Gb loddet på hovedkortet og en brikke på 2Gb i den ene minneslotten den har. Denne brikken kan byttes med en 4Gb brikke (muligens også en 8Gb brikke, men dette er ikke offisielt støttet). F.eks denne 4Gb brikken: http://www.prisjakt.no/product.php?p=1278508

     

    Det beste er å brenne ut ett sett med recovery plater og så installere på ny fra disse på SSD'en, da blir du kvitt mye drit som har samlet seg opp i løpet av tida som hjelper mye på oppstartstid.

    Alternativt kjøpe et eksternt kabinett og sette SSD'en i dette mens du kloner over på den fra orginaldisken.

     

    Tviler på at det er mangel på minne som gjør maskinen treg, er nok heller oppsamling av mye drit og unødvendig programvare på HDD'en. Men en SSD vil helt klart hjelpe.

    Takk for fyldig svar! :)

     

    Perfekt, tror jeg går for den disken. Fin pris også.

     

    Ang. minneoppgradering, tror du det har liten effekt å ppgradere den 2gb til 4gb og da ha 8gb totalt. Og kommer til å egentlig være unødvendig? Selv om 300 kr ikke er mye penger.

     

    Samtidig lurer jeg på hva som er lettest/best metode når det kommer til å bytte disken og samtidig få med OS og drivere.. Tenker også at det er like greit å begynne på clean skrach.. Vurderer å bruke "Recovery" programmet til Samsung for å få pcen tilbake til slik den var ny, for å så clone eller brenne ut en cd.. Men hva er din anbefaling i dette tilfellet? Er redd for å gjøre feil, og trenger derfor gode instrukser :blush:

     

    Takker for hjelpen!

  4. Hei

     

    Her kommer nok en gang en slik "oppgradere til ssd og bedre minne" tråd.. men jeg trenger hjelp til å vite hva jeg trenger.. har ikke helt roen på dette her..

     

    Har altså en Samsung Series 7 Chronos

     

    Kjøpt høsten 2012. Den er nå blitt veldig treig usedvalig treig i oppstarten, å jeg må gjøre noe.

     

    Derfor trenger jeg litt hjelp fra dere:

     

    Ønsker en ssd på minst 250gb til rundt 1500,- er usikker på hvilken type disk jeg bør velge (selv om det står litt i linkene under, ønsker jeg tips fra dere!) er litt grønn på dette og vet ikke hverken hvor tykk den bør vere eller hvilken tilkobling det må være.. Forslag til disk?

     

    Jeg har nå 6gb ram i pcen, men kan ha 8gb. Hvilket minne skal jeg kjøpe for å få maks utbytte? Forslag? noen som veit om jeg har 1 eller 2 slots?

     

    Jeg skal så klone min eksisterende HD over til ny SSD. Trenger jeg da noe ekstra kabel og hvilken programvare er best å bruke?

     

    Håper på svar :)

     

     

    Har funne to sider med info om dette:
    http://www.hardware.no/artikler/slik-bytter-du-ssd-og-minne/109006
    http://www.hardware.no/artikler/slik-oppgrader-du-smertefritt-til-ssd/116027/4

  5. Nytt spørsmål:

    Jeg har to googlekontoer. La oss si de heter [email protected] (vanlig gmailkonto) og [email protected] (kun googlekonto, uten gmail). (Vet ikke hvorfor jeg opprettet det som googlekonto, annen historie.)

    [email protected] er min vanlige epost adresse, den bruker jeg gjennom [email protected] (pop3 oppsett).

    Jeg dreiv å rydda litt i gmailen og fant ut at siden jeg det er kun [email protected] som er min offentlige adresse, ønsker jeg å kunne logge inn til googlekontoen min med den adressen (gjennom [email protected]). MEN siden jeg en gang har opprettet [email protected] som egen googlekonto en gang, får jeg selvsagt ikke lov til å sette opp [email protected] som min alternativ-adresse i min [email protected].

    Så spørsmålet er dersom jeg sletter [email protected] (googlekontoen) kan jeg da opprette [email protected] som alternativ-adresse i [email protected]? Eller vil [email protected] "ligge igjen" i systemet og jeg sitter igjen med en mindre googlekonto og ingen mulighet for å legge adresse til?

