Gå til innhold

frodelil

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frodelil

  1. Jeg for min del synes det er bra at nettbutikkene differensierer seg. Alle kan ikke være best på pris. Vareutlevering i Oslo med mye bedre åpningstid enn posten er viktig for meg. Og så er det åpent kjøp i 45 dager. Jeg kjøpte for litt siden en cpu-kjøler som jeg ikke fikk plass til i kabinettet mitt, trodde jeg måtte selge den på finn, men fant ut i går at det går helt fint å levere den tilbake. Jeg har ikke kommet så langt, men der går jeg ut i fra at det bare er å levere den der jeg henta den, slipper posten og porto og dårlige åpningstider og slikt.

     

    Jeg har ikke noe i mot å betale litt mer for slik, men ikke for mye. Jeg sammenligner alltid pris, og blir differansen for stor velger jeg en annen.

  2. Jeg er usikker på hvordan man gjør det. Dessverre er VMwares ESXi også litt kresen på hardware, og godtok ikke test-maskinas hardware. Derfor installerte jeg Nextastor direkte, og har ikke sett nærmere på dette enda, men det skal jeg. Må finne ut om hardwaret jeg kjører servern (Windows Home Server) på i dag støtter dette.

     

    Men du kan lese mer om hvordan dette gjøres her:

    http://www.servethehome.com/configure-passthrough-vmdirectpath-vmware-esxi-raid-hba-usb-drive/

  3. hei

    jeg bygget akkurat et test-bygg basert på ZFS. Brukte NexentaStor, som er en gren av Open Solaris. NexentaStor er et kommersielt produkt, men er gratis å benytte for lagring opp til 18TB, noe som holder for meg. Kan anbefales. Om 18TB blir for lite så se på Nexenta Core, som det ikke er noen begrensning på.

     

    OpenIndiana er et spennende prosjekt, men er enda ikke sluppet i stabil versjon, men skal etter planen gjøre det i løpet av feb-11. Jeg har ikke ville kjørt en filserver på noe som ikke er stabilt, annet enn som test (med ikke-kritiske data). OpenIndiana er et helt operativsystem, mot NexentaStor som er et produkt som er spisset inn mot lagring / filserver. NexentaStor er nå i versjon 3.0.6, og versjon 4 forventes å ha OpenIndiana i bunnen, mot Open Solaris som er der nå.

     

    Virtualisering er absolutt veien å gå! Dagens prosessorer er kraftige, og en filserver er normalt lite cpu-intensift. Installer VMware sin ESXi i bunnen (gratis) og kjør NexentaStor (eller OpenIndiana) oppå. Det er helt riktig at ZFS og virtualiserign passer dårlig sammen, så trikset er å hente disk-kontrolleren med lagringsdiskene direkte inn i den virtualiserte maskinen (og ESXi må da kjøre på en annen disk kontroller). Krever hardware som støtter dette, noe jeg ikke har... :(

     

    Se denne linken for VMware og NexentaStor: http://www.servethehome.com/create-nexentastor-vmware-esxi-virtual-machine/

     

    Ting å tenke på vedrørende hardware: om du skal kjøre deduplisering (noe de siste versjonene av ZFS støtter) på zfs trenger du en del ram. Ideelt er vel 1GB RAM pr 2TB lagring. Kan og være en tanke å kjøpe ECC-ram, men sjekk at hovedkortet støtter dette.

     

    Nå har jeg ikke fått testet ZFS-oppsettet jeg har så mye, men etter det jeg har lest så er ZFS og RaidZ veien å gå for en filserver. Et godt linux-alternativ er forsåvidt det nye filsystemet btrfs, som har mye av funksjonaliteten til ZFS, men btrfs er ikke ferdig nok til at jeg vil ha kritiske data på det enda, så jeg kommer nok til å fortsette med ZFS.

     

    Tanken jeg går å leker litt med er å ha en kraftig maskin med VMware installert "bare metal", dvs i bunnen, og så ha NexentaStor som en VM (med egne disk-kontrollere), en Win7 installasjon i VM med programmene jeg jobber mest med (Lightroom og Photoshop), og en linux-server (i VM)som kjører et LAMP-oppsett. Muligens også MediaCenter-pc'en min (USB-tunerne kan bypasses inn). Tanken er at jeg da kan Remote Desktoppe inn fra hvilken den pc'en jeg skulle ønske til Win7-maskina, og bruke den virtualiserte Win7-maskina til tyngre oppgaver (denne vil da ha rask tilgang til diskene). Da klarer jeg meg med 1 kjapp maskin, og kan leve med gamlere hardware på de andre maskinene.

