Gå til innhold

jawil

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jawil

  1. 7 minutes ago, Stereohode said:

    Fabrikken produserer ikke solcellepaneler, det er altfor dyrt i Norge. Fabrikken produserer derimot silisium av solcelle-kvalitet for bruk i solceller. Dette skipes så til REC sin fabrikk i Singapore hvor det produseres ferdige paneler.

    OK. De kunne jo godt ha reklamert for det ferdige produktet ved å ha noen paneler på taket uansett. :)

    • Liker 6
    • Hjerte 1
  2.  

    Ehh..

    Som nevnte i artikkelen er dette VLEO-satellitter. Disse er ikke geostasjonære slik som f.eks. kommersielle TV-satellitter er. Med andre ord må kundeplassert utstyr til enhver tid posisjonere seg mot et hurtig og alltid bevegelig mål på himmelen. Tviler på at det i det hele tatt finnes privatpersoner med denslags innefor egne tomtegrenser.

    Ehh..

     

    Ja, da bruker man en tracker som vi har hatt i titallsår.

     

    post-100211-0-95797000-1550137438_thumb.jpg

    Nei, det gjør en ikke. En bruker Phased Array Beamforming. Dette innebærer ikke at noe skal bevege seg. Det er en antenne som sender/mottar signalet i forskjellige retninger ved hjelp av bølgeteori og forsterkning osv. Denne større antenne er bygget opp av flere mindre antenner i en array. https://en.wikipedia.org/wiki/Phased_array

  3. Saken sier: "Det innebærer at all bruk av sosiale medier og de fleste store epost-tjenestene vil bli omfattet av forslaget." Men hvordan kan det stemme? Alle sosiale medier og store tilbydere av epost krypterer jo all kommunikasjon med TLS. Så etjenesten vil jo ikke se noe av innholdet. Tviler på at de får utdelt alle dataene ferdig dekryptert fra Google og Facebook..

  4. jawil, Civilix

    Ingenting av det dere 2 sier gir mening. Det er utvilsomt like lett å kopiere en key fob på alle andre keyless kjørtetøy. 

    For ikke å snakke om alt det jammer utstyret man må ha for å deaktivere tracking. Også kommer det at Tesla har registrert alle delene sine - så de blir ubrukelig å selge videre. For ikke å snakke om at man kan deaktivere bilen eksternt fra Tesla og nekte bilen å lade etc and so on .. prove me wrong - men dere begge er på bærtur ass. 

     

     

    Det her derimot er nyheter ; 

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-5666523/The-car-thefts-cover-car-makers-knew-vehicles-security-risk.html 

     

    https://www.express.co.uk/life-style/cars/806889/Keyless-entry-car-keys-hack-theft-warning 

     

     

     

    Jo det vi ser gir mening. Model X har for eksempel ikke denne feilen og er ikke utsatt for dette angrepet. Poenget er at nøkkellengden er så kort at bilen kan åpnes ved hjelp av bare challenge response og en rainbow table. Les wired artikkelen, den har flere detaljer. Dette er ikke et replay angrep og er ikke samme feil som rammer alle andre. Dette angrepet er lettere å gjennomføre siden det bare kreves én person. Og det ikke er timing avhengig.

  5.  

    Hvorfor er det ikke en video av hvordan hackere kan stjele en Ferrari , lamborghini, maserati, BMW , Mercedes etc and so on? Hvorfor er dette nyheter? Hva er greia? Tesla er en like stjelbar bil som alle andre biler der ute - Eller faktisk kanskje mindre stjelbar med de siste sikkerhetsoppdateringer. Men ingenting er 100% sikkert. Hva prøver Digi.no å vise med denne artikelen? Hvorfor har denne artikelen noe verdi ?? Geez - Tesla bashing for the win! #FUD

     

    De fleste(?) biler man må bruke relay-angrep for å gjøre det samme mot, at man kan rett ut kopiere nøkkelen tror jeg ikke har vært mulig på andre merker. Så det er forskjell på tesla og "alle andre" i dette tilfellet.

