Gå til innhold

hfthomas

Medlemmer
  • Innlegg

    3 668
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hfthomas

  1. De vanlige i Oslo å anbefale er vel Gunnar Øye og Færner Jacobsen. Hvor mye du finner til under 5k der er vel mer usikkert.

    Jeg kjøpte min frakk hos Menswear for ca 10 år siden, ser de ikke har noe lignende i nettbutikken nå, men denne har holdt meg varm i dress på vinteren. Denne kostet vel under 3k den gang.


    Follestad og Høyer kan jo være en ide, men det er mer motemerker her kanskje.

     

    Nå regner jeg med at du ønsker å prøve frakken siden du spør. Selv har jeg begynt å ta utgangspunkt i suitsupply på alt jeg trenger(av slike klær). Og om jeg ikke liker plagget der, så søker jeg videre på andre butikker på nett. 

    • Liker 2
  2. 32 minutes ago, G said:

    @hfthomas hvor lenge har du observert over? Jeg vil tro at vaksineringen kan ha hatt mye å si for noen måneder siden. Men det du forteller er vel for å underbygge hvor dårlig vaksinene beskytter i mot de nyere omikronvariantene i det minste?

    Ja, vi så jo en effekt med tidligere varianter. Det fikk vi smurt ut i avisene ukentlig og det ble lenge snakket  i diverse forum og kommentarfelt om å deportere menneskene som ikke ville vaksinere seg, eller sette de i en ghetto/på en øy, eller å hindre uvaksinerte i å komme inn på sosiale arenaer.

    Så kom omikron og det ble stille fra mediene. 

    Men i hele perioden 2020-nå har jeg ikke sett personlig at noen av de jeg kjenner har blitt alvorlig syke. Hverken uvaksinerte eller vaksinerte. Min far som er regnet som en person i risikogruppen fikk covid når delta var dominerende, før vaksinering. Og ble forkjølet.
    Så jeg snakker kun ut ifra mitt synspunkt.

    Så forresten at en person nær deg gikk bort. Kondolerer! 

     

    34 minutes ago, Snikpellik said:

    Vaksinene er laget for å beskytte mot alvorlig sykdom.

    I følge nåværende president av USA sine offentlige uttalelser ble vaksinen utviklet for å hindre smittespredning, mot å få covid som helhet og mot alvorlig sykdom og død. Selv har han fått ca alle vaksinene og fått covid to ganger. Jeg regner med at han uttaler seg basert på hva ekspertene har blitt enige om. Hva om forrige president hadde sagt det samme?

  3.  

     

    Husker denne ble delt her eller i MoV. Grunnen til at jeg husker er at jeg ikke skjønte en drit av hva han mente fordi jeg sannsynligvis alltid har knytt skoene riktig og trodde dette var common sense. 

    Merkelig hvordan man husker slike ting og ikke alt annet viktig

    • Innsiktsfullt 2
  4. Dama i huset fikk corona for et par uker siden. Det var 1 dag hun ikke orket så mye. Jeg kjente en viss kløe i halsen en periode 4-5 dager senere og nøys et par ganger. 

    Bekymring for å få corona: 0

    Bekymring for tiltak: 10
    (det er ikke bare bekymring om tiltakene, det er også alle menneskene som skal mene noe om mitt liv og som endelig har regler de kan tre nedover hodet mitt)

    EDIT: Jeg er ikke vaksinert btw, ei heller dama

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  5. 3 minutes ago, Uderzo said:

    Kanskje vente litt med det til støvet har lagt seg? Ikke vet vi noe om motiv ei er det passende tidspunkt å kritisere Pride når det kan være snakk om hatkriminalitet.
    Det er gode grunner til å kritisere Fri, men det er det nok av tid til å gjøre senere tenker jeg. Nå er det mange som er rystet og redde, kritikken vil ikke lande spesielt godt.

