Gå til innhold

BillyJoe

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BillyJoe

  1. Hei,

    har kjøpt en Buffalo Linkstation Pro Duo, 2TB, som jeg har satt opp i RAID1 (mirror).

     

    Fra PC har jeg 100mbps nettverkskort til en Linksys WRT54GL router. Linkstation er koblet til samme router med kabel. Har installert Cobian 10, og kjører backup med dette programmet.

     

    I løpet av et par døgn har jeg fått overført svimlende 45GB. Task Manager viser en network utilization på 1-5%, vet ikke om dette betyr noe.

     

    Hva må til for å få opp farten på dette? Er det grunn til å tro at Linkstation er problemet?

    Farten i nettverket ellers er helt i henhold til spec.

     

    mvh,

    B

  2. Hei,

     

    Takk for svarene.

     

    Fant settingen i routeren, og har tatt vekk auto-negotiate og satt til full duplex, uten at det endret noe.

     

    Forøvrig ingenting galt med hjemmelagde kabler, men har testet med både egne og ferdig terminerte kabler :)

     

    Tror jeg har en eldre versjon av hjemmesentralen, den med 1 x PC utgang, som går til routeren. Ser ikke hvordan jeg skal kunne spesifisere bridge for WAN, valget er enten LAN eller "none". Har port 1-4 assignet to LAN, "w" til "none".

     

    Har snakket med Lyse, som har laget en sak på dette, venter på at de skal ta kontakt. Frustrerende...forhåpentlig får jeg en ny sentral og surfer happily ever after :)

  3. Hei,

     

    Lyse så to ip-adresser når jeg hadde en (1) pc koblet med kabel direkte i hjemmesentralen, dvs. routeren helt frakoblet. Byttet kabel til en annen pc, og Lyse så tre Ip-adresser. Tydeligvis noe som hang et eller annet sted.

     

    Har siste versjon DD-WRT.

     

    Routeren har vært riktig koblet mtp wan/lan porter. Hele systemet har fungert utmerket, stabilt og bra, med unntak av at jeg må ha den gamle huben mellom router og hjemmesentralen, som antagelig medvirker til latterlig lav hastighet på linjen.

    Tar jeg vekk hub'en, er det ingen forbindelse. Har som nevnt hatt samme resultat både med Asus WL-500g og nå med Linksys WRT54GL.

     

    Ser det er et par åpne nettverk i nabolaget, kanskje like greit å ta seg til rette der....

  4. Har testet dette, og de andre variantene jeg kommer på nå i kveld. No go.

     

    Må ha den gamle hub'en koblet mellom sentral og Linksys router for at det skal funke.

    Får

    Nedlasting: 1.18 Mbit/sec

    Opplasting: 570.0 Kbit/sec

     

    Omtrent samme resultat fra 3 forskjellige målere, mange repetisjoner.

     

    Den gamle huben er vel 10Mbs tror jeg, men den er fra et annet århundre, så jeg vet ikke.

     

    Anyway, kan ikke se hva jeg ikke har prøvd, mener jeg har rimelig moderne utstyr, alt funker som det skal på LAN, får ikke kontakt mot sentralen uten en hub i mellom (kan ikke forklare hvorfor dette gjør den store forskjellen). Har hatt nøyaktig samme problem (og samme løsning) med to forskjellige routere.

    Tror jeg har nok info til å mistenke Lyse-sentralen.

     

    Dessverre har jeg vært i kontakt Lyse mange ganger om dette, og det er dead-end hver gang.

    Får jo kontakt med sentralen med enkelte pc-er koblet direkte med kabel, som for Lyse er beviset på at deres utstyr funker som det skal.

     

    Takk for hjelpen:-)

  5. Har forsøkt med flere sorskjellige kabler. Har førsøkt med mange pc'er også, direkte i sentralen. Dette funker kun unntaksvis med to nyeste pc'ene, selv om også de eldre har 10/100 nettverkskort.

