Gå til innhold

Bluum

Medlemmer
  • Innlegg

    2 717
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bluum

  1. Ja, du kan trykke F6 og legge inn drivere, men det er ikke så godt å vite hvilken harddisk det er når maskinen henger seg før du kommer inn på noe ikon på skrivebordet :)

     

    Har fått installert ny Vista på en annen partisjon, men XP hadde igrunn vært det greieste, hvis det går ann på den maskinen.

    Det følger jo med en haug med drivere som sikkert er spesielt for Vista, og å finne alle de i XP-versjon blir mer styr enn glede tror jeg.

     

    Vi får slå oss til ro med fersk installasjon av Vista og heller satse på at det holder bedre denne gangen.

    Problemet nå blir å få sletta den gamle Vista-installasjonen, for partisjonen den ligger på lar seg ikke formatere. Jeg får gruble og google litt på det der, og hvis noen har en løsning på problemet i første post kfår de bare poste, ellers ser jeg saken som "løst".

  2. Hei, jeg skal fjerne Vista fra en laptop og installere XP på den.

    Har søkt rundt og lett litt, samt prøvd diverse ting selv, men ingenting ser ut til å fungere.

    Jeg får starta opp installasjons-CDen, men programmet finner ingen harddisk, hverken når jeg prøver å installere eller reparere.

     

    Det er snakk om en ASUS G2 laptop som har blitt litt trøblete med tiden, og siden det ikke er min maskin, og jeg ikke er noen kløpper på å feilsøke Vista, så har vi (jeg og eier) bestemt oss for å bytte til XP, som begge er mer trygge på.

     

    Er det noen som har noen ide om hva som kan hjelpe?

    Må jeg lage en ny boot-CD eller finnes det enklere løsninger?

    Kan jeg installere XP på en ekstern harddisk og boote fra den, og derfra formatere partisjonen med Vista på den måten? (Spør først i stedenfor å bruke laaang tid på noe som heller ikke funker)

     

    På forhånd takk for god hjelp ;)

  3. Jeg er fan av Dire Straits når det kommer til finlytting. Men både Pink Floyd, Led Zeppelin og Eagles er band som i alle fall jeg synes høres ekstra bra ut på et godt anlegg.

    Sanger som kan nevnes i denne sammenhengen er "Sultans Of Swing" av DS, "Desperado" og "Hotel California" av Eagles pluss "Stairway To Heaven" av Zeppelin osv. Det er stort sett "klassikerene", men det er gjerne de man har hørt mest før og som blir enklest å høre forskjell på.

    Hele albummet "The Wall" er egentlig også verdt å ta med seg, det samme er egentlig også "Hotel California" hvis du liker Eagles.

     

    Av litt mer avansert musikk så synes jeg faktisk at Rammstein kan være greit å bruke. Der har du både tunge gitarriff, syntetiske elementer, som i alle fall vil kunne by på utfordriinger fra nedre mellomtone og ned til bunnen.

    "Los", "Heirate Mich", "Mutter" og "Ohne Dich" kan være verdt å ta med, om du kan høre på den musikken :)

     

    Ellers er DIN favoritt-CD obligatorisk på en lytterunde.

    Be gjerne om å få demonstrert høyttaleren på flere forskjellige forsterkere og Gjerne også signalkilder, for å få et lite inblikk i hva som er høyttaleren og hva som er forsterkeren.

    Hør også gjerne på høyttaere som er mye dyrere\bedre enn den du har tenkt å kjøpe, bare så du har en "referanse" å holde deg til.

  4. Dersom du skal spille lavt og fremdeles ha litt bass og fylde, så er min erfaring at du ikke kommer unna en subwoofer eller høyttalere som flytter mye luft.

    Jo mer det trøkker, jo lavere kan du spille og fremdeles føle musikken.

    Fordelene med en subwoofer er at du enklere kan flytte basskilden til et optimalt sted i rommet, at du trinnløst kan regulere mengden bass og at du står litt friere når det gjelder høyttalervalg siden disse ikke trenger å spille så dypt eller være veldig store, som igjen påvirker forsterkervalget.

     

    Jeg vil heller anbefale B&W DM683; en fantastisk høyttaler på alle måter. Den er stor, men samtidig liten, den er veldig pen å se på og den spiller utrolig bra. Det eneste minuset er at den også trives best når den har godt med kraftreserver. Ikke like krevende som DM604, ikke like brutal, men mer passende et relativt lite rom.