  4. Jeg vil si du har fått det beste lukkede hodetelefonsettet som du kan få for omtrent den summen penger kjøpt her i Norge.

     

    Det klassiske førstevalget i den prisklassen for lukkede klokker er en variant av Beyerdynamics DT770. Disse har fått veldig god kritikk.

     

    Jeg var selv på utkikk etter et par lukkede klokker til å ha på jobben. Etter å ha lest mye vurderte jeg sterkt Beyerdynamics DT770. Jeg dro til Stereofil for å få testet disse opp i mot Grado SR60, som er de klokkene jeg har nå (disse har en åpen konstruksjon). Der ble jeg tipset om at jeg også burde prøve Shure sine SRH840. Etter en del lytting og sammenligning mellom de tre hørte jeg at Beyer (32Ohm)og Shure var vesentlig mer oppløst enn Gradoene, og at Shure var hakket bedre enn Beyerne (men veldig stor forskjell hørte jeg ikke). Vedkommende betjening jeg snakket med (Lars) sa etterpå at hans favoritt i den klassen hadde lenge vært Beyerne, men at han nå likte Shure sine nye 840 bedre. Hadde med en kamerat noen dager senere som også testet Beyerne opp i mot Shure, og han mente at Shure var vesentlig bedre.

     

    Jeg er ikke sikker på hvor innspilte hodetelefonene jeg fikk teste var. Testet de med min Cowon D2 med metal (Barricades), Kari Bremnes og noe world-greier (Idan Raichel). Hadde en liten portabel forsterker i mellom.

     

    Jeg landa på Shure SRH840 og kjøpte de. Ikke fått hørt mer på de, da de skal være julegave fra kona...

  5. hei

    jeg savnet også MyPhoneExplorer når jeg gikk over fra SonyE. til HTC. Fant etter en stund programmet Jeyo Mobile Companion 2.1 som jeg bruker til å skrive/lese txtmeldinger på når jeg sitter forran pc'n. Du kan også gjøre andre ting med programmet, som en enklere redigering av kontakter (men her mangler mange felt).

     

    Jeg satte opp ActiveSync til å kjøre Microsoft Exchange mot gmail/google, og dette fungerer glimrende (sikkert like bra som med Android). Jeg fikk da alle kontaktene mine inn som google contacts, og endringer i google contacts og google calendar pushes nesten umiddelbart inn i telefonen. for mer info om dette se http://m.google.com/sync

     

    -f-

  6. hei!

    jeg har oppdaget Neat Image, som er et program/plugin, som er svært flink til å fjerne støy. Det jeg tenkte litt på var om kanskje Neat Image var flinkere til å fjerne støy fra bildene enn kameraet er selv. Fordelen med Neat Image er jo at programmet ikke har samme tidspresset og betydelig mer prosessorkraft til rådighet enn støyfilteret som sitter i kameraet.

     

    Da lurer jeg videre på om jeg i stede for å øke ISO de gangene jeg har smått med lys (liker best å ta innebilder uten blits) burde heller undereksponert bildet for å få tilsvarende lukkertid som om jeg skulle økt ISO'en. Så dersom jeg da i stede for å øke iso fra 200 til 800 så undereksponerer jeg to trinn, for deretter å "øke eksponeringen" to trinn i PS sin raw-pluggin og så behandle bildet med Neat Image. Vil jeg da få bedre bilder enn om jeg bare økte iso'en? (jeg ser jo at det er mye mer tungvindt, men kjører uansett bildene gjennom PS og Neat Image)

     

    Jeg har en Nikon D70 og fotograferer alltid med raw.

     

    Peace!

    ---frode---

  7. hei

    tilbake igjen. altså, step-by-step:

    1.Velg "Available programs", "Live programs" og "My computer"

    2. I ruten til høyre velger du/ dobbelklikker på "Live TV"

    3. Så Nede i ruten til venstre skal det da komme TV. Om ikke så prøv å bytt kanal ved å høyreklikke og velg "All Channels" og riktig kanal. Prøv og å trykk på play/pause for å se om sendingen står på pause.