     

    En ting jeg stusset på når jeg kontaktet Lyse support var at etter jeg hadde koblet en pc direkte i sentralen (ingen router, hub eller annet), så kunne Lyse se 2 IP-adresser tilkoblet. Byttet til en annen pc, og Lyse support så tre tilkoblede IP-adresser. Klarte ikke komme på nett. Måtte resette sentralen, skru av i 5 minutter, før jeg fikk koblet pc'en mot nettet.

     

    Videre klarte jeg heller ikke kjøre DHCP Refresh fra min router. Fikk ikke satt nye adresser.

     

    B

  6. Hei,

     

    har problemer med forbindelse mellom Linksys WRT54GL og Lyse bredbånd. Har vel 15Mbs fra Lyse tror jeg. Vel, problemet var det samme tidligere med 10Mbs.

     

    Får ikke routeren til å snakke med Lyse. Lysene på routeren indikerer kommunikasjon, men kommer ikke på nett. Fant ved en tilfeldighet når jeg la nettverk i huset, at det fungerer når jeg har en eldgammel hub (ja, hub ;-) mellom Lyse-boksen og routeren. Har altså internett med svært laber hastighet når signalet går gjennom hub'en, ingen kontakt når routeren kobles rett i Lyse-boksen.

    Hadde tidligere en ASUS WL500g router, samme problem, funket med hub i mellom. Har kjørt både original og DD-WRT firmware på begge. Selv når routeren er tilkoblet kun 1 pc med kabel er det umulig å få kontakt. For ordens skyld, Lyse-boksen er merket Telsey, har 2 x telefon, 2 x TV og 1 x PC utgang.

     

    Bortsett fra dette fungerer routeren helt glimrende, hastighet i det lokale nettet er jo helt der oppe.

     

    Hva betyr dette? Er Linksys WRT54GL ikke egnet til bruk mot 10-15Mbs bredbånd?

     

    Frustrerende...

     

    Så hva gjør man? Må det kjøpes inn nytt verktøy for å få den hastigheten jeg betaler for? I tilfellet, hva er brukbart?

     

    Ditt råd vil bli mottatt med stor takknemlighet!

     

    mvh,

    B

    (som holder på å klikke...;-)

  7. Du kan installere windows hvor du vil. Du starter med å boote fra en XP-CD. Så velger du rett og slett å slette den/de partisjonene som er der før du installerer på nytt på den ledige plassen.

     

     

     

    Problemet er jo at Windows ikke vil installere så lenge det er en nyere versjon installert. XP installasjonen stopper jo uten at man får valget om å slette eller overskrive noen partisjon.

    Mener du at det er mulig å partisjonere disken, og installere på ny partisjon? Hvordan booter man fra denne nye partisjonen?

     

    Så hva gjør man? Er det virkelig slik at en XP installasjonsdisk er ubrukelig i det øyeblikket man har installert en service pack?

     

    B

  8. Hei,

     

    Brodern har en gammel PC med XP og service pack 2 eller 3?

     

    Skal formatere disken, og installere fra scratch, men får ikke lov fordi Windows installeringen mener at "det er en nyere versjon allerede installert".

    Forsøk på å formatere fra "Safe Mode med command prompt" eller fra Command-vindu i Windows etc funker ikke fordi disken er i bruk.

     

    Hva gjør man?

    Har ingen hensyn å ta, skal ikke ta vare på noe av det som ligger på disken i dag, vil bare ha en formatert disk å reinstallere XP på.

     

    mvh,

    B

  9. Hei,

     

    Sliter litt nå. Har et nVidia skjermkort med 2 x DVI ut. Har kjørt dual monitor alltid.

    Skulle kalibrere skjermen med en Spyder3 Express, og den virker kun på hovedskjermen (venstre). For å kalibrere høyre skjerm skrudde jeg av dual screen i nVidia softwaren, og satt høyre skjerm som aktiv skjerm, virket fint. Etter kalibrering fikk jeg ikke i gang venstre skjerm igjen, prøvde "alt". Intet signal. I et forsøk på å få tilbake signalet skrudde jeg på "clone view", dvs vise det samme på begge skjermer, og da ble også høyre skjerm svart.