    Eller vil det fungere å bare skifte navn på [email protected] (googlekontoen) til feks [email protected] for å da "frigjøre" [email protected] fra googlekontoen slik at jeg da kan legge den til som alternativ-epost i [email protected]?

    Håper noen forstod! :) (Adressene er bare fiktive for å få fram poenget, men situasjonen reell)

  6. Det er ikke noe problem. Les denne beskrivelsen for hvordan du gjør det.

     

    edit: legger til litt brukererfaringer:

     

    Jeg har vel brukt det på 5 e-post adresser på 3 ulike domener og det fungerer veldig greit. Største fordelene er at du får hjelp av spam-funksjonen til Gmail til å luke ut spam (og den funksjonen er ganske bra) i tilleg til at på en enkel måte kan velge hvilken e-post adresse du vil sende fra.

     

    Så lenge e-posten fremdeles ligger på serveren hentes de inn til Gmailen din med @dittdomene.no. Du kan også sende e-post fra Gmail med @dittdomene.no. Gmail sjekker e-post kontoene du setter opp med jevne mellomrom og henter det som er nytt.

     

    Når du setter det opp kan du velge om den skal "høste" alle e-postene eller om de skal bli liggende igjen på serveren de hentes fra.

     

     

    Takk skal du ha, men tror ikke det var det jeg var helt ute etter. I ditt tilfelle må jeg bruke min eksisterende @gmail.com-konto for å logge inn.

    Jeg tenkte mer på å bruke gmail som en ren epostleser for @mittdomene.no. At jeg logger på gmail med [email protected] og har kun den mailen der. Skjønte dere dette?

  7. Heisann

     

    Har hatt mitt eget domene i noen år fra fastname.no. har bare brukt outlook og Mail på iPhone for å lese/sende epost via IMAP.

    Løsningen fungerer ok, men webmailtjenesten til fastname er veldig dårlig, så ønsker og forbedre den! Samtidig som jeg har opprettet flere mailkontoer til andre familiemedlemmer.

    Har skjønt at det går an å registerere domene sitt via google apps, for å kunne bruke gmail som epostklient gratis. Stemmer dette?
    Når jeg leser på google.no/a finner jeg bare Apps for Bedrifter eller skoler/universitet. Hvilken av disse skal jeg velge?

    Og hvordan blir overgangen? Slutter webmailen/imapen fra fastname å fungere? og ny epost kommer rett i ny google-apps konto? [email protected]? Og hvordan kan jeg få overført gammel mail til "ny" adresse?

    Takker for svar og erfaringer!

    Ja, jeg har googlet spørsmålet, men fant for det meste eldre how-to samtidig som jeg ikke vet om det er firma eller skole jeg skal registerere meg på.

  8. Bringer opp igjen denne tråden i håp om å få hjelp.

    Har en samsung 700Z3CS03 som jeg har hatt i 7 mnd nå... veldig fornøyd med pcen, er kun et problem med den. Når jeg lukker lokket og lar den gå i ventemodus, vil ikke touchpaden reagere når jeg opner den igjen. Dette skjer ikke hver bidige gang, men veldig ofte. Eneste løsningen er å restarte pcen.. Andre som har dette problemet, evt. en løsning på det?

     

    Takker for svar!

  9. Da har jeg kjøpt 700Z5C med varenummer, NP700Z5C-S03SE. Jeg tenkte at "barnesykdommene" er sikkert borte. Noen som har erfaring med denne siste modellen? Har selv minimal peiling på data.

     

    Hei! Har hatt denne pcen i 2 mnd nå og vil si meg veldig fornøyd! Har møtt på få problemer, eneste jeg kan nevne er at touchpaden ofte er litt treig tl å "svare" når jeg åpner lokket og starter den etter hvilemodus..

  10. Hei

     

    Bringer opp denne tråden, så slipper jeg å starte egen!

    Har tenkt å kjøpe denne pcen, ligger på 6999 på Lefdal. Noe jeg ser på som relativt rimelig? Eller? Samtidig lurer jeg på om noen har erfaring ved bruk av programmer som illustrator, indesign, photoshop og premiere på denne maskina?

