Gå til innhold

wobble

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wobble

  1. Jeg forsøker meg på denne tråden, siden jeg ikke finner andre ved søk på "Hjemmebredbånd mobil"...

     

    Har nettopp fått ruter (Huawei B818) og koblet opp. Fungerer glimrende, også uten ekstern antenne i mitt tilfelle. Men, jeg har forsøkt forgjeves å åpne en port for innkommende forespørsler (port 22 for SSH til privat pc). Dette fungerer tilsynelatende ikke.

     

    Jeg har vært i kontakt med Telenor kundeservice flere ganger. En person der anbefalte meg å legge til "internet.public" som ny APN, men heller ikke dette hjalp.

     

    Neste råd fra den kanten var å ringe telenoreksperten, til 27 kroner per minutt...  :eek:

     

    Er det noen her med "Hjemmebredbånd mobil" som har lyktes i å åpne porter i sin ruter?

  2. GoodReader (http://www.goodreader.net/goodreader.html) har jeg svært god erfaring med. I siste versjon er det mulig å kryptere filene som lagres i denne app-en.Ved siden av å være den beste PDF-leseren jeg har prøvd, kan den også vise en hel haug med dokumenttyper, lyd og video. Det er også enkelt å overføre filer trådløst (uten å starte iTunes) direkte til GoodReader.Dermed kan dette være et ganske dekkende alternativ til brukeren som ønsket seg et beskyttet dataområde.

  3. Moskus: Antar at det ikke står en "i" først i navnet på din telefon? ;)

     

    Spøk til side... Det er en logisk årsak til at det finnes så mange produsenter av tilleggsutstyr til iPod/iPhone. Lager du f.eks. en høyttaler med docking-mulighet, vil denne passe til bortimot alle bærbare modeller fra Apple, både i dag og i overskuelig fremtid.

     

    Jeg har i utgangspunktet ingenting i mot HTC, Samsung, Nokia, Sony Ericsson og de andre mobilprodusentene, men det er dessverre særs vanskelig å lage en dockingstasjon som fungerer på tvers av modeller fra disse, selv ikke for modeller fra samme produsent og innenfor samme serie.

  4. Ahhh nå skjønner jeg..

    Hvis du stikker innom en biltema butikk,så skal de ha ett slikt låsbare hurtigkobling sett til 79 kroner,denne nøkkelen burde passe...

     

    Artikkelnummer his biltema : 27-430

    Supert - ser ut som akkurat det jeg trenger. Takk for tipset! :D

     

    79 kroner er nok vesentlig billigere enn å levere sykkelen inn til et verksted.

  5. Skjønner nesten hva du mener,sjekk ut parktool sine sider,da vet du ihvertfall hva det heter..

     

    Tipper en hex nøkkel: http://www.parktool.com/products/detail.as...&item=HR-14

     

    For navene?

     

    Hex key, Allen, Inbus, zeta, og Unbrako er alle betegnelsen på samme type nøkkel med seks kanter. Det jeg leter etter, burde kanskje hete "pentagon key" eller noe...

     

    shape_pentagon.png

    Det er for å løsne navene, ja. Da jeg kjøpte sykkelen, fikk jeg byttet ut hurtiggkoblingen med denne løsningen. Den viser seg å være mer tyverisikker enn jeg først antok, siden jeg selv har problemer med å ta av hjulene.

  6. Jeg trenger et femkantet (unbrako-lignende) verktøy for å skru av hjulene på sykkelen. Jeg har vært i kontakt med flere sykkelbutikker som har dette, men de vil ikke selge det til meg. "Kom innom med sykkelen, så fikser verkstedet vårt jobben..."

     

    Har noen tips til hvor jeg kan få kjøpt en slik nøkkel? Vil gjerne ha muligheten til å lappe dekkene mine selv. ;)

     

    Edit: Unbrako og torx er sekskantet, så jeg kan ikke bruke dette...

  7. Jeg tror at alle apparater egentlig må registreres, men hvem gidder vel det. Det ansvaret overlater nok de fleste til den norske butikken hvor de kjøpte apparatet. Om jeg var deg så hadde jeg ikke brydd meg om å registrere det svenske apparat.

    Jeg kan forsikre om at bruk av alle tv-apparater i Norge skal registreres, uavhengig av hvor de er kjøpt. Eier/bruker av apparatet er lovpålagt denne registreringen. Så får den enkelte selv vurdere om de "gidder" å følge loven eller ikke.