     

    Jeg synes at en løsning med B&W DM683 forran, B&W HTM61 i midten og B&W DM686 bak er en av de bedre løsningene du kan gå for.

    Skulle du ha bruk for en subwoofer, så er B&W ASW610 en veldig god subwoofer. Dog litt overpriset i forhold til ytelse, men det får du igjen for i kompakt og pent design.

     

    DM 683 kan vel strengt tatt ha godt av litt mer krefter enn hva den Onkyo forsterkeren klarer å levere, men hvis du kjører musikken i 2.0/2.1, så vil det neppe bli nor problem å dra på en del. Kjøper du subwoofer kan du dessuten avlaste høyttalerene de aller laveste tonene og på den måten både få den positive effekten av mer strømreserver, og i tillegg slippe at unødvendige, lave toner forstyrrer høyttaleren når den skal produsere de andre toenen som du faktisk hører fra høyttaleren.

     

    Dersom prisen totalt virker å bli litt drøy, så kan du uten problem gå ned på B&W HTM62 og spare litt penger der. Det var jo tross alt musikken som var viktigst, og HTM62 spiller mer bra nok for de av oss som "bare" stiller høye krav til filmlyden :)

    Bakhøyttalere i samme serie er en fordel, også av estetiske grunner, men høyttalere fra en annen serie vil for all del fungere fint. Bare prøv å holde deg til samme produsent ;)

     

    Det beste tipset har jeg spart til slutt: lytt til forskjellige høyttalere og finn den lyden som apsser deg best.

    Vær bare obs på at det i ditt lille rom vil være både betydelig mer bass enn i lokalet til fohandleren (sannsynligvis), og det vil også være en del romnoder hos deg som vil påvirke bassen i området mellom 40 og 50Hz et sted tipper jeg, i tillegg til ved samme frekvens opphøyd i 2,3,4 osv..

    Jeg håper bare for din skyld at du ikke har et kvadratisk rom, for da vil du slite mye med å få bassen god.

  5. Men i USA går apparatene på 120V nettstrøm og ikke 230V, også en av virkelighetens harde fakta.

    Spar heller en måned ekstra for å få råd til en TV fra danmark eller noe, så får du i alle fall noe du kan bruke uten å stresse for mye rundt. Dessuten er det kjipt hvis skjermen skulle knuse på veien fra statene...

     

    USA er mye billiggere, men ikke alt er verdt å kjøpe derfra. Sikla lenge på litt Pioneer bilstereokomponenter derfra, men fant ut at det ikke var verdt bryet, selv om det kom meg på ca halv pris kontra norsk listepris.

    Skjøre gjenstander og store gjenstander ville jeg styrt unna.

     

    Anngående anlegget du vil skaffe deg, så anbefaler jeg NAD T744 og Dynavoice F6.

    Der får du en forsterker som i utgangspunktet gav mye for pengene som nå er satt ned ganske mye i pris, og kanskje den beste budsjetthøyttaleren du får kjøpt i Norge uten at det kommer deg på mer enn en god tusing.

    Noe særlig bedre anlegg får du neppe til den prisen. Selv om du importerer vil ikke resultatet bli så himla mye bedre at det kommer til å bli verdt all ventinga og alt maset :)

  6. Vær klar over at det er litt inspillingstid på nye høyttalere. Regn med en del titalls timer før alt av oppheng er orentlig myke.

    Du vil nok merke forskjellen spesiellt godt på bassen.

     

    Gratulerer i alle fall; kal bli spennende å se hva du synes om anlegget ;)

     

    Vær klar over at det er litt inspillingstid på nye høyttalere. Regn med en del titalls timer før alt av oppheng er orentlig myke.

    Du vil nok merke forskjellen spesiellt godt på bassen.

     

    Gratulerer i alle fall; kal bli spennende å se hva du synes om anlegget ;)

  7. Det skal være rimelig god lyd i Dynavoice F6 høyttalerene, og de utgjør et godt "begynneranlegg" etter min mening.

     

    En Dynavoice F6 pakke i calvados farge koster under 3000,- inkl. frakt, og snaue 3300,- for samme høyttalere i sort pianolakk finish.

    Legg til en XTZ 99 W10.16 i sort matt farge for 3300,-, eller en i sort pianolakk til samme prisen.

     

    Da er du oppe i 6300/6600,- og du har nå maks 5700,- igjen å bruke på forsterker, og jeg anbefaler at du bruker minst dette om du har planer om BluRay.

