Gå til innhold

bearnar

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bearnar

  1. 5 hours ago, ATG said:

    Hei,

    GET leverer internett access på ulike måter, det kan være via fiber i kjeller til et sameiet, konvertert til CAT5e\6 distribuert til leiligheter eller via FTTH, typisk GPON eller EPON(Altibox er Ethernet, EPON) direkte til leilighetene\hus.

    I mitt tilfellet er det GPON. Så her er det en liten fiber konverter, med et RJ45 uttak. Nettverkskabelen fra dette gikk rett i Inteno modemet før, men jeg har erstattet dette med en Mikrotik hAP AC2. Jeg må fremdeles beholde fiberkonverteren, ettersom dette er et GPON nettverk, og det er langt i fra rett frem og kjøre GPON inn i eget utstyr (da det kjøres provisioning på dette).

    Men jeg oppnår fordelene med egen router, og dette er det viktigste :)

     

     

     

     

    Hei! Takk for detaljert svar! Jeg håper det går greit at jeg spør mer. Jeg har også FTTH og ser at det til meg går fire fiberkabler inn i Inteno EG400 i en ekstra koblingsboksmodul bak den originale boksen. To av dem er ikke i bruk (backup?), mens de to andre går videre inn i hhv ruteren (blå) mens den andre (grønn) går inn i det jeg tror er en CATV-konverter som igjen går ut til TV-kabel (jeg benytter per nå ikke TV-uttak i det nykjøpte huset og tar alt over vanlig nett).

    Jeg har ikke turt å røske mer i kablene, det er vanskelig å se om det er en RJ45 eller SFP i enden av fiberkablene. Det er vel isåfall den blå kabelen som jeg antar skal kobles inn i egen ruter? Ligner det din Installasjon?

    Hva med CATV-kabelen (den grønne) og konverteren? Er det bare å la den være, evt. koble fra?

    263F376D-B3FB-4551-8775-E8927E8C713C.jpeg

    F6B93229-2846-40BD-9EB2-D05BEAFF63B7.jpeg

  2. 3 hours ago, ATG said:

    Du trenger ikke nødvendigvis å sette routeren i bridge med Get. Jeg har fjernet hele GET routeren(har fiber fra dem), kjører kabelen direkte inn i min egen router, og får dermed ekstern ip addresse. Ingen konfigurasjon nødvendig bortsett fra vanlig dhcp client.

    Jeg har også TV fra Get(Get Mikro - RJ45 IPTV dekoder), dette virker også og er koblet til på baksiden av min egen router. Måtte aktivere IGMP proxy slik at multicast pakkene flyter fra WAN siden til innsiden mot Get Mikro dekoderen.

    Hei! Når du sier kabel så mener du SFP rett inn i ruteren din da (hvilken ruter forresten ?) Strålende å høre at det ikke kreves noe mer enn å flytte kabelen i egnet ruter isåfall

  3. Hei! Kjøpte nylig et komplett fiskesett hos XXL:

     

    Berkley IM-6 todelt stang

     

    Abu Cardinal 104i snelle

     

    Berkley 0,2 / 270 FireLine (flame green)

     

    Alt er montert korrekt, men når stanga brukes er det en enorm friksjon mellom FireLinen og den siste hempen på stanga (når sluk er satt på og FireLinen hviler over den siste hempen).

     

    Dette synes jeg er veldig rart, ettersom det er en sammensatt pakke solgt i mange tusen eksemplarer. Det skal da ikke være en slik friksjon og ulyd i stanga?

     

    Jeg kjenner på FireLinen at den er rurere enn nylon, men for min del kjennes det veldig rart å fiske med en slik friksjon og lyd..

     

    Det gjør det helt unaturlig (og følgelig tungt og rykkete) å sveive inn snøret med motstand på. Kan ikke tenke meg hvordan det blir når en fisk biter på..

     

    Har noen av dere erfaringer med noe lignende?

     

    Hva kan være galt? Feilproduksjon på stanga? Feilproduksjon på FireLinen? Eller skal det simpelt enn være en slik brå forandring fra nylonsnøre?

     

    God sommer, forøvrig.

     

    Mvh

     

    Bjørnar

  4. Jeg selger en komplett PC for øyeblikket, perfekt for gaming. Men hvis du vil dra alle nye spill på max, kan du kjøpe et nytt skjermkort til en tusenlapp, og du har sluppet billig unna :)

    Grunnen er at jeg reiser vekk for et år snart, og må få solgt den fort og billig :)

     

    Ellers får du nok bedre PCer enn denne for 10000 kroner, da kan kompletts ferdigpcer være noe for deg!

