Gå til innhold

MooseOnTheRun

Medlemmer
  • Innlegg

    1 344
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MooseOnTheRun

  1. Bare jeg som har hatt en oppfatning av av GPSen i telefoner blir dårligere etter et par år? Har opplevd dette med både telefoner fra HTC, Samsung og Apple. Har inntrykket av at flere bekjente også har dette problemet., slik at det vanskelig å eks. kjøre med den da den alltid henger etter eller er upresis. På min iphone 4 er den nå stort sett alltid litt upresis, typisk en gate bortenfor og lignende, men noen ganger bommer den med over en kilometer. Tenker ikke da må mens den fastslår posisjonen, men at den holder feil posisjon over lengre tid. Er klar over at det er mange faktorer som spiller inn på GPS resultatet, men samtlige telefoner jeg har hatt fungerte klart bedre den første tiden enn senere. Opplever dette under turer ute, samt ved kjøring.

  2.  

     

    Kan vel også nevne at 5s er litt billigere, og det er ikke mulig å merke noe forskjell i praksis bortsett fra noe mer ventetid (Tapatalk).

    Hehe, jasså? Større skjerm, bedre kamera, bedre skjerm/høyere oppløsning, bedre kamera, kjappere prosessor, bedre Touch ID, mye bedre batteri osv. vil jeg personlig si er verdt det og absolutt merkbart i praksis.

     

    Men jeg lurer fortsatt på hvor du fant ut at DAC-en i 6 er dårligere enn 5S? Som sagt er alt jeg finner at spesifikasjonene er hemmelige.

     

     

    Om en foretrekker større skjerm er vel opp til individet.

     

    Kamera er ikke bedre, det er akkurat den samme optikken om du ikke har fått med deg det.

     

    .......

     

     

     

    Selv om selve optikken er den samme, er det jo flere og bedre funksjoner med 6erns kamera ("om du ikke har fått med deg det")

    - Ny sensor - "Focus pixels" - Continuous autofocus video

    - Mulighet for 240 fps i forhold til 120 fps

    - 1080p 60 fps i forhold til 5s' 30 fps

    - Cinematic video stabilization

    - HDR for video

     

    Om dette er store eller viktige endringer kan nok diskuteres. Det vil gjerne være avhengig av hva man skal bruke mobilen til. Derimot er det lite tvilsomt at dette er forskjeller, om noen av dem så bare er software baserte.

     

    Er nok enig med deg at forskjellene vil være ubetydelig for mange, men hvis du blir så flau over folk som ikke vet hva de snakker om bør du sørge for at i hvertfall du vet det.

    http://www.apple.com/iphone/compare/

    • Liker 1
  3.  

    Man får med iWork (pages, number, keynote) ved kjøp av iPhone 6, gjør man ikke? Eller gjaldt dette bare iPhone 5s?

    Hvis dette forsatt gjelder, får man da begge iOS-versjonene (iPad og iPhone) eller bare for det produktet man kjøpte?

    Fra i fjor ble det slik at man fikk iWork ved kjøp av nye enheter (mac, ipad, iphone).

     

    Kjøper du en iOS-enhet nå får du iWork iOS-versjoner knyttet til din Apple-ID/iCloud, som kan lastes ned på alle dine iOS-enheter, også eldre.

     

    Har egen erfaring, kjøpte iPad Mini i fjor, fikk iWork og kunne da også laste ned iWork på iPhone 4S.

     

     

    Ok, takk for hjelpen:)

  4. Screenshoten du har lagt ut var et veldig lite bilde osm jeg ikke kunne se noen ting på, men tror jeg skjønner hva du lurer på.

     

    LPer er en tollfri vare, men den er likevell momspliktig. Toll og moms er altså 2 forskjellige ting.

    Moms må man betale på ting som koster mer enn 200 kr.(fra utlandet)

     

    Momsen er, så vidt jeg vet, alltid på 25%. For å fortolle varen for deg, altså regne ut momsen, tar Posten et fortollingsgebyr. Husker ikke i farten hvor mye det er på, men er vell rundt 135 kr eller no også øker det for varer over en viss verdi (1000 eller 2000 kr tror jeg?) Dette kan du lese mer om på toll.no. Håper det ble litt klarere for deg nå.

  5. Heisann!

     

    Vurderer å kjøpe iPhone 6 fra netcom med smart mini da de har en grei pris på dette. Smart mini inneholder 1GB data og ellers fri bruk, men med en hastighetsbegrensning på 10 Mbit/s.

