Gå til innhold

ExenTor

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ExenTor

  1. Hei,


    Jeg søker råd angående jobbsituasjon. Jeg sitter i dag kanskje i en gullsituasjon som mange misunner, men jeg ønsker noe annet.


     


    Jeg er 25 år og jobber i dag som fagarbeider i et Oljeselskap, der jeg følger et av de store prosjektene som pågår i Norge. Det innebærer mye reising for oppfølging av kontraktører og møter over hele landet,  men mest kontor arbeid i Bergen.


    Jeg har jobbet i selskapet i 6 år, og vert 5 av de offshore der jeg har fått fagbrev som både Automatiker og Elektriker.


     


    Til våren er jeg ferdig utdannet Ingeniør, som jeg har tatt på siden av jobben de siste 6 årene. Da kommer mitt dilemma:


     


    Jeg ønsker ikke å jobbe som ingeniør i et operatør selskap, rett og slett fordi det ikke finnes ingeniør jobber her som trigger meg, eller som jeg syns er interessante. I tillegg ønsker jeg å flytte en plass der de ikke har kontor, noe som ville utløst ekstremt mye reising og/eller ukependling i denne jobben.


     


    Jeg ser da på mulighetene å finne meg noe annet, som er mer innenfor mine interesser og der jeg ønsker å bo. Ønsker aller mest en jobb innenfor forskning/produktutvikling eller lignende, men ser også lyst på en elektroingeniør jobb i kraftselskap eller konsulentfirma.


     


    Problemet er at jeg sitter med en mental sperre, som egentlig sier at jeg aldri bør si opp jobben her, pga godene, lønna og ikke minst tryggheten. Det er vanskelig å få trygghet som fersk ingeniør i desse tider. Jeg er også vanskelig å si om det jeg vil nå faktisk er noe jeg trivest med på lang sikt.


     


    Lurer rett og slett på om noen andre har vert i samme bås, eller har tatt slike valg som kan fortelle hvordan det har endt opp i forhold til tidligere jobb? Hvordan finner man ut hva man egentlig vil?


  2. Mye litt eldre biler som passer godt til slikt da , E30 , Civic , 205/206 osv.. Lette karosseri , med mye ettermarkedsdeler for lek :)

     

    Integra Type R er jo en perfekt bane/autoslalombil spør du meg.

    Kunne godt tenkt meg en bakhjulstrekker, E30 er jo eit godt alternativ. Vil som sakt ha noe som er godkjent, så har vurdert E30 som er godkjent med turbo/S50/S54 eller lignende. Men syns den er litt for vanlig, noe alle har...

     

    Rattet på feil side er bare en vanesak og gjør de litt mer spesielle enn hva de allerede er i mine øyne :)

     

    Jeg liker tesla, men å ha det i en sportsbildiskusjon blir for meg helt feil. Med en sportsbil skal man ha alle lyder en sportsbil gir!

    Min 200sx blir griseparkert av Teslaer, men tør nesten å påstå at jeg har en mer morsom kjøreopplevelse i min med alle lyder og lukter. Olje, bensin, turbo slår brente sikringer, batterier og kondensatorer.

    Ja det kan godt hende, blir jo litt annerledes når den kun finst som høyrerattet. Kunne aldri hatt en høyre rattet Supra for eksempel, siden de finnes med rattet på rett side.

     

     

    Tar du deg råd til det vil du mest sannsynlig ikke angre på Cayman. Men kan være lurte å søke litt rundt og gjøre seg opp en mening om IMS problemene som enkelte Porscher hadde, og da muligens de tidlige modellene av Cayman ser det ut som.

     

    Cayman er rå bil med tanke på ren kjøreglede, selv om minste motoren ikke nødvendigvis drar skinnet helt av pølsa så er den lett og kvikk  :) Har du lyst å piske den litt på bane så arrangerer  blant annet Porsche klubben banedager sånn innimellom om du vil teste den ut.

     

    Ja det er jo absolutt den som er det ultimate, men vil jo da gjerne ha S versjonen, og da baller det på seg... Dette blir jo en bil nummer to. Er også litt skeptisk til porsche fordi det virker som de er dyre å eie, dyre på deler og dyr service? Vet ikke hvordan de er å skru på selv, også med tanke på gjensalg? (servicehefte osv..)