    Enig. Var litt kjapp der. Jeg har forsåvidt ikke så mye imot pride akkurat. Jeg har litt mer innvendinger mot den andre saken

  6. Jeg har blitt fortalt at jeg ikke skal være kritisk til Islam og ekstreme islamister eller innvandring.

    Jeg skal ei heller uttalle meg kritisk til noe av feiringen til pride, og mene at de kan tone seg noe ned.

     

    Er det nå vi kan begynne å få en nyansert debatt på begge disse to sakene? 

     

    Alle skal liksom være helt for eller helt imot. Og er man imot så er man høyreekstrem. I samme bås som de som begår de mest ekstreme handlinger

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  7. 1 hour ago, 0laf said:

    Aldri før har så mange nordmenn dødd av covid-19 som nå ...

    https://www.dagbladet.no/nyheter/eksplosiv-okning-i-coronadodsfall/75737740

    I løpet av bare de tre siste månedene har antall coronadødsfall doblet seg, fra 1370 til 2518.
    I uke 11 ble det meldt om 189 dødsfall.

    Trenden er tilsvarende i Sverige, der ble det i dag meldt om 155 nye dødsfall.

     

    «Fram til uke 10 2022, har overvåkingen av covid-19-assosierte dødsfall bare inkludert dødsfall med en bekreftet SARS-CoV-2 prøve i MSIS-registeret. Overvåkingen endres nå til å også inkludere dødsfall uten en bekreftet SARS-CoV-2 prøve i MSIS, med tilbakevirkende kraft fra starten av pandemien», skriver Folkehelseinstituttet.

    Det store spranget i coronarelaterte dødsfall kommer ikke bardust på helsemyndighetene.

    • Liker 1
  8. 30 minutes ago, HappyD said:

    Har du vanlig TV-grunnpakke i dag? Jeg har Altiboks, hadde Telenor TWE før. Viasport var inkludert og kunne velges med poeng begge plasser. Jeg syns sendingene til Viasport har blitt veldig gode. Et billig alternativ til Tv generelt er jo som du nevner IPTV. jeg har ingen egen boks til dette, men bruker Apple-TV med app som laster inn URL og passord. Apper som kan gjøre dette er f.eks. Cloud Stream eller GSE-smart IPTV pro. litt knotete å bruke, men når pakkene med flere tusen kanaler koster noen 10kroner for 3-6mnd så er det vel verdt det. Jeg har Sky sport f1, alle F1 kameraene (er vanvittig mange å velge i) men foretrekker Viasport faktisk. 

     

     

     

    Takk for info. Jeg skal sjekke ut hva vi har i altibox nå. Har vurdert å droppe tv generelt da det går forsvinnende lite tid til tv titting. 

    Da skal jeg sjekke ut alternativene du nevner😁

  9. Mine innlegg. 

     

    Har ikke fulgt så nøye med på F1 siden 2010, litt pga at de tok bort F1 fra vanlige kanaler, men også pga livet generelt. Men, drive to survive og fjorårets sesong har blusset opp interessen igjen.

    Vurderer å kjøpe meg en iptv box. Får vel med seg F1 på en sånn?

  10. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/k6zoEQ/lavrov-om-fredsforhandlinger-noe-haap-om-aa-naa-et-kompromiss

     

    Kan godt hende Lavrov håper på et kompromiss i Ukraina, men dagens Russland vil ikke se godt ut i vesten i uoverskuelig fremtid. Noe kompromiss hvor Russland "får" noe tror jeg ikke noen ønsker, spesielt ikke ukrainerne.
    Hvor mange nazister det skulle være i Ukraina aner jeg ikke. Jeg så ingen når jeg var der sist. Men, om det er mange der så må vi løse dette på en annen måte enn å drepe sivile og sprenge bygninger.