    En forsterker med mulighet for dekoding av HD-lyd er fortsatt relativt stiv i pris, og den billigste jeg finner er Sony STR-DA3300, som koster ca 5750,-.

    Den jeg vil anbefale er imidlertid hakket dyrere, men etter min mening verdt hvert øre mer, (Sony er ikke like bra som det en gang var, selv om det begynner å bli "bra" igjen).

    Harman/Kardon AVR 255 skal levere krefter så det holder i bøttevis, har mulighet for dekoding av HD-lyd og har veldig god kvalitet, men krever at du hever budgettet ditt til 13000,-, noe jeg mener du absolutt bør ta deg råd til.

     

    Dynavoice pakken i pianolakk sammen med en XTZ sub i samme finish og den H/K forsterkeren tar seg fryktelig godt ut i stua, særlig om du har en TV i sort pianolakk. Bor du i Oslo-området kan du dessuten hente varene fra Surround.no og på den maten spare nesten 800kr, som gjør at du bare sprenger budgettet med drøyt 250kr.

     

    Ved å heller velge Dynavoice og XTZ fremfor Dali betyr at du får råd til forsterker med HD-lydprosessering, muligens litt mindre detaljert lyd men også muligens endel bedre bassgjengivelse.

    En høyttalerløsning billigere enn den fra dynavoice er ikke verdt å kjøpe, men Dynavoice pakken er så god at den til den prisen er et kupp. XTZ leverer subber som spiller mye penere enn andre konkurrenter i samme prisklasse, og Harman/Kardon er et solid kvalitetsprodukt. Det eneste jeg "tillater deg" å spare inn på er subben, og da på betingelsen at du kjøper XTZ's 8" subwoofer, som kommer deg på 1300,- mindre, men 10"en er absolutt å heller anbefale.

     

    Håper det var hjelp i den retningen du hadde håpt på.

  8. Du har et rom som det bør gå ann å få grei lyd i, men plasseringen din er litt dårlig for øyeblikket. Tenker spesielt på lyttepossisjonen.

     

    Skru opp volumet litt og gå rundt i rommet mens du kjenner hvor det trøkker best. Ta deg god tid og stå litt i ro slik at du får tid til å kjenne på forskjellene.

    Aller helst bør du flytte deg rundt i stolen du sitter i til vanlig, men det lar seg ikke alltid gjøre.

     

    Ellers er det bare å eksperimentere med plassering av høyttalere og subwoofer. Både lyttepossisjon og lydformidlere bør stå et lite stykke ut fra veggen for at det skal bli litt trykk, det er min er faring. Hjørner er generellt et sted med lite trykk virker det som på meg.

     

    Mitt tips er å kjøpe en RadioShack lydmåler til 6-700kr og bruke den til å måle frekvensgangen i rommet for å lettere kunne oppdage eventuelle mangler i lydbildet.

    Det behøver ikke nødvendigvis være for lite av noe som får det til å virke "slapt", det kan også være for mye lyd i andre frekvensområder.

    Med en lydtrykksmåler blir det mye enklere å få et anlegg som spiller med jevnest mulig frekvensgang.

     

    Uansett om du vil kjøpe en lydtrykksmåler eller ikke, så eksperimenter med plassering av høyttalere og lyttepossisjon for slik du har det nå ser ikke veldig gunstig ut.

  9. Hva med B&W DM683?

    Litt mer trøkk i de enn i CM7, og jeg tviler på at du vil merke noen særlig forskjell ellers i lydbildet, med unntak av en ørliten klangforskjell. I tillegg er 683 billigere, så du fr råd til en litt kraftigere forsterker, som igjen kommer deg til gode ;)

     

    Har hørt begge B&W høyttalerene demonstrert i butikk flere ganger og med variert musikk. Blir like imponert over 683 hver gang. DM683 er kanskje det beste høyttalerkjøpet til rundt 10 000, så jeg ville absolutt hørt på et par før jeg bestemte noe. I tillegg kan du jo høre på CM7 mens du er innom en HiFi Klubben butikk.

     

    DynaBel har jeg ingen formening om, men jeg vil tro at det spiller veldig pent og riktig det også.

  10. En god subwoofer er nå alltid et godt supliment til ethvert anlegg mener nå jeg :)

    Må si at jeg fikk et enormt løft i lydopplevelsen da jeg anskaffet meg en sub selv. De dypere tonene vil komme spesiellt godt med på film, men de vil også tilføre en del mer liv i musikken.

