Gå til innhold

Mannen med ljåen

Medlemmer
  • Innlegg

    15 589
  • Ble med

  • Dager vunnet

    23

Innlegg skrevet av Mannen med ljåen

  1. Vet du at feilen ikke er hos deg selv?

    Igjen, skru av sikringer og mål om det fortsatt er strøm i vannet. Funnet du ut hvilken sikring, trekk ut kontakter og slå av/på lys for å finne sammenhenger. Kanskje det er vaskemaskin, oppvaskmaskin, varmtvannstank...

  2. Kan du kontakte naboen og be ham ta ut én og én sikring mens du måler om det er strøm i vannet? Kanskje dette kan bidra til at dere identifiserer hvilken kurs og hvilket apparat som har feil. Vaskemaskinen? Varmtvannstanken? 

  3. Hva er vitsen med å gjentatte ganger sammenlikne med andre konflikter som er helt annerledes? 

    Ukraina har drept langt flere russere enn Russland har drepe ukrainere de siste to årene, og jeg mener helt ærlig at Ukraina fremdeles kjemper en legitim forsvarskrig. Ukraina har konsentrert seg om å drepe terrorister, akkurat som IDF. Og hvis man ikke blir kvitt dem, blir det flere angrep for all fremtid.

    • Liker 5
    • Hjerte 3
  4. Definér "uhell".

    Selv om det trengs flere mennesker, har det like fullt vært noen tilfeller der en misforståelse nesten førte til gjengjeldelse i henhold til MAD-konseptet.
    I ett tilfelle var det Stanislav Petrov som tolket indikasjon på et amerikansk atomangrep som falsk alarm, i stedet for å varsle sine overordnede. De gjengjeldte ikke angrepet, som viste seg å være noen skyer som glitret i sola og forvirret satellitten.

    I et annet tilfelle var det en norsk forskningsrakett fra Andøya som ble mistolket for å være en missil. De var advart på forhånd om forskningsraketten, men beskjeden var kommet bort. Jeltsin var edru nok til å ikke trykke på knappen.

    Mulig noen av disse historiene overdrives litt hver gang de fortelles, men det var uhyggelig nære på.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  5. Matrester er kanskje biologisk nedbrytbare, men det er likevel forsøpling å kaste det i naturen. Ikke så ille som mikroplast og andre miljøgifter, men stygt å se på. Dyr kan bli syke.

    Jeg vet ikke om bananskall, epleskrotter og appelsinskall kan innføre tropiske plantesykdommer til norsk natur, men det er jo noe å tenke på. 

    • Liker 1
  6. https://www.vegvesen.no/kjoretoy/kjop-og-salg/kjoretoyopplysninger/sjekk-kjoretoyopplysninger/

    Det må vel stå merke og modell på Vegvesenet sine hjemmesider. Du har sensurert registreringsnummeret, så jeg får ikke gjort det for deg. 

    Du sier ikke hvilke deler du trenger. Noen er så standardiserte at Biltema har dem.

    Det inkluderer slikt som komplett baklys, nesehjul med sveiv, gummivalser for å rulle båten oppå, tilhengerfeste osv.

  7. https://www.ebay.com/itm/155646386411?itmmeta=01HYGK7XE2S31D1N834Y765W6A&hash=item243d3f60eb:g:TkcAAOSwaT9kpAKQ&itmprp=enc%3AAQAJAAAAwHz2L4%2F%2BoB8GHND31ntiPnPSQLo0oCtitqJJcvK3mxGRsK3I7MKPJzpqZ01HCtwAmrY13Op9ddqUSG%2FzeetDJ5Fv04gN0iTXo6MpiWMkC9WN9uK3IWOHQebdIRg62dkVtKLlz8x6TmOvlE1OePKRyz2fFq0nnT5hDfrUwWgM0dawoYMqFr%2FN57TkDiMUXvrCZFDki2dN6GGyegNyTtfVFHSfMKKDt9c18b0aRRaxs0WU%2FQGvdcNAICwwrrLPt7dVIg%3D%3D|tkp%3ABk9SR57Xn5P0Yw