    Riktig. For de andre bilene må du kjøre replay, som krever to personer som samhandler med dyrere utstyr. Mot Tesla Model S holder det med én person og angrepet kan gjøres i flere faser som ikke avhenger av hverandre i tid. Problemet her er jo alt for svak kryptering med 40 bits, noe de fleste andre bilprodusenter ikke har. Model X er heller ikke sårbar. Så folk må slutte å syte over at dette gjelder alle andre også osv. og stakkars Tesla osv.. :)

  6. For en tullete overskrift? Såklart er det mye færre ulykker med veteranbiler enn vanlige biler. Mengden veteranbiler kontra vanlige biler er jo forsvinnende liten. Veteranbiler kjøres også mye mindre enn en vanlig bil. Spørsmålet er jo hvor mange ulykker det er med dem per passasjerkilometer. Muligens er det også lavt, men i alle fall sammenlignbart.

     

    Når det gjelder denne ulykken, hadde bilen kjørt i en lengre nedoverbakke, noe som kan medføre overoppheting av bremsene, spesielt dersom det ikke var lagt inn et lavt gir. Gamle trommelbremser blir også raskere overopphetet enn moderne skivebremser, siden de er mer lukkede systemer. Når da først bremsene svikter, er det heller ingen fordel med gammel bil som gir dårlig beskyttelse, som gjøres enda dårligere av at det var en cabriolet. Men dette er bare spekulasjoner såklart.

    • Liker 6
  7. Ooooo, glass over skjermen og greier... hva med sånne viktige ting som nøyaktig registrering av helsedata? Når lommer måling av kroppstemperatur? O2 innhold i blodet? Svette? Blodtrykk? GøSs over skjermen... Totslt uinteressant.

     

    Den har O2-måling: "The Charge 3's also Fitbit's first fitness tracker with an SpO2 sensor (same one as on the Fitbit Ionic and Versa smartwatches) for monitoring blood oxygen levels."

  8. En del tjenester tillater passord-reset via SMS. Såvidt jeg skjønner gjør f.eks. Instagram det. Da blir ikke dette utsagnet riktig lengre: "Strand forklarer at selv om SMS og epost er det dårligste alternativet for 2FA, er det fortsatt ikke trivielt å utføre et vellykket angrep mot disse, i og med at angriperen i tillegg må kjenne passordet til brukeren."

     

    Passordet er det da i praksis lite vits i..

    • Liker 1
  9. Store? Etter mitt syn er det bare en som teller. Den er større enn disse og sløser bort lite strøm under lading. Den har også veldig kjapp USB-C lading som kan brukes til å lade laptops. Finnes også å få kjøpt i Norge: RAVPower 26800mAh Portable Charger with 30W Type-C Port

     

    Det virker som om denne er en rimiligere "kopi" av Ankers Anker PowerCore+ 26800 PD. Begge enhetene ser veldig like ut og har lignende specs.

     

    Kjøp en av disse og ikke tenk mer på lader. :)

  10.  

    Akkurat i dag er inntjeningen (uten innkjøp av hw, strøm osv) på Ethereum per rx470/480-kort 33 kroner døgnet. Du kan ha 5-6 kort per PC/hovedkort. Hvor lang tid det tar å mine en enhet av en valuta har ingenting å si. Dersom en har 10 kort (2 PCer) tjener en 330 kroner døgnet. Men inntjeningen går ned etter hvert som flere miner. I løpet av siste 30 dager har inntjeningen nesten halvert seg. Trenger 4GB RAM og en nognenlunde kjapp CPU. Feks. den tregste kaby lake i5 som kan skaffes til rundt 600 kroner. En litt gammel i3 går sikkert også fint. :) Det var penger å tjene på dette så lenge kortene kostet 2000. Nå er det umuli å starte opp og få det til å gå rundt før difficulty i nettet blir for høy er jeg redd..