     

    Edit: Unntaket er dersom man allerede betaler lisens, og kjøper et ekstra tv-apparat utenfor Norge. Da er man allerede registrert som eier av tv, og betaler den lovpålagte lisensen. Som privatperson er det nok å oppgi til lisenskontoret at man har fjernsynsmottaker.

  8. Et vanlig bokollektiv der beboerne har egne tv-er på rommene sine, der er hver enkelt lisenspliktig for sin tv.

     

    Lisensreglene forklarer dette ganske greit:

     

    § 4. Flere mottakere på ett kringkastingskort

    Det må betales kringkastingsavgift for hver enkelt mottaker (herunder avgreninger til separate skjermer). Unntak fra dette gjøres i følgende tilfeller:

    1. Mottakere som bare brukes av kortinnehavere/avgiftsbetaleren selv og ektefellen, eller av øvrige husstandsmedlemmer som helt forsørges av han/henne, forutsatt at mottakerne er plassert i boligen (herunder hytte eller landsted o.l.) eller bringes med til midlertidig opphold utenfor hjemmet. Den som har trygd, føderåd eller studielån, regnes ikke som forsørget av andre.

    (...)

     

    Med andre ord, bor man hjemme hos foreldrene og man er 100% forsørget av disse, da slipper man å betale en ekstra lisens.

     

    EDIT: Som Panter antyder, man kan også bo midlertidig utenfor hjemmet - men man må fortsatt være helt forsørget av andre. Dvs ingen inntekt, studielån, trygd etc. Jeg vil anta at dette utelukker de fleste studenter i bokollektiv.

  9. Jeg bare lurer, en kamerat av meg er i sverige å ønsker å kjøpe en TV der, må han registrere den om han kommer inn i landet da?

     

    Han betaler allerede lisensen og kommer fremdeles til å ha den tven han har, men den vil han sette på et soverom.

    Jeg tror ikke det skal være nødvendig å registrere at man importerer en tv, så lenge man allerede er registrert som lisensbetaler. Dersom han selger/leier ut/låner/gir bort tv-en, skal det derimot registreres.

     

    Dersom han vil være helt sikker, så er det bare å sende en mail til [email protected] og spørre.

  10. Det er ikke verre enn at du sender en epost til [email protected] og spør eller kontakter en advokat dersom du er skeptisk til lisensavdelingens tolkning av forskriften.

    Jeg skrev til lisensavdelingen i oktober 2008, og fikk følgende svar:

     

    I følge forskrifter om fjernsynsmottakere § 1, skal alle som har fjernsynsmottaker betale kringkastingsavgift.

     

    Med fjernsynsmottaker menes blant annet TV, DVD/video m/tuner, satellittmottaker, dekoder, PC med TV-kort/tuner og lignende. Vi gjør oppmerksom på at også den som leier eller låner mottakerutstyr skal betale kringkastingsavgift, jfr. § 1 i Forskrifter om fjernsynsmottakere.

     

    Avgiften påvirkes ikke av lokale seerforhold, hvilke kanaler man har tilgang til eller hvilke program en velger å se på. Fjernsynsmottakere er lisenspliktige selv om ikke digitalt tilleggsutstyr anskaffes.

     

    Plombering av fjernsynet må gjøres av en autorisert forhandler. Det er kun firmaer som benytter tv i produksjon som kan få innvilget plombering. Dette gjelder ikke for privatpersoner.

     

    Din lisensavtale opprettholdes derfor.

    Det virker med andre ord som om firma blir annerledes behandlet enn privatpersoner, og/eller at sakene behandles strengere nå enn i 2007 som du henviser til.

     

    Forbrukerombudet har nå en sak inne hos kulturdepartementet der de ber om endring i lisensreglene slik at personer uten mulighet til å ta imot digitale tv-signaler blir fritatt for tv-lisensen:

     

    - Må betale NRK-lisens for ubrukelig TV (Aftenposten, 08.12.2008)

    - Krever endring av NRK-lisens (Aftenposten, 17.12.2008)

    - Svart skjerm - må betale lisens (DinSide, 18.12.2008)

     

    EDIT: Jeg oppdaget nettopp at det allerede har vært linket til denne saken, både i tilhørende artikkel og foregående innlegg. Nåvel. :innocent:

     

    Hadde det vært mulig å slippe unna lisensen kun ved å henvise til regelverket, tror jeg nok Forbrukerombudet allerede ville vært oppmerksom på det.