     

    Evt annet! Takker for svar!:)

     

    Edit: link til pc http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/SANP700Z3CS01/samsung-14-barbar-pc-np700z3c

  11. Hei

     

    Nokon som har nokre tips å komme med når det gjeld hengelås til båt? Hengelåsen skal nyttast til å låse båten med ein vaier til kaien (båtane ligg på ein internatskule). låsane heng 30 cm over sjøvatn så derfor er sjangsen for at dei rustar stor. Treng difor nokre hengelåsar som absolutt ikkje rustar!

     

    Har kun til no vore borti jalla "maritime" og rustfrie frå biltema og mekk. Funkar dårlig... :nei:

    Nokon som har tips og erfaringar og komme med? Kjøper gjerne på nett!

  12. Hei! Slenger meg bare inn her i steden for å starte en ny tråd.

    Har nettopp innstalert projektor, playstation3 etc på en internatskole i et oppholdsrom, og ser etter bilspill der man kan spille mange samtidig, altså minst to helst flere.

    Kjøpte nyeste WRC, stod at det var 1-4pers, men tydeligvis ikke samtidig, kun en om gangen.

     

    Noen som har tips til spill de veit funker?

  13. Heisann

     

    Har hatt trøbbel med en harddisk nå den siste måneden. Harddisken er nok 2 år gammel WD 320GB disk som sto i en stasjonær pc som disk nr. 2 bare for lagringsplassen. Men den siste måneden ble bare pcen dårligere og dårligere, den fikk blåskjerm støtt og slo seg av.. Men med en gang vi kobla ut denne disken. funka pcen fint som bare det.

    Har nå prøvd å koble disken via en sata til usb, slik at den kom opp som en ekstern hdd, men der detter den inn og ut hele tiden. Disken starter liksom men så begynner den på ny og ny..

     

    Noen som har anelse om hva som kan være galt? Viss ikke blir den nok sendt til IBAS..

  14. På jobben har mange maskiner som trenger service daglig, ukentlig, måndetlig etc.

    Vi lurte lenge på hvordan vi skulle få ordna dette til et forståelig opplegg. Og fant ut at noe så enkelt som Google Calender var løsningen. Lag deg en gmail og se hvordan det funker. :) Veldig enkelt, og viss du skal endre en dag eller hele turnusen kan du velge det. Alt slags mulige kombinasjoner på turnuser. Gode utskrtiftsmuligheter og mulighet for å legge andre personer til i kalenderen.

  15. Bringer opp igjen denne tråden i håp om å få løst mitt win7 problem.

     

    Innstalerte nettopp windows7 ekte utgave, som har fungerte flott i en uke, men nå uten videre har det begynt å tulle. Får blåskjerm bare av å kjøre vanlige programmer som dropboc, spotify, itunes og chrome. etter restart kommer denne feilmeldingen opp.

     

     

    Problemsignatur:

    Navn på problemhendelse: BlueScreen

    OS-versjon: 6.1.7600.2.0.0.256.1

    ID for nasjonal innstilling: 1044

     

    Tilleggsinformasjon om problemet:

    BCCode: a

    BCP1: 00000064

    BCP2: 00000002

    BCP3: 00000001

    BCP4: 8300671E

    OS Version: 6_1_7600

    Service Pack: 0_0

    Product: 256_1

     

    Filer som bidrar til å beskrive problemet:

    D:\Windows\Minidump\052911-40419-01.dmp

    D:\Users\Karl Erik Granberg\AppData\Local\Temp\WER-2835162-0.sysdata.xml

     

    Les vår personvernerklæring på Internett:

    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0414

     

    Hvis personvernerklæringen på Internett ikke er tilgjengelig, kan du lese personvernerklæringen frakoblet:

    D:\Windows\system32\nb-NO\erofflps.txt

     

    Har prøvd å google det, og tror det er noe med driverene som ikke stemmer. Men aner ikke hva driver som er feil? Hvorda kan jeg evt funne ut hvilke som er feil? Jeg tror også jeg har for lite minne på pcen, kun 2gb. Kan dette stemme?

×
×
  • Opprett ny...