  3. For den prisen ville jeg gått for Skyline R32/R33 GT-R :)

    Helt klart alternativ, liker godt R32, men sitter med en slik tvangstanke at jeg ikke har lyst å ha rattet på feil side, vet ikke om det bare er meg :p

     

    Spar 100 000 til eller ta opp lån på resten og kjøp deg en eldre Tesla model S i stedet for. Mye sprekere og morsommere enn noen av alternativene her, og billigere i bruk. Lavere verditap per år også. Noe som gjør at de 100 000 sparer seg inn over tid.

    Joda, Tesla model S er sikkert morsomt det, rett frem. Men jeg er egentlig mer ute etter noe på halve vekta, som man kan kjøre aktivt og fort med i svinger. Og som ikke er tom for strøm etter noen harde runder på banen :p

    Trur også jeg vil påstå at GTIen jeg har knuser en Tesla når det gjelder kjøreegenskaper (ikke motor), og jeg søker altså noe som er bedre enn GTIen.

     

    Angående banekjøring så vil jeg ha noe som kan brukes på trackdays og muligens autoslalom (noe ivertfall ikke tesla har en sjans på), men også er ekstremt morsom på svingete veier :)

    • Liker 1
  4. Honda s2000 er helt klart eit godt alternativ som jeg har sett en del på. Men det er som regel veldig lite utvalg tilgjengelig, spesielt for modellene over 2003 som er å foretrekke da barnesykdommene ble borte.

     

    Z4 (og Z3) har jeg kikket en del på, men syns Z4 gjerne blir litt tung, og har ikke sperrediff orginalt. Z3 M er vel den i Z serien som er mest aktuell, men også den har jeg vel fortsatt tilgode å se til salgs.

  5. Hei,

    Driver å ser etter hvilke biler som fyller kravene mine til jeg skal bytte ut den jeg har nå.

     

    Det jeg ønsker er rett og slett en bil som har de beste sidene av mime to siste biler kombinert, da altså kjøreegenskaper tilsvarende en GT86, og motor/kraft som en MK7 Golf GTI (20 hester mer og over dobbelt moment pga turbo), og gjerne en pris på maks 300k.

     

    Eneste bil jeg har kommet frem til som kan friste er en Porsche Cayman, som går over budskjett, evt en Mazdaspeed Miata, som er ganske skjeldne, eller lotus Elise, som gjerne ikke har så mye motorkraft, men veier ingenting. Diverse gamle BMW M biler passer vel gjerne inn, men er ute etter noe litt mer eksotisk.

     

    Mange biler kan passe dersom man trimmer, men er ute etter noe som er godkjent.

     

    Hva hadde dere valgt om dere skulle hatt en renspikka sportsbil til den prisen?

  6. Nei jeg tok bare kontakt med en Nemus klinikk som hadde diverse tilbud som Fysioterapeut og Kiropraktor osv, men visste ikke selv hva jeg trengte så de anbefalte meg å gå til kiropraktoren. Kanskje jeg skal undersøke litt andre behandlinger

  7. Hei,

    Har en muskelknute i høgre skulder, nermere bestemt Levator Scapulae (Ifølge kiropraktoren).

    Har slitt med denne knuten i over 3 år nå. Det gjør at jeg ikke har kjangs til å ta markløft, grunnet at det kniper seg til og svir noe sinnsykt, i tillegg til stråling utover. Det kniper seg også til etter noen timer på kontoret eller hjemme.

     

    Før jeg sluttet å trene for rundt 1,5 år siden brukte jeg tusenvis av kroner på kiropraktor, noe som hjalp en liten stund, men kom alltid tilbake ganske fort. Prøvde også egenmasasje etter boka skuldersmerter av Eirik Sandvik, men også her fikk jeg aldri gang med det. Brukte da golfball og lacrosseball som jeg maserte knuten med.

     

    Jeg sluttet jo da altså å trene, og har ikke tenkt så mye på det, før jeg nå har begynt igjen.

    Jeg kjenner den sitter der nett like godt som for 1.5 år siden. Markløft er fortsatt ikke aktuellt, men klarer sumo mark med litt smerte.

     

    Noen som har tips om hva jeg kan gjøre med det? Er det mulig å få den helt bort, og ikke bare midlertidig?