     

    Slik jeg har skjønt det vil denne hastighetene holde de fleste gjøremål. Spotify, facebook, internett surfing osv. Kommer sjeldent å bruke mobilen som hotspot så vil derfor tro at denne hastigheten er bra nok for meg. Men noen her har kanskje mer peiling på dette? Vil jo ikke vente altfor lenge på nettside osv. skal lastes, men ut i fra det jeg har skjønt så er jo 10 mbit mer enn nok til nettsider osv.

    Slik jeg forstår det er jo dette en mer "praktisk" hastighet enn de teoretiske som gjerne blir annonsert med. Eks. 80 mbit hos Chess, er jo tvilsomt at man får en slik hastighet, men ettersom det her er selve abonnomentet som er "strupingen" skulle en jo tro at man alltid fikk 10 mbit så fremt nettet i området man er på yter det.

     

    Bruker i dag en gammel og treg Iphone 4 med tilsvarende chess abonnoment. Del gjerne dine erfaringer med Smart mini dersom du har det.

     

    Netcom har hvertfall uttalt at det ikke vil skje en prioritering mellom kundene ut i fra abonnoment. Kilde

     

    Trenger ikke råd om at 1 GB er lite for en iphone osv. Er wifi hjemme og på lesesalen og er stort sett der jeg er.

  6. Heisann sveisann!

     

    Mulig dumt spørsmål, men sliter litt med å finne et svar på google da jeg bare finner tråder om folk som sliter generelt med hastigheten lokalt.

     

    Er hastigheten på det lokale nettverket avhengig av hastigheten jeg har hos leverandøren? Eks. streame til ps3, apple tv, sender filer osv. lokalt?

     

    Har alltid går ut i fra det, men samtidig ettersom jeg tenkte litt over det virker det jo veldig ulogisk...?

     

    Uansett får dere ha en fortreffelig jul!

  7. Hei!

    Tenkte å kjøpe en mediaspiller til foreldrene mine til jul.
    Hensikten er at det skal være enkelt for dem og se på familie filmer og bilder på TVen, kontra og samle seg foran laptopen til far.

     

    -Derfor må det være mulighet til å kunne koble til en ekstern hardisk (kan også ha en innebygd, men må fortsatt ha muligheten til å kunne koble til)

    - Brukergrensesnittet må være enkelt, bør helst følge med kontroll.

    - Helst ikke alt for stor, så at avspilleren + en hardisk lett kan tas med på hytta.

    -Av formater den må støtte er det typiske bildefiler, JPG osv. Og de vanligste fra videokameraer.

    Så lurer jeg på hvordan ytelse jeg man kan forvente av disse avspillerne. Vil nok bli et par tusen bilder, men langt fra like mange filmer. Den må være grei å navgiere i, men regner vell med at så store mengder bilder kan ta litt tid å laste inn.

     

    Har sett på Western Digital Live TV g3, men vet ikke hvor greit dette funker i praksis med store mengder data. Tenker å ha en ekstern harddisk på 1-2 TB.

     

    Er det andre løsninger som kan være aktuelle er det bare å foreslå. Har tenkt på streaming da man kan koble harddisk til routeren, men dette vil vel gjerne fungere treigere.

     

     

     

     

  8. Var da veldig sprikende svar her. Fra 1000 - 3000. Er ute etter markedsverdi, og ikke hva den enkelte hadde vurdert å betale hvis den "måte" ha kjøpt den.

    Uvisst om den har forbedret kjølegenskaper, har egentlig aldri merket at den fysisk blir ubehagelig varm, men kan vell høre at viftene jobber stort sett hele tiden (så klart ikke plagsomt og på full guffe, men ikke totalt lydløst)

  9. Hei!

     

    Vurderer å selge min HP Envy 14 kjøpt august 2010, og har ikke snøring på hvor mye den er verdt!

    Hadde derfor satt stor pris på om noen av dere hadde tatt dere tid til å anslå en pris.

     

    Specs:
    1600x900 radience skjerm, (beste skjermen for modellen)

    8GB ram

    500GB

    2.40 Ghz, i5-450M Processor

    AMD Radeon 5650 HD 1 GB + Intel Graphic Media Accelerator HD

    Win 7 64 bit

    Batteriet holder vell i 3-4 timer

    Pluss Beats audio, webcam, belyst keyboard osv.

    Har 3 usb, Hdmi, ethernet, mic, headset, slot in drive, ++
    Er tilsvarende den her, bare med 8 gb ram og skjermen nevnt over:

    http://www.amazon.com/HP-14-1010NR-2-40GHz-i5-450M-Processor/dp/B003L780D8#productDetails

     

    Alt fungerer som det skal og den er i fin stand, alt av orginal deler følger med.

     

    Bestilt fra USA for å få den skjermen, uten å kjøpe modellen som kostet 21.000 her. Vil gjerne vite hvor mye dette evt. påvirker pris.