    Her koster den en del mindre, men din modell er ikke nevnt som kompatibel. Fatter ikke hvorfor de må ha så vanvittig mange modeller, tipper det har med markedet å gjøre. Egen utgave for en kampanje i et bestemt elektrovarehus? Eget modellnummer. Som med flatskjermene. Da blir det vanskeligere å sammenlikne tilbud med ulike spesifikasjoner, og kjøpe den som gir mest for pengene i den butikken som selger den billigst. Varehus A sin maskin er ikke den samme som Varehus B sin maskin. Forskjellen kan være stor, eller kanskje bare kosmetisk.

    Jeg kan ikke gå god for selgers ærlighet, varens kvalitet eller om den passer. Men du kan spørre via melding om også din modell burde stått i listen. De kan muligens ha kompetanse til å svare på dette.

     

    Men du burde kanskje bare fortsette å bruke maskinen som den er, inntil den går i stykker av slitasje om flere år, og skal byttes ut. Vær oppmerksom på hvilket vaskemiddel du bruker (tabletter eller pulver?), og hvilket program, så kan du legge vaskemiddelet rett nedi maskinen uten å legge det i luka.

    Elkjøp sin hjelpeside om oppvaskmaskiner advarer mot å kombinere hurtigprogram og tabletter:
    https://www.elkjop.no/magazine/hvitevarer/oppvaskmaskin/programmer-oppvaskmaskin

    Sitat

    Over tid kan det lønne seg å bruke tabletter i stedet for pulver, fordi tabletten har den nøyaktige mengden pulver som trengs til én oppvask. Unntaket er hvis du bruker hurtigprogrammet. Da er det ikke sikkert at tabletten får nok tid til å løse seg opp skikkelig.

    Jeg er dog uenig med dem i at tabletten inneholder den nøyaktige mengden som trengs til en oppvask. Tabletten er laget for å inneholde mer enn nok (bedre å ha for mye enn for lite), siden fabrikken ikke vet hvor skitten oppvasken din er den dagen.
    Siden du kjører maskinen uten luke må du ta stillling til hvilket middel og hvilket program, så kan du bare fortsette å bruke den uten luka.

    • Innsiktsfullt 1
  8. Med fortsatt 1300 drepte per dag runder Minusrus en halv million om tre dager.

    Da lurer jeg på hvem disse soldatene egentlig er, og hvordan det påvirker russisk økonomi og samfunn å miste dem. Er de arbeidsledige, trygdede, selvforsynte småbønder, tyver eller arbeidere som betaler skatt? Skulle gjerne sett et diagram.

    Det er grusomt uansett, men jeg tror putlers fremtidsvisjon har alt å tjene på å bli kvitt en god del av dem, slik de sparte en formue i vann og brød ved å tømme fengslene.
     

    Mange med utdannelse og penger dro også ut av russland, men ikke til Ukraina.
    Den russiske økonomien går dermed glipp av deres bidrag, selv om de ikke er drept.

    • Hjerte 3
  9. Litt rask matematikk:
    Russland har ca. 144.008.558 innbyggere ifølge en statistikk jeg fant.

    EDIT: Noen døde mens jeg skrev.
    144.008.550

    Et anslag over Russlands skadde i Ukraina-krigen spesialoperasjonen er 1.489.110 og døde 496.370.

    Prosentregningen er interessant. Ca 1.03% av Russlands befolkning er skadd i Ukraina, og 0.34% døde.
    Med forbehold om at mange ikke er russere men fremmedkrigere og ukrainere fra Luhansk/Donetsk som kjemper på den siden frivillig eller under tvang. Og selvsagt med forbehold om Minusrus sin troverdighet.

    Jeg vet ikke hvor lenge Zland har tenkt å holde på, men tallene setter det kanskje litt i perspektiv.

    Hvor mange av disse er faktisk russere fra russland?

    • Innsiktsfullt 2
×
×
  • Opprett ny...