Gå til innhold

opresterud

Medlemmer
  • Innlegg

    1 242
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av opresterud

  1. Sitat:

    "? Dette billige systemet skal inspirere og gjøre studenter i stand til å bruke superdatamaskiner til å takle komplekse utviklings- og forskningsoppgaver som en del av vår undervisning."

     

    Syntes dette var en fantastisk artig sak, siden jeg drev mye med Lego i "gamledager" og jobber med supercomputere nå.

    Konseptet her er ikke å lage en kraftig supercomputer til "produksjonsbruk", men å lage et konsept for å studere prinsippene. Det kan du gjøre veldig godt selv om hver node har lav ytelse, det å bygge et 64 noders system av kraftigere komponenter kan med enkelthet få en veldig stor null ekstra bak prislappen.

     

     

  2. Fruen funderer på Neo (i rød), oppgradere fra X10 Mini. Det som er viktig er et relativt bra kamera, og 3,7" er maks størrelse. Har i grunnen landet på Neo eller Desire S, men sistnevnte har vel noe dårligere kamera? Ser at Neo har noe mindre minne enn Desire S, men er dette spesielt utslagsgivende...?

     

    Jeg har holdt i begge i butikk, og synes i utgangspunktet at Neo satt bedre i hånden og var en klart stiligere telefon eksteriørmessig.

  3. Syns telefonen spiser mer strøm etter denne oppgraderingen eg.

     

    Min erfaring så langt er nok også noe av det samme :( Har også opplevd i dag at jeg lot den ligge til lading på pulten, og den ble ekstremt varm. Virket heller ikke som batteriet hadde blitt ladet nevneverdig i denne perioden. Førte riktignok noen samtaler med blåtann headset mens den var til lading, men ingen apps utenom mail som kjørte i bakgrunn.

     

    Har også faktisk opplevd et par "laggs" etter oppgraderingen, det hadde jeg ikke tidligere.

     

    Ellers har jeg litt trøbbel med at den mister signal til tider, kan gjelde kun data men også noen ganger fullstendig både data og tale. Kommer som oftest tilbake av seg selv, men har også opplevd å måtte sette den i "offline" modus, og så ta den tilbake for å rette opp.

     

    Bortsett fra dette - en bra telefon.

  4. Blir spennede å se om dette fikser strømtrøbbel. Jeg har opplevd dette problemet med KE2, bruker push Exchange med Touchdown klienten.

     

    Forøvrig veldig irriterende at Kies og kodek'en på telefonen fortsatt ikke klarer å hente ut metadata fra M4A filer fra iTunes. Hvorfor støtte formatet - når man ikke kan bruke det i praksis... Jeg gidder rett og slett ikke konvertere musikken til noe annet :(

  5. En annen interessant test for å sjekke hvor god jobb programmerene har gjort på driverne som ligger til grunn for on-access scanning, er å starte Driver Verifier (verifier.exe - installert med Windows), og sette denne på "Standard settings" og manuelt velge driverne til AV programmet. Legger på en hel del sjekker rundt de aktuelle driverne, for å teste at drivere gjør ting korrekt - og det vil resultere i blåskjerm hvis verifier finner noe galt (eller "breake" inn i f.eks. WinDbg). For en del AV produkter, så er det skremmende å se hvor dårlig jobb enkelte har gjort, og noen har tydeligvis ikke bruker Driver Verifier i utviklingsprosessen i det hele tatt....! Det at on-access driverne fungerer korrekt er kritisk mhp. ytelse og stabilitet, og ikke minst kompatibilitet med annen software og drivere.

     

    OBS på at Driver Verifier vil senke ytelsen en del, siden den legger på en hel del runtime sjekker. For å få noe ut av det verifier evt. finner og dermed "krasjer" Windows, må man enten ha WinDbg kjernedebugger tilkoblet, eller analyser krasjdumpen i etterkant.

  6. Min et år gamle Touch Pro2 har kun vært belemret av problemer, og må skifte. Kravet mitt er tastatur og gode muligheter for mail (Exchange) og web browsing. Og SMS + ringing må også fungere smertefritt (noe man skulle tro er gitt - men TP2 har vist at det ikke er tilfelle..)

     

    Er HTC Desire Z noe å satse på? Finnes det andre alternativer med Android? Hva med Nokia E7? (ulempe med E7 er støtte for kun en Exchange konto - noe som kan være nyttig for meg med Android)

  7. Sitter med litt samme spm som trådstarter selv. Har hatt HTC Touch HD2, Touch Pro 2 og Samsung B7610 OmniaPRO som alternativer (SE X2 har litt liten skjerm etter mitt ønske).

     

    Utgangspunktet mitt er en HTC S730. Treg, trangt tastatur samt totalt ubrukelig kamera. Jeg har ikke stort behov for kamera, men en form for lys samt en viss mulighet for å få halvveis OK bilder hadde vært greit.