  8. Har bare generellt funnet grunnlag for det meste...

    Ny installasjon kan jo også bety:

    Brannalarm anlegg / innbruddsalarm

    Varmekabel

     

    Ny motor til pumpe kan jo og f.eks være dahlander motor

     

    Ellers er det vel lurt å ha kontroll på jording og selektivitet.

    Blir garantert 100% kabel berekninger og vern. De fleste formlene står vel i montørhåndboka.

     

    Noen som har litt mer spesifikkt om energieffektivisering?

  9. Jeg også skal ha den i morgen.

    Har ikke verken jobbet eller holdt på med dette på åresvis siden jeg tar det som privatist for fagbrev nr 2.

     

    Tanker angående ordre nr 1234:

    ENØK tiltak? Varme/lys styring, LED, sparedysj, mer?

     

    Motortilførsel er vel standard utreknings oppgave med å velge kabel, vern, motorvern og slikt.

    Kanskje stjerne trekant vender eller annen form for styring?

     

    Ordre 4050:

    Inntak ihht. nye NEK 399, supplere med store blå

    Garasje, kanskje elbil lader, 3 fase 400v? NEK400 s425-

  10. Takker for gode forslag! Ølbrygging er faktisk noe jeg kunne tenkt meg og har tenkt på, men i en liten blokkleilighet på 44 kvadrat og eksteemt begrenset oppbevaringsplass så tror jeg ikke det er så bra alternativ :/

     

    Sitter egentlig ikke med noe som helst penger til overs etter kjøp av leilighet og møbler, og sitter vel i grunn opp til haka i lån sidenvi fortsatt sitter på huset vi bodde i før som blir leid ut, så trur flyging kan bli en litt for dyr hobby, selv om det sikkert hadde vert veldig gøy :)

  11. Jeg har nylig flyttet fra eit hus og til en liten leilighet i Bergen ilag med kjæresten. Pga det så har jeg måttet kvitte meg med alle hobbyene mine fordi vi ikke har plass til det lenger.

    Jeg jobber i nordsjøen og har alt for mye fritid når jeg er hjemme. Jeg fyller en del med det med at jeg studerer til å bli ingeniør på siden, men trenger noe som jeg faktisk syns det er gøy å sysle med.

     

    Mine tidligere hobbyer har vert blandt annet hjemmekino/hifi der jeg hadde eget kino/lyd rom. I tilleg holdt jeg en del på med litt elektronikk og slikt. Bil er også en stor hobby, og jeg har en ganske gøy bil som jeg har lyst å gjøre mye med. Problemet er at her vi bor nå, så har jeg ikke nok plass til å skifte hjul en gang siden det er et form for automatisert bilgarasje system der bilene står i "hyller", og "gulvplassen" i garasjen er svært liten.

    Trening har også tidligere vert en stor hobby, men det er noe jeg har mer eller mindre mistet interessen for.

     

    Spørsmålet er om noen har forslag til hobbyen jeg kan sysle med mens hun er på skolen og jobb om kvelden, som ikke tar så mye plass? Evt noe utenfor leiligheten for all del. Jeg bor ganske nærmed sentrum, men er absolutt ikke noe friluftsmenneske i det hele tatt..

  12. Hei,

    Jeg er i dag Automatiker for eit opperatørselskap offshore, og holder på med bachelor graden min i industriell automasjon. Sitter med en liten ide om å gå videre på ntnu å ta siv.ing i kybernetikk og robotikk.

    Jeg bare lurer litt på hva jeg kan forvente meg som lønn om og når jeg evt. begynner å jobbe som ingeniør etter endt studie? (Hypotetisk som nyansatt). Jeg vil da ha fagbrev som automatiker, og 8 erfaring fra offshore drift.

     

    Sånn jeg ser det nå på hva som er vanlige startlønninger, så vil det bety å gå ganske vesentlig ned, men lurer på hvor mye evt fagbrev og erfaring kan veie opp?

  13.  

    ...

    Har nettopp bygd ferdig den der - gjør små upgrades på den før jeg skal selge den.

     

    Syns den printer bra, er veldig stillegående - x-carriage bør oppgraderes da den var litt ustødig på min (fikset nå). Men sammenlignet med andre printere jeg har hatt - er denne veldig grei å ha på skrivebordet - og den er ikke sjenerende slikt at man kan fint jobb / spill mens den printer.