     

    Lovlydige borgere må med andre ord belage seg på å fortsatt betale lisens for sin tv selv om de ikke bruker den til å motta tv-signaler. I alle fall inntil videre. :hmm:

  11. G,

     

    Det er lett å være enig med deg, men da bør en kanskje spørre seg om det at man er fattig er generelt grunn god nok til å bryte lover og regler i samfunnet?

     

    Er det forresten så mange lisenspliktige som ikke har råd til å betale 170 kroner i måneden for lisensen? Hvis tv er viktig for dem, burde det være oppnåelig.

     

    Det er også lett å være enig med de som sier at lisensen bør avvikles eller at den bør innkreves over skatteseddelen i stedet. Samtidig tror jeg de fleste mener at vi trenger NRK også i fremtiden. Det er fremdeles rikskringkastingen som har flest tv-seere og radiolyttere, såvidt jeg vet. Mangfoldet av programmer finner man rett og slett ikke på de kommersielle kanalene. Barne-tv er relativt trygt å la unger se på uten at de blir forsøkt manipulert av reklame. Og duverden hvor deilig det er å kunne se en film eller høre på et musikkprogram uten å bli avbrutt av reklame...

  12. Lisensavdelingen har vel tillatelsene i orden med hensyn på denne "overvåkingen" som det jo er å følge med på folkeregisterets adresseforandringer !?

    Jeg har selv jobbet i et firma som fullt lovlig har abonnert på adressendringer til eksisterende kunder. Da er det enkelt å følge opp adressendringene i kunderegisteret, og selvfølgelig også lett å snappe opp hvem som flytter, og hvor de flytter fra og til.

     

    Dessuten har jeg hørt at en venn også har hatt TV-kontrollør på døren. Samvittigheten tok overtaket og personen ga etter, og innrømmet forholdet med ulovlig TV-titting. Da var kontrolløren ganske snill og greit, og det ble ikke noen kjemperegning, men lisensen begynte å betales. hehe.

     

    Det burde fint gått an å nektet forholdet (lyve), slik som noen antyder tidligere i denne tråden.

    Ja, jeg vet om flere som har løyet seg fra å betale lisens i alle år. Det er dog gjerne ikke den ideelle veien å gå for folk flest, og neppe noe man skal oppfordre til i dette forumet. ;)

  13. Det jeg funderer på, er om man som privatperson faktisk kan oppnå å bli strøket fra lisensregisteret til tross for at man har en tv med uplombert, analog tuner som man bruker til annet enn å motta tv-signaler - og at lisenskontoret samtidig kjenner de faktiske forholdene.

     

    Ut i fra de opplysninger jeg har innsamlet, er dette ikke oppnåelig uten å måtte lyve, sette bort/kvitte seg med tv-en eller annet som er nevnt under § 5 - Fritak for kringkastingsavgift. Jeg håper selvfølgelig at det lar seg gjøre, og jeg vet at det er mange der ute som ønsker å slippe unna lisensen med retten på sin side.

     

    Dersom noen kan dokumentere at dette er mulig og lovlig, tror jeg trygt vi kan snakke om førstesideoppslag i mediene...

     

    At man kan unngå lisensen ved å holde tilbake opplysninger, det er en velkjent ting. ;)

  14. Simen1:

     

    Jeg håper du har rett. Jeg satt nemlig ikke igjen med inntrykket av at situasjonen var løsbar til min fordel (som privatperson) etter å ha vært i kontakt med NRK gjentatte ganger. Jeg hadde en tv som kun ble benyttet til DVD/pc, og eide ingen digital mottaker. Lisenskontoret henviste da til forskriftene og sa at hele apparatet må settes bort, ellers var jeg lisenspliktig - uavhengig av om jeg var i stand til å ta imot tv-signaler eller ikke.

     

    Jeg vurderte å følge opp saken for en måneds tid siden, men anskaffet meg siden en digital mottaker for en billig penge. Nå har jeg strengt tatt ingen sak å følge opp lenger. ;)

     

    Kunne vært interessant å høre om noen privatpersoner har klart å slippe unna lisensen, til tross for at de har en (uplombert) tv i bruk...

  15. Du er vel bare pålagt å betale om du eier, leier eller låner en TV-mottaker. Såvidt meg bekjent er du feks ikke pålagt noe som helst om du kjøper en TV, og gir den bort til noen andre.