     

    Med andre ord, dersom man går ut å invisterer i en rigg nå, som alt inkludert koster rundt 4000,- per kort, så tar det rundt 4 måneder bare å tjene inn kostnaden på riggen.

     

    Legg til at fortjenesten minsker hver dag, samt at Ethereum når som helst kan gå over til "proof of stake", som vil gjøre GPU-mining totalt nytteløst, så virker det som en elendig investering ?

     

    All kryptovaluta er også fullstendig ustabilt uten noen som helst egenverdi, slik at kursen kan falle til null når som helst, å måneder med arbeid er plutselig verdiløst.

     

    Nå kjenner ikke jeg til Ethereum aller andre altcoins noe særlig, men jeg har en gammel bitcoin rigg bestående av et ASRock BTC Pro kort og seks 7990 liggende, jeg ser dog ingen grunn til å fyre den opp, jeg anser det som mer sannsynlig å vinne i lotto, enn å tjene noe særlig på kryptovaluta i disse dager.

     

    Alle som vurderer å hamstre grafikkort for å bli rike på ymse kryptovalutaer må gjerne ta kontakt med meg snarest, jeg har en bro jeg skal selge, som er tidenes invistering.

    Den riggen burde du seriøst fyre opp og mine zcash med. Bruk claymore miner programvare og flypool som pool. Du kan bare bruke jaxx som lommebok så lenge. Burde tjene bra med penger, selv om de kortene drar en del strøm. :) Du får teste og rapportere hvordan det går. :)

  11. Hvor lang tid tar det å mine fram en enhet av valuttaen som kan brukes til kjøp og salg med en PC med en GPU? Hva er i så fall denne enheten av digital valutta verdt pr dags dato? 

     

    Er det sånn at hvis man bygger ved å bygge et regnecluster med slike maskiner så skalerer effekten med mining lineært med antall maskiner man legger til? 1 - 2 - 4 - 8 osv? Miner man like mye på 6 timer med 4 maskiner som med 1 maskin i et døgn?

     

    Hvor sløy CPU kan man leve med? i3 noen generasjoner tilbake?

    Akkurat i dag er inntjeningen (uten innkjøp av hw, strøm osv) på Ethereum per rx470/480-kort 33 kroner døgnet. Du kan ha 5-6 kort per PC/hovedkort. Hvor lang tid det tar å mine en enhet av en valuta har ingenting å si. Dersom en har 10 kort (2 PCer) tjener en 330 kroner døgnet. Men inntjeningen går ned etter hvert som flere miner. I løpet av siste 30 dager har inntjeningen nesten halvert seg. Trenger 4GB RAM og en nognenlunde kjapp CPU. Feks. den tregste kaby lake i5 som kan skaffes til rundt 600 kroner. En litt gammel i3 går sikkert også fint. :) Det var penger å tjene på dette så lenge kortene kostet 2000. Nå er det umuli å starte opp og få det til å gå rundt før difficulty i nettet blir for høy er jeg redd..

  12. Minerne bryr seg om hva det står på kortet. AMD og Nvidia leverer omtrent samme ytelse, men Nvidia er over dobbelt så dyre. Og, som dere er inne på, prisene holder seg stabile siden det ikke er kort å oppdrive. :D På bruktmarkedet må du må gi dobbel pris av det AMD-kortene kostet i butikken mens de fortsatt var tilgjengelige. Prøv et søk på RX470/480 på finn dersom du tør. ;)

    • Liker 1
  13. Skulle gjerne hatt mer info rundt ladestasjonene, er ikke bare bare å få dagens elbiler til å lade med slik effekt. Satser de på høyere spenning? 

     

    Men kjempe bra utvikling, til og med de største skeptikerne begynner å få mindre rekkevidde angst etterhvert. Og det er på tide :p

     

    Dagens elbiler vil ikke lade raskere. Elbilen må ha støtte for raskere lading, og det har ikke de som er tilgjengelig i dag. Bortsett fra Tesla da, men de har sitt eget opplegg.

×
×
  • Opprett ny...