     

    HD2 har jeg fjernet, jeg skriver ikke ekstremt mye, men det kommer til å være en del på web-formularer. Derfor egner det seg dårlig at mye av skjermen i liggende modus forsvinner til tastatur. Årsaken til at jeg vurderte HD2 var spesielt hastigheten samt stor skjerm.

     

    B7610 vs. TP2 er vrien, og her behøver jeg nok litt råd.

    Pluss for B7610 er at den er en anelse mindre, den har på papiret raskere CPU samt at kamera er noe bedre. Minus er dårligere skjerm i sollys samt manglende home/back knapper (ikke avgjørende - men kjekt). Er også litt usikker på tastaturet, i forhold til TP2.

    Pluss for TP2 er vridbar skjerm og muligens bedre tastatur (den ser også litt bedre ut). Minus er at jeg kjenner flere som oppfatter den som noe treg, og at kameraet er såpass dårlig.

     

    Så hvis det er noen her som har testet både Touch Pro 2 samt B7610, og kan gi meg noen opplysninger rundt dette, så hadde det vært flott. Hvis det finnes andre avgjørende forskjeller enn de jeg har nevnt, så er det fint om det kommer frem. Har forsøkt å lese detaljerte reviews på begge, og har en følelse av at begge er bra telefoner med kun litt varierende features/spesifikkasjoner. Heller nok mest mot B7610, hvis den er merkbart raskere enn TP2 og tastaturet er OK.

  8. Jeg må ha en Windows Mobile telefon (krav til jobb), samt at jeg også må ha fulltastatur. Så vidt jeg kan se så er det "HTC Touch Pro 2", "SE Xperia X2" og "Samsung B7610 Omnia Pro" som er det som eksisterer her til lands.

     

    Hvordan kan disse sammenlignes...? Touch Pro 2 er "gammel", men er SE X2 og Samsung b7610 automatisk bedre av den grunn?

     

    Mitt behov er så rask som mulig mobil mhp. mail og web håndtering. Byggekvalitet, slitestyrke og få rapporterte problemer betyr mer enn design. Radio/mp3/multimedia er underordnet, men OK fungerende kamera kan være greit å ha (har HTC S730 per i dag, og i mine øyne har ikke denne mobilen kamera i praksis).

  9. Vil du bruke egne disker kan du bestille opp tomme hotswap-carriere med partnummer "373211-001", vi betalte 170,-/stk for de. Ser diverse underleverandører har priset de like oppunder tusenlappen, så om dere ikke har mulighet til å handle direkte fra HP er nok det en dårlig idé.

     

    Lenge siden du har kjøpt carriere...? Ser ut som HP ikke selger disse løst lengre: http://forums11.itrc.hp.com/service/forums...hreadId=1199540

  10. Kjøper du en HP-maskin vil du trolig kunne sikre deg en SmartArray-kontroller til en billig penge. Send en prisforespørsel dit først.

     

    Hotswapkabinett og carriers koster bare et par hundrelapper ekstra, likegreit å gå for det når man først skal kjøpe maskin med muligheten, så slipper man nedetid.

     

    Du tenker da på en "HP Smart Array E200/128 BBWC Controller"? Den er dyrere enn HighPoint 3510 kontrolleren, men kanskje bedre? Problemet jeg har sett er at man da må kjøpe hot-plug disker fra HP. Men er hot-plug adaptere tilgjengelig, slik at jeg kan kjøpe løse SATA disker, så stiller det seg noe annerledes! Kan riktignok ikke finne slike løse adaptere hos noen av leverandørene våre...

     

    Kontrolleren "HP SAS SC40Ge PCI Express" følger med i de billigste Hot-plug systemene, med denne er det bare noen hundrelapper ekstra.

  11. Trenger du så mye kapasitet som du vil få fra 1TB disker?

    Hvis du skal gå for 1TB så vil jeg anbefale WD caviar black.

     

    Raid-5 vil gi bedre ytelse enn raid 1+0 dersom du kjører det fra en god kontroller. Hvis du skal ha fake raid tror jeg kanskje 1+0 gir mer, men det er et spørsmål for raid ekspertene.

     

    Regner du med at serveren vil få disk-forespørsler fra fler klienter samtidig? Og hvor stor linjekapasitet er det du har? Dersom et hovedsaklig er kopiering av filer til/fra en eller et par klienter av gangen og det ikke er over Gbit LAN så vil kanskje raid 1 holde ytelsesmessig fra diskene.

     

    Det produseres ganske mye data, et image fra en Vista maskin kommer kjapt opp i 20GB. Så jeg må sitte igjen med minimum 1500GB i allokerbar plass på dette systemet, og helst ikke gå over 4 disker. Benytter Gbit LAN til alle maskiner. Per i dag så er operasjoner mot 2-3 maskiner det normale.