    Det stemmer, men dersom man gir bort tv-en må det meldes til lisenskontoret:

     

    § 7. Overdragelse Den som overdrar fjernsynsmottaker ved salg (herunder auksjonssalg), gave eller på annen måte, leier ut eller låner ut, må straks gi skriftlig melding til NRK om hvem mottakeren er overdratt til.

     

    Den som unnlater å gi slik melding, kan pålegges å betale tilleggsavgift som fastsettes av Stortinget.

  16. Vil dette si at jeg som glemte meg av da jeg skulle bestille TV, og bestilte i mitt navn, ikke pappas, ikke trenger "selge" TV-en min til pappa for å slippe å betale lisens?

    Dersom tv-en er registrert på deg er du pålagt å betale lisens. Et unntak er dersom du f.eks. bor hjemme hos dine foreldre som allerede betaler lisens, og at de forsørger deg 100% - dvs du kan ikke ha studielån eller noen form for inntekt eller trygd.

  17. Følgende brev bør altså være nok for å slippe avgiften:

     

    Jeg henviser til forskriften om fjernsynsmottagere § 9 og melder fra om at TV-en min ikke er i bruk som TV grunnet manglende signalforhold her jeg bor. Dere har anledning til å sende en autorisert TV-reparatør for å plombere antenneinngangen på TVen. Ta evt kontakt for nærmere avtale om tidspunkt. Jeg er kjent med at dette fritar meg for lisens og ber dere registrere dette i deres systemer slik at jeg ikke urettmessig blir krevet for lisens.

    Jeg er redd det ikke er så enkelt - med mindre du kan fortelle meg det av erfaring.

     

    En "fjernsynsmottaker" er (såvidt jeg forstår) det som i dag kalles "tv", det vil si hele boksen og ikke bare tuneren. I § 9 står det bl.a. følgende:

    Ønsker en fortsatt å beholde fjernsynsmottakeren, må det i meldingen gis erklæring om at den er satt bort og ikke vil bli tatt i bruk igjen før NRK er underrettet om dette, se § 6.

    Hele tv-en må altså settes bort, og ikke være i bruk.

     

    Videre står det:

    Dersom NRK ønsker det, skal det også være adgang til å plombere mottaker og/eller antenneinntak."

    Det vil si at NRK kan plombere antenneinntaket og/eller hele tv-en (f.eks. strømkontakten). I sistnevnte tilfeller blir tv-en dermed helt ubrukelig.

     

    Jeg prøver ikke å kverulere her. Dette er noe politikerne våre har bestemt, og lisenskontoret pålegger folk å følger loven slik de igjen er pålagt.

     

    Det hjelper altså ikke å skylde på hverken NRK eller lisenskontoret. Forbrukerrådet har tatt det opp i riktig instans, nemlig hos politikerne som har makt og mulighet til å endre på lovverket. Så får vi andre bare vente og se hva som blir neste utspill i saken.

     

    EDIT: Man kan dog betale et godkjent serviceverksted for plombering av tuneren i tv-en og medfølgende dokumentasjon på at dette er gjort. Dokumentasjonen godtas visstnok av lisenskontoret, som da vil stryke deg som lisensbetaler. Situasjonen er altså ikke helsvart - men det er surt å måtte betale en tusenlapp (et omtrentlig estimat - prisen kan variere) for å slippe unna lisensen.

  18. Synes det var litt rart at denne undersøkelsen kom på hw. Iogmed at den ikke er Firefox vennlig eller så veldig nyttig.

    Ja, jeg er enig i at denne undersøkelsen er fullstendig unyttig bortsett fra det at den setter fokus på viktigheten av å holde alle installerte programmer oppdatert.

     

    En god sak kan ikke nevnes for ofte: Bruk Secunia PSI. Installér det i dag.

  19. Til dere som synes det er rart at IE ikke er med på listen:

     

    Les og forstå artikkelen før dere kommenterer. Det ville gjort livet enklere for alle. ;)

     

    "I tillegg skal ikke programmet kunne oppdateres sentralt via Microsoft SMS eller WSUS" - dette utelukker bl.a. IE fra å bli tatt med på listen.

     

    Jeg vil anbefale alle Windows-brukere å installere Secunia PSI (gratis for privat bruk). Det vil varsle deg om installerte programmer som inneholder sikkerhetshull, og kan i tillegg hjelpe deg med å oppgradere dem.

     

    http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal/

×
×
  • Opprett ny...