    Dersom de trekker seg ut nå kan jeg ikke forstå annet enn at Putin ønsket det slik som nå. Han ønsker å være en diktator ala Nord Korea. De snakket jo om å gjeninnføre dødsstraff når vi uansett ekskluderte de fra diverse

  11. 10 hours ago, Theo343 said:

     

    Her synes jeg du selger det jeg sier litt dyrt. Jeg har kun påpekt vektoppgang i samfunnet og med tanke på neste pandemi da vekt har vist seg å være en stor faktor for denne sykdommen i denne pandemien. Dersom trenden fortsatt går opp like mye de neste 10-20 årene og neste pandemi har samme påvirkning er jeg redd vi vil ha et mye større problem. 

    Uavhengig om disse har "valgt det selv" eller har andre sykdommer som gjør det.

    Det er ikke ignorant å påpeke dette, snarere tvert imot.

  12. Så mye jobb jeg har nå, samtidig som det er fint vær ute/sykkel på tv etc, så jobber jeg tilsvarende 6 ish timer på dagen. Og så blir det en økt på kvelden, alt fra 2-4 timer avhengig av hvor mye jobb det er for "de andre" jeg leier meg inn til. Så da har jeg mulighet til å ta meg en tur ut midt på dagen og ikke vente til klokka 16 med å få seg litt dagslys. Selv om jeg skal noe på kvelden så får jeg alltids inn et par timer med jobb. Er det mye så må jeg prioritere jobb på kveldene også.

    Skal jeg ut å reise for meg selv over 1-2 mnd ser jeg for meg 4-6 ish timer jobb hver dag. Skal jeg ut å reise med venner så er det 100% ferie, for da er det uansett ikke lenger enn 2 uker.

     

    Man må ikke "elske" det man driver med, men det må ha såpass mye mening at det føles verdt det. I mitt tilfelle er det jeg jobber med veldig greit for meg, mens formålet med å jobbe(finansiell frihet, hus, bil etc) driver meg fremover.

  13. Putin har visstnok så mange gode soldater at han skal få hjelp av Syriske soldater til å bekjempe Ukrainerne.

    "Vesten, hold dere unna. Dette er min krig. Hei Syria, kunne jeg fått litt hjelp her?".

     

    Det burde vært på høy tid å diskutere å sende hjem Syriske flyktninger da de åpenbart ikke har behov for hjelp lenger, og så gjøre plass til Ukrainske flyktninger. Jeg foreslår først og fremst at de får plass på konfiskerte skip som oligarker eier.

    • Liker 1
  14. On 2/26/2022 at 7:21 AM, Fustasjeopphengsforkobling said:

    Jeg har også tro på sunn mat og tarmflora. Blitt mer bevisst det de siste 5-6 årene uten at jeg "tar helt av". Helsefremmende mat og livsstil er jo alltid positivt. 

    Her er en artikkel om viktigheten av vitamin D. Tror det var på Mikhaila Peterson's podcast jeg hørte om honning som virkemiddel om man blir koronasyk. Det er vel også et gammelt kjerringråd. Blir jeg syk kommer jeg til å få i meg honning og rikelig med C vitaminer. Take care!

    Jeg også går inn under kategorien "mer bevisst uten å ta helt av". Eller, har tatt av litt nå som jeg har kjøpt tredemølle til å gå med på kontoret men. 
    Kosthold er ekstremt viktig, og det er mange som enkelt og greit ikke tror på at det har noe å si. Dette er ikke til å tro!

    Det sies at 60-70% av befolkningen over 20 år er overvektige. Da er det vel jeg som er unormal da? Tallet for overvektige er forresten økende. Grøss og gru med tanke på neste pandemi om den blir sterkere enn covid...

     

    Interessant dette med Honning. Honning er noe jeg har spist hele livet. Jeg har vært oppsiktsvekkende lite syk gjennom livet. Jeg hadde alt av barnesykdommer, så dette kan ha en faktor.  Anekdotisk uansett. 

    D vitamin har jeg tatt i vinterhalvåret i årevis nå, sammen med c. Det er for mye god forskning på D-vitamin til å la være.