     

    Hva er en "god kontroller", dvs. "god nok" ;) Holder RocketRAID 2320 for å kjøre dette på RAID5? Evt. forslag på annen kontroller mottas med takk!

  12. Skal sette opp en lagringsserver, oppagaven er domene kontroller (2-3 personer og lite "stæsj") samt lagring. Behovet vårt for lagring er rask ytelse for imaging med Acronis Trueimage fra testmaskiner over til lagringsområde på serveren, samt filkopiering av større filer. Det er ikke planlagt database/Exchange på denne maskinen. Serveren må være stabil, men kan også tas ned for service.

     

    Vurderer en HP ProLiant ML150, uten hotswap disker. Win2k3 Std kjøres på den medfølgende 160GB disken, og setter muligens opp en RAID1 med tilsvarende disk på HK kontrolleren (eller softraid i Win).

     

    Men det er datadiskene jeg funderer mest på. Har tenkt å holde meg til non-hotswap SATA disker (for å holde kostnaden litt nede), og sette enten 4*1TB i RAID 0+1 eller 3*1TB i RAID 5.

     

    1) Hva slags RAID kontroller bør benyttes, antar dette også kan ha noe med RAID 0+1 vs. 5.

    2) Vil 4*1TB i RAID 5 gi bedre ytelse enn 3*1TB?

    3) Forslag til egnede 1TB SATA disker...?

  13. Du kan like gjerne velge i7 med dine krav, D2 sine egenskaper utover video og minnekort går mer på brukergrensesnitt og spill/programmer etc (flash) og ikke nyttig for ren musikkopplevelse.

     

    Når det gjelder hodetelefoner, er det nok PX100 du beskriver der. Hva du skal med flac om det er den prisklassen hodeteelfoner du bruker skjønner jeg ikke, men det får så være. Alternativt kan du 5 doble prisen og se på Sennheiser HD25, men det blir noe helt annet på alle måter

     

    Har nå hatt D2 en måneds tid, storfornøyd. Plugget også i dag på PX100, og det var en merkbar annen lyd enn PortaPro! Venter også på HD595, som det ble etter mye vurdering og om-og-men... Frister også med Allesandro MS-1.

  14. Alternativt kan du se på Alessandro MS-1 fra utlandet. Koster vel 100 USD shipped tror jeg, blir rundt 1000 kr med MVA. Da får du utnyttet pengene samtidig som du får grado, tross alt er normal pris på SR60 i usa 70 dollar så de er lettere overpriset i norge

     

    Stemmer, sjekket akkurat. De sender MS-1 for totalt USD99 med AirMail, evt. USD119 for Priority Mail. Er på nippet til å bestille selv...

  15. den er ikke så stor som du sikkert innbiller deg

     

    Støtter den... Vurderte lenge å kjøpe iAudio 7 fremfor D2 pga. størrelsen, men valgte til slutt D2 siden den kan utvides med SDHC kort. Og størrelsen er det ingen ting å si på, D2 er *ikke* stor og klumpete. Mange av de bildene jeg så før jeg kjøpte må lyve på størrelsen..!

  16. Har så langt benyttet PortaPro for mobilt bruk og Philips SBC3396 for stasjonært. SBC3396 låter meget bra, gir et klart og nøytralt lydbilde, og fungerer bra til det meste av musikk jeg hører på. Ikke for mye av noe, men heller ikke "utfordrende". Problemet er at disse er virkelig i ferd med å falle fra hverandre... SBC3396 er lettdrevne, og har derfor ikke anskaffet noen hodetelefonforsterker. PortaPro har kraftigere bass enn SBC3396, men jeg har konkludert med at jeg ikke helt liker bassen i PP, den blir litt for "masete" og ullen på et vis.

     

    Jeg hører definitivt mest på Springsteen, men også mye U2, Pink Floyd. Også noe jazz/blues-rock/visesang, og til tider "generell musikk som alle har på spillerne". Hører ikke på noen form for heavy/techno/hiphop etc.

     

    Signalkilder for tiden er Cowon D2 (definitivt mest brukt), iRiver IMP-550 som portabel CD spiller (fases nok ut), Marantz CD-67 samt Creative Audigy2 lydkort.

     

    Er nå klar for å investere litt i hodetelefoner. Har lest en del om Beyer DT770-80/Pro, og konkludert med at mange liker disse og at de funker bra med D2 uten forsterker. Men har også tolket det dit at DT770 Pro er ganske fremtredende på bass, samtidig som den gir et klart lydbilde. Derfor er jeg litt usikker på om disse passer meg.

    (Edit: Altså, er ikke alergisk mot bass. God bass er fint, så lenge den ikke ødelegger resten av musikken)

     

    Den reviderbare planen min er: Kjøpe Beyer DT770-80/Pro samt Senn PX200 så raskt som mulig, samt forsøke å skaffe Grado SR 60 fra USA (evt. Alessandro MS-1). Er litt keen på å teste ut Grado