  5. Hei. Vurderer å selge PCen min grunnet førstegangstjeneste og lite bruk.

     

    Her er spesifikasjonene:

     

    Kabinett: Lian Li PC7BSCAN (svart, alluminium)

    PSU: MIST 600 W med avtagbare kabler

    Hovedkort: GA-K8NS-Ultra 939

    CPU: AMD Athlon64 3500+

    RAM: 2048 (4x512) MB PC3200 DDR Dual Channel OCZ /m kjøleramme

    ROM: NEC 3540A sort DVD+/-brenner, DL

    Lydkort: Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro m/ ekstern tilkopling

    Grafikkort: Gainward GeForce 6800LE (kan åpnes til 16 pipelines, fungerer uten artifacts), med Zalmankjøler

    HDD: 1x Raptor X 150GB SATA 10000 RPM, 1x Seagate 200GB IDE 7200 RPM , 1x WD 200GB IDE 7200 RPM, 1X Seagate 250 GB SATA 7200RPM, tilsammen 800GB

    Tastatur: Logitech UltraX Keyboard

    Mus: Logitech MX1000 lasermus, trådløs

    Skjerm: BenQ FP937s+ 19" LCD svart

    Høytalere: Creative 2.1 svarte med super bass

    Alt fungerer som en drøm, og nypris på alt dette når det ble kjøpt er vel faktisk godt over 20000,-, minst ^^

     

    Hva tror dere? :)

  6. Slutt å vær så forbanna macfanboy da. Fyren spør jo bare et enkelt spørsmål, og hva han gjør med sin eventuelle Mac Mini er da opp til han!

    9248840[/snapback]

    Jeg har svart på spørsmålet hans, så bare slapp av du. Det jeg syns er teit er at man skal erstatte OSX med noe crap. Hvis han skal ha en media-senter boks så er jo Front Row perfekt. Trenger ikke noe mer enn det. Selvfølgelig er det opp til han, jeg har da lov å stille spørsmål? Slutt å være så helsikkes MS-fanboy da. Hadde du tatt deg tid til å prøve å bruke OS X når du fikk mac'en din, istedet for å hive inn vista med en gang så haddde du forstått det.

    9248868[/snapback]

     

    Nå skal det for det første sies at bruken på min MacBook er minst 90 % OSX, og 10% Vista. Likevel prøver jeg å stille meg mest mulig nøytral til slike håpløse operativsystemdebatter, som du (som så mange andre) har havnet veldig skjevt inn i.

     

    Saken her er at trådstarter spør et enkelt spørsmål, hvorpå man svarer deretter.

    Vista er heller ikke noe "crap" slik som du beskriver det. Vista sin mediasenterløsning slår faktisk frontrow (som jeg er en hyppig bruker av) på mange felt, og jeg skjønner godt at trådstarter vil benytte seg av det. En herlig integrering av NRK / TV2 / TVNorge osv sine nett-tvløsninger veier mye opp. Ellers er det en smakssak hva man velger.

     

    Når det gjelder deg, så anbefaler jeg deg å se litt bredere på ting, prøv å vær nøytral og ikke ha den forhåndsinnstillingen at alt med et eple på er bedre enn alt annet uansett. Det å ha muligheten til både å ha OSX og Vista på en og samme maskin er jo faktisk en dobbel gevinst, en vinn-vinnsituasjon, og ikke en "OSX / Vista er best, ikke PRØV å bruk noe annet en gang"-situasjon.

  7. Slutt å vær så forbanna macfanboy da. Fyren spør jo bare et enkelt spørsmål, og hva han gjør med sin eventuelle Mac Mini er da opp til han!

     

    Ja, så lenge det er en intelmac, kan du kjøre vista native, ved få eller ingen problemer ;) Du må nok ha osx installert (for å få brukt bootcamp, brent ut drivercder osv) men du kan ha vista som startupdisk, og da ser du ingenting til macosx etter vistainstallasjonen :)

     

    Har vista på min macbook, og det fungerer fett ;)

  8. Har logget inn i safe mode, og gitt alle brukere som var der (+ at jeg la til "Gjest") ALLE rettigheter på mappa c:\windows\system32\spool. Det fungerer ikke enda? Jeg finner skriveren når jeg søker etter den på vista-pcen, legger til, trykker på at jeg vil installere drivere, og så får jeg opp "Windows kan ikke koble til skriveren. Angitt utskriftsovervåker er ikke kjent"...

     

    Har en Canon MP500 forøvrig ;)

  9. Hei. Har en Canon MP500 jeg til nå har koblet i en win2k3server som står og durer i nettverket vårt hjemme hele tida. Problemet er at kun utskrift fungerer fra den, man kan feks ikke scanne inn fra andre pcer i nettverket (ikke fra den heller faktisk :O), da må den kobles til en annen stasjonær. Samtidlig kan ikke folk bare printe ut, jeg må faktisk laste ned driverne fra nettet til hver enkelt pc når jeg kobler meg til via nettverket på \\servernavn.

     

    Det jeg tenkte på, er å bruke en printserver alla denne istedet.

    Men det jeg lurer på er om en mulitfunksjonsskriver som min MP500 vil fungere bra på en slik? Vil utskrift og ikke minst scanning funke for alle pcer som kobler seg på? Og hvordan fungerer egentlig en slik prinserver? Mtp tilkobling / drivere osv?

    Er det bare å koble den i, og så får man drivere automatisk via windows feks? Hvordan fungerer den på mactilkobling? :)

     

    Ble mange spørsmål her, men håper noen kan hjelpe :love:

×
×
  • Opprett ny...