     

    Alt annet prøver jeg å få i meg via kosthold. Og da tror jeg man har oppskriften på å holde seg frisk fra de fleste sykdommer.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  15. 14 minutes ago, SmilGodDeal said:

    I det jeg skulle til å kommentere i debatten ang blokkering av OS, så ser det ut til at rt.com har blitt blokkert.

     

    Når de har blokkert Trump for alt mulig, og de ønsker å fjerne Joe Rogan, så bør Russiske sider som sprer informasjon til fordel for krigen definitivt bort. Jeg er ikke enig i cancel culture, men denne saken levner ingen tvil om det i mitt hode.

  16. On 2/27/2022 at 8:59 PM, Mephisto- said:

    Nå har jeg fått brevet jeg har venta på. Telenor legger ned kobbernettet i området jeg bor i. De tilbyr 5G antenne som erstatter, men av det jeg finner er det ingen planer om utbygging av 5G i nærmeste fremtid her jeg bor.

    Forstår at det ikke er noe folkerett med en viss internett hastighet, men alternativet er altså 4G til husstanden med to små. Det høres tregt ut. Fiber finner jeg ingen leverandører på som bygger ut til boligen min (Lenge leve distriktet). 

    Noen umiddelbare tanker eller tips?

     

    Antennen er en 5g antenne, men det er ikke dermed sagt at du får 5g. Jo høyere "bånd", jo nærmere må du være/mer rett linje må du ha til sender. Det bygges dog ut fler og fler sendere med 5g

     

     

    20 minutes ago, Verm said:

    Jeg må nøye meg med 30Mbps/s over 4G (TV via parabol). Abonnement for 60Mbit/s er ikke tilgjengelig, uten at jeg vet hvorfor. Fiber kan tydeligvis naboene få, men ikke jeg. Det er litt stusselig, må jeg innrømme, men det går stort sett greit nok. 5G skal være på vei. Da blir det nok vesentlig bedre. Lykke til.

     

    Det går mye på kapasitet i sentralen ang hvilken hastighet du kan få når det gjelder mobilt bredbånd.

    Fiberleverandørene kan være ganske kresne noen ganger til hvem de bygger ut til. Kommer an på hvor ivrig du er, men du kan jo høre om du kan bidra med mer egenarbeid. Spørs litt om du må grave kommunalt og det er masse søknader som skal til. 

     

    Jeg fikk "bare" 200 mbit inn på telefonen i dag, så kommer det 5g, så skal det ikke være vanskelig å holde følge med utviklingen (bortsett fra ping hvis man spiller).

    Jeg har sett opp til 120mbit på 4G+. Burde holde i noen år til det.

     

  17. Det kan godt hende, men hvorfor ikke løse konflikten først fremfor å diskutere dette under en invasjon?

    Sist jeg var i Ukraina synes jeg ikke de virket veldig nazistiske av seg og jeg har ikke hørt om denne dårlige behandlingen av "mindre verdige" russere før invasjonen var et faktum.

     

    Jeg synes det fortsatt virker veldig søkt av Putin å gå inn i et land og hisse på seg halve vesten og Nato "bare" pga dette.

     

    Men at det er mer bak dette enn det vi blir fortalt kan jeg nesten gå ut ifra da dette skjer i omtrent alle store saker.

    • Liker 2
  18. 28 minutes ago, Fibonacci said:

    Dette kan eskalere fort.

    Det virker som at russerne tar alt som blir sagt og gjort i vond tro. Og så baserer de seg fortsatt kun på et syltynt grunnlag om at det er en gruppe mennesker som blir behandlet dårlig og at det sitter nazister og styrer i Ukraina. Dette kunne de ikke ta opp uten å gå til kamp som om de var 14 år gamle gutter?? 

    Putler virker som en snørrunge nå og han må jo ha fått slag. 

    Russland virker ekstremt svakt, men problemet med dette er at en skadet hund kan bite for å forsvare seg.

×
×
  • Opprett ny...