     

    Aha, så det er grei print kvalitet? Er det stor forskjell på den, og f.eks denne? https://www.3dprintersonlinestore.com/3d-printers/professional-prusa-i3-wanhao

    I såfall, klarer man å oppgradere den første til å bli like god som den ferdige versjonen?

  14. Hei,

    Dama fyller 20 år snart, og jeg har tenkt å overaske henne med en sydentur. Har bestemt meg for Hellas, siden både hun og jeg har snakket om at vi vil reise her. Har sett at det bare går fly til rhodos og kreta fra vestlandet, så det snevrer det litt inn.

     

    Lurer på hvor på en av de øyene som kan være bra? Vi har ikke behov for shopping og noe serlig festing. Men fin sandstrand, fint hotell og korte avstander til restauranter og slikt er å foretrekke da vi ikke liker å binde oss til hotellet med all inclusive og lignende. Kan gjerne være eit litt romantisk sted :)

     

    Noen som har anbefalinger å komme med?

  15. 1. Gaming foregår med kabel.. Å game over WiFi er som å be om lagg og problemer.. Og desto flere enheter som er koblet til samme aksesspunkt, desto større er delayen og dermed pingen din..

    Dersom jeg skal bruke kabel må jeg trekke kabel ned en etasje og tvers over gulvet. Bruker laptop og har da heller ikke en stasjonær plass.

    2. Dere har begge ekstremt dårlige/utdaterte routere.. Er PCen din også fra år 2000-ish? Tviler.. Så dere gjør rett i å gå for Asus.

    Jeg vet det, det er derfor jeg spør om hva jeg skal kjøpe :) Pcen min er en ganske ny Acer V3 med haswell.

    3. Løsingen med å koble begge til en switch og fjerne hjemmesentralen, vil ikke fungere, da dere får bare 1 IP adresse fra Altibox.. Dere må beholde hjemmesentralen og koble routerne til en switch som er koblet til hjemmesentralen igjen, eller skaffe enda en router og koble hver deres til den.. Og da kjøre deres som AP...

    Vi har ikke fjernet hjemmesentralen, det er koblet fra hjemmesentralen til switch, og så ut til hver router.

    4. Prøv å bytt til kanal 8...

    Får prøve det, takk :)

  16. For å si det sånn så er hovudproblemet gaming. Det lagger noe sykt når det er stor aktivitet på nettet, noe som gjør at spill som CS hopper bortover, og til og med skype stemmer blir hakkete.

    Har prøvd å bytte kanal på min trådløs slik inSSIDer sa, men følte ikke de ble noe forskjell. Virker som routeren blir overbelastet i grunn. (Dette er bare på min side)

     

    Her er eit bilde fra inSSIDer

    nettverk1.jpg

  17. Jeg har en billig 199kr netgear router, han har en eller annen jensen airlink eller hva de nå heter.

    Husene er ca 60kvadrat i grunnflate over to etasjer (40 kvadrat oppe). Ligger på vegg i vegg, og fra enden av mitt hus til enden av hans er det kanskje 20 meter. Vi har ganske mange enheter koblet til.

     

    Jeg har 3 pcer, en tv, receiver, to mobiler og nettbrett som bruker trådløs. Han har laptop mobil, nettbrett, tv mm.

     

    Vi er avhengig av å ha full dekning over hele huset. Ønsker å ha minimum 50mbit over trådløs i hele huset hos begge.

     

    Altibox fiber kommer i dag inn i andre etasje hos meg. Der har jeg mulighet til å plassere en ruter på veggen som går inn til han (dvs ca på midten av alt). Men i dag får han veldig dårlig dekning fra min router, selv om han bare sitter på andre siden av veggen (ca 4-5 meter)

  18. Hei,

    Jeg og bror min bor i dag vegg i vegg i vertikal delt tomannsbolig. Vi deler Internett i form av ei altibox 75/75 linje, men trådløsnettet er helt forferdelig dårlig for begge. Vi har i dag hver sin trådløs Router som er koblet via switch og inn i zyxcel hjemmesentralen. Har bestemt oss for å anskaffe ny Router eller routere.

     

    Har forstått at Ivertfall de nye asusane kan konfigureres til å brukes istedenfor hjemmesentralen.

     

    Spørsmålet er hva går vi for? Skal vi spleise og kjøpe en stykk toppmodell, eller skal vi kjøpe hver sin?

     

    Noe forslag?

    Takk på forhånd :)

×
×
  • Opprett ny...