     

    Om du klikker på en pil som står på skrå oppover / "Expand Video" blir tv-bildet større. Om du klikker på "Full Screen" helt øverst i høyre hjørne, dekker bildet hele skjermen.

     

    Håper det hjelper.

     

    Peace!

    ---frode--

  8. ok

    det er de kanalene som blir huket av som kortet finner. har du mange flere? jeg har digital dekoder i tillegg til at en del av kanalene kommer analogt. Da får alle analoge kanaler en kanal hver på pc'en, mens dekoderen er satt opp som èn kanal. Når jeg skal ta opp programmer som sendes på kanaler som jeg bare har tilgang til igjennom dekoderen, må jeg stille pc'n in på "Dekoder"-kanalen og samtidig passe på at dekoderen er stilt inn på riktig kanal. Tungvindt, men noe annen måte å gjøre det på har jeg ikke funnet. Guide+ systemet funker ikke på det opplegget.

     

    Når det gjelder de analoge kanalene, går du selv inn og lager riktig navn på de som ikke automatisk får riktig navn .

     

    Guide+ er litt tungvindt å sette opp... Start med en kanal, f.eks. NRK. Gå inn i Guide+ og se hvilke nummer NRK har der (hos meg nr 1). Så går du ut av Guide+ og inn på properties. Der finner du NRK (hos meg nr 76), klikker på NRK og drar den opp til nummer 1.

    Slik gjør du med alle kanalene turneren finner.

     

    Hjalp det? Glimrende opplegg den greia forresten! Veldig fornøyd med kortet, når jeg først fant ut av det.

     

    Peace!

    ---frode---

  9. hei

    jeg har tenkt å kjøpe meg et nytt kamera, men er litt usikker på hvilket. har i dag mju 300, og har vært veldig fornøyd med det, men begynner etter hvert å få lyst på et kamera med bedre bildekvalitet, uten at det blir så alt for stort.

     

    har sett litt på Canons S60 og S70 og liker de godt. Ser de ligger ca på 4000kr og 5000kr. Litt store kanskje, men gir veldig bra bilder. Hvilket bør jeg velge av disse? Vet noen av en uavhengig test av S70? Noen som mener jeg bør velge et annet kamera?

     

    Peace!

    ---frode---

  10. Hei

    dama mi har kjøpt seg en usb-harddisk som skal brukes både mot mac og pc. jeg har brukt den litt på pc'n min og det funka greit. hun tok den med på skolen og kobla den mot en mac, og det gikk greit første gangen, men da hun skulle koble den til andre gangen, funka det ikke. den dukket ikke opp som en hd (eller hvordan det nå funker med mac). jeg har den her nå, og får den heller ikke opp på pc'en...

     

    noen som har noen gode råd?

     

    På forhånd takk!!

     

    Peace!

    ---frode---

  11. Hei.

    Jeg tok en minnemodul fra min gamle PC, en 128MB PC100, og satte den i en annen maskin jeg låner, som fra før kjører med en minnebrikke på 128MB PC133. PC'en starta og ting så greit ut, men er det det? Kan jeg trygt la begge brikkene stå der? Jeg har en brikke til med 128MB PC100. Bør jeg ta ut den PC133 og sette inn den andre PC100 i stede (bare to minne slotter)?

     

    Peace!

    ---frode---

  12. Hei

     

    Jeg har kjøpt meg nytt logitech tastatur (sett tastatur og mus MX700), men jeg klarer ikke få opp iTunes som mediaprogram eller styre musikken via hurtigtasteten på tastaturet. Noen om det er noe jeg kan gjøre for å få det til å funke. Det funka perfekt før jeg installerte driverne... Bør jeg avinstallere driverne? Jeg liker iTunes svært godt og vil helst bruke det som medieprogram..

     

    Peace!

    ---frode---

  13. Hei

     

    Jeg tenkte jeg skulle legge hele cd-samlinga over på pc'en, som f.eks. mp3. Finnes det noen gode rippe programmer som søker opp artist, album o.l. på nettet, slik at jeg slipper å legge inn dette manuelt? Hvordan bruker dere å gjøre det? Så tar jeg gjerne imot tips på gode mp3-spillere med god library funksjon.

     

    Peace!

    ---frode---

×
×
  • Opprett ny...