     

    På forhånd takk:)

     

  10. Jøss her var det mye god hjelp å få! Takk for det.

     

    Det ene bildet der er snakk om ble tatt med et 12 megapixler speilrefleks kamera også blitt croppet ut et panorama av dette. Endte da med 4288x1553, etter jeg gjorde som du sa endte jeg med 16306 x 5906. Bilde skal henge over en seng, så vil som oftest bli betraktet fra 2 meter. Jeg regner med at dette bilde da vil fremstå som skarpt?

    • Liker 2
  11. Hei!

     

    Skal bestille utskrift av noen bilder. Skal ikke ha noen ramme, men tenker på aluminiums plate eller kapamontert. Er hobby fotograf og er til noen bilder som skal henges opp hjemme, derfor har jeg noen spørsmål.

     

    - Hvilket fil type bør bilde lagres i, .TIFF?

     

    - Hvilket fargerom bør jeg bruke?

     

    - Hvor mange DPI bør jeg ha? Er dette noe som kan endres til min fordel, eller "bestemt" ala oppløsning (som ikke kan gjøres større / bedre)

     

    - Er redd for å bestille bildene også ende opp med at de er alt for mørke, lyse etc. Derfor lurte jeg på om det kan være en ide og bestille de i 10x5 først for å se hvordan fargene blir? Har ikke kalibrert skjermen min...

  12. Det der er en softbrick, kommer ikke på alle måtene å fikse det nå men ta deg en runde på google og xda-developers.com sitt forum.

     

    Har søkt rundt på både google og xda og prøvd forskjellige ting men ingenting hjelper. Har reinstallert kies og prøvd å installere driverne alene men dette hjelper heller ikke. Funket helt fint før den ble soft bricket så tror ikke det er driverne det noe galt med.

  13. Oppsto et lite problem da jeg skulle flashe tilbake til stock, gjort det før så gikk litt raskt for seg og koblet telefonen til og klikket start på ODIN, men så koblet mobilen seg fra og til igjen av seg selv i løpet av noen sekunder. Altså kabelen sto i hele tiden, men den "falt" vekk fra min datamaskin og dukket raskt opp igjen.

     

    Dette var i hvertfall nok til å rote det litt til for meg.

     

    Telefonen går ikke i recovery mode, eller vil ikke slås på, Da dukker bare opp iconet med at den skal kobles til datamaskinen. MEN den går i download mode, hvertfall delvis i og med at den ikke dukker opp i ODIN, explorer osv.

     

    Hva kan gjøres for dette? Må jeg bruke JIG? Vil JIG hjelpe? For den går jo i download mode, men dukker ikke opp på PCen.

     

    Er ikke så lysten på å kjøpe jig da det tar tid og har ikke tid til å lage selv før jeg reiser heller, så hadde vært fint med noen andre metoder!

     

    EDIT:

    Når jeg kobler den til kommer det bare opp; "USB not recogiized" og Unknown decive i enhetsbehandling.

  14. Har et spørsmål til de som har vært i 2. bn før. Hvordan er muligheten til å følge et ordentlig treningsprogram på egenhånd? Altså på fritiden? Etter rekrutten etterhvert som man er blitt plassert, har man da så og si fast "tjeneste tid", så man kan gå å trene på kvelden og følge f.eks et treningsprogram hvor man trener 6 dager i uken? Utover i tjenestetiden, er det mye styrke trening da? Skjønner at det er det i starten, men hvis det er det utover hele perioden kan det jo kanskje bli vanskelig og få fulgt et ordentlig treningsprogramm med 5-6 økter i uken.

     

    Tenker da hovedsaklig på kompani C, B eller kavesk.

  15. Har et lite problem.. Jeg blir alltid først "sliten" i muskelene på innsiden av albuen. Er på inn siden, nederst i biceps/ biceps feste og litt nedover underarmen. I flere forskjellig øvelser jeg tar, er det her jeg kjenner det mest. Push ups, hang ups, benk, sittenderoing, nedtrekk osv. Skjønner jo at disse musklene blir brukt, men virker som det er denne svakheten som stopper meg i å ta mer etter som det virker som jeg har mer kraft igjen i bryst og triceps f.eks etter pushups. Merker hvis jeg tar først pushups også hangups at jeg presterer mye dårligere enn f.eks push ups sittups også hangups. Føler heller ikke at jeg er noe svakere i biceps i forhold til resten men... Noen som har opplevd lignende?

     

    Litt vanskelig å forklare men håper dere skjønner hva jeg mener, Godt nyttår:)

×
×
  • Opprett ny...