     

    At subben dimensjoneres i forhold til rommet, at den i utgangspunktet spiller bra og at den "tunes" riktig er viktig, ellers blir det fort til at den gjør mer skade enn nytte.

  11. Hehe, små høyttalere gir sjelden noe mer en pen lyd. Du vil miste veldig mye av lydbilde på grunn av bassmangelen, så en subwoofer på sikt vil være veldig lurt.

    Et større budsjett ville tillatt deg et veldig kompakt anlegg med veldig bra lyd.

    Et par stativhøyttalere og den lille 8" subben til B&W sammen med en grei forsterker for eksempel; men da må du opp i ca 10 000kr.

     

    iPoden kobler du enkelt til en hvilkensomhelst forsterker hvis du bare har den rette kabelen; for eksempel denne (Eller budgetversjonen)

     

    Av små høyttalere så tror jeg Dali kan være noe for deg.

    Concept 1 eller Concept 2 alt ettersom hvor mye du vil legge i det, og om du vil ha bass eller ikke.

    Concept 2 klarer seg til nød uten en subwoofer, mens Concept 1 Bør suplimeres med en liten sub.

     

    Cambridge forsterkeren er bedre enn den fra Argon, så har du råd bør du kjøpe den ;)

    Ta innom nærmeste Hi-Fi Klubben og hør litt på hva de har å tilby som en pakkeløsning, og hør på høyttalerene ikke minst. Selv om gulvstående er uaktuellt bør dere høre på et godt par, bare for sammenligning. Få de til å spille samme sang på en Dali Concept 1/2 og etterpå på et par B&W DM683, for så å spille på Concept 1/2 igjen.

  12. Du bør lete i en foretning som selger stereo og hjemmekino til vanlig. Hold deg unna Elkjøp, Expert og de store kjedene som selger altmulig, for der er kompetansen dårlig, og utvalget også det samme.

     

    Jeg vil umiddelbart anbefale, til et stramt budsjett, en Argon AMP3245 eller en Cambridge Azur 340Asammen med et par Dynavoice F6.

    Det kommer på 2-3000, alt ettersom. Spiller nok både passe pent og passe høyt.

  13. B&W er knallbra, bare så det er sagt. Det ligger også litt i prisen ;)

    Men DM686 tror jeg kan bli litt tamme, så jeg anbefaler DM685. Selv har jeg DM602 S3, som hører til den forige 600-serien. Mine høyttalere har 7" elementer, og jeg kunne ikke klart meg med stort mindre tror jeg. Har faktisk lyst til å oppgradere til de gulvstående DM683, men økonomien setter begrnsninger :p

     

    NAD T744 er et kupp for tiden, og skal gjøre en god jobb med å drive B&W DM685, særlig i et stereooppsett. T754 bør du kjøpe hvis du har planer om gulvstående fronter etterhvert, selv om det i og for seg ikke er noe galt i å heller kjøpe en effektforsterker til disse eventuelle nye frontene.

    B&W DM685 er kanskje den beste stativhøyttaleren til under 5000, så den er absolutt å anbefale.

     

    B&W subbene tror jeg at jeg vil fraråde deg å kjøpe. Ja, de er musikalse og engasjerer veldig på musikk, men i dypbassområdet henger de ikke alltid med og du betaler gjerne en del mer for hva du får enn om du hadde kjøpt et annet merke.

    Jeg vil heller anbefale deg å kjøpe en XTZ 99 W10.16, som koster 3000,-. Den kan hentes i Skedsmokorset (er ikke det i Oslo da?:p) eller leveres til nærmeste postkontor for 290,-

    Absolutt bedre enn B&W ASW608.

    Var selv inne på tanken om å kjøpe en ASW608 for en tid tilbake, men fant fort ut at jeg måtte ha storebroren ASW610; men heller ikke den var tilfredstillende. Så jeg gikk opp på en 12" Dali IKON sub, og synes den var perfekt, men endre til slutt opp med en SVS SB12+ til samme prisen som IKON sub, nemlig 6500,-. Mye for en sub, men absolutt verdt pengene ;)

     

    Grunnen til at du heller bør kjøpe XTZ er at disse har fått voldsomt gode kritikker, noe ikke alltid B&W's subber får, og det er flere tilkoblings og instillingsmuligheter på XTZ.

     

    Så jeg tror jeg vil anbefale:

    B&W DM685 - 4300

    NAD T744 - 2500

    XTZ 99 W10.16 - 3000

     

    Totalt: 9800,-

    En pakke jeg har stor tro på ;)

×
×
  • Opprett ny...