     

    Har forsøkt reboot x antall ganger, starte i safe mode osv, men skjermene forblir svarte. De virker fint begge to under booting, helt til etter WIN XP logoen vises, så blir alt svart. Signalet fra skjemkortet opphører, monitorene sier "no input signal".

     

    Finner ikke ut av dette. Finnes det noen måte å starte på der skjermkortet går i en "generic" mode, finnes det en måte å resette skjermkortet, evt andre ting jeg kan gjøre?

     

    Takk for svar:-)

     

    mvh,

    BJ

  10. Hei,

     

    har en HTC TyTn II som pga "company policy" låser seg etter 5 min uten aktivitet. Det er forsåvidt gode grunner for at det er slik.

     

    Jeg bruker telefonen som musikkspiller, og finner det svært irriterende at jeg etter 5 min mister mulighet til å justere volum, benytte Next & Prev osv.

     

    Finnes det et program som vil "aktivere" telefonen med jevne mellomrom, og på den måten unngå at den låser seg?

     

    mvh,

    BJ

  11. Hei,

     

    Takk for svaret.

     

    Ser det er oppgitt 2 verdier for maks. ampere. Maks ampere for "power transmission" er oppgitt til 0,577A. Jeg skal bruke kabelen til å overføre 12-16V strøm, som varierer mellom 0 til ca. 1.5A. Kan jeg anta at Cat5 kabelen vil klare dette, eller er det å be om trøbbel?

     

    Cat5 er veldig fordelaktig mtp antall ledere, kan kjøre 8 signaler på samme kabel.

     

    mvh,

    BJ

  12. Mulig denne kan passe:

     

    http://www.jcel.com/web/01_products/laser/p_004.html

     

    evt sjekke hva de kan ha hos www.led1.de

     

    Jepp, den hadde vært midt i blinken. Men jeg finner den ikke igjen i noe søk på nettet, eller i noen av de nettbutikkene jeg kjenner. Vet du hvor jeg evt finne disse. Fant de ikke på led1.de.

     

    Kjører 38mW IR-emittere på litt for høy spenning for å få ting til å virke. Mulig det finnes emittere med høyere effekt enn dette, men det var de største Jameco hadde da jeg kjøpte disse delene.

     

    mvh,

    BJ

  13. Hvorfor skal du ha det? Lysdioder ryker jo aldri så lenge man har riktig spenning/strøm på.

     

    Mulig du har rett i dette. Har ett oppsett med noen IR-transmitter dioder og tilhørende photo-dioder, der IR-transmitterne jobber med litt for høy spenning. Blir brukt i et tidtager-system. Dersom en av IR-transmitterne ryker, hadde det vært bra om de kunne skiftes fort.

     

    BJ

  14. Gutter..gutter...

     

    Det bør være rom for forskjellige meninger uten at ting går fullstendig av hengslene.

     

    Men, når man får renset vekk endel støy står jeg tilbake med ganske mye god informasjon fra denne tråden. Det er sånn at brukerne av konsollet er så små enda at de ikke har noe forhold det tekniske. Vurderingen skjer slik: Kan man spille Lego Batman? Kongekonsoll :w00t:

     

    PS2 er et godt alternativ. Mange spill, rimelig, lett å få tak i ekstrautstyr, Ebay vil jo være en kilde til mye underholdning i lang tid fremover.

     

    Etter å ha tenkt på dette et par dager heller jeg kanskje mot at Wii kanskje er det beste alternativet. Noe dyrere i innkjøp riktignok, men har fremtiden foran seg. Det jeg liker best med Wii er at det er veldig interaktivt, noe som er en god ting i disse tider (det blir nok Cartoon Network). Fant også ut at Worms finnes for Wii, og at man "kaster" granatene med remoten. Da ble plutselig pappaen (gammel Worms fan :dribble: ) interessert også. Ser vel ikke at Wii har de store rally-titlene, noe som i tilfelle ville avgjort saken ;)

     

    Får tygge litt til på dette. Takk for alle innspill, har lært mye. Tror forøvrig arvingene blir happy uansett valg:-)

     

    BJ

×
×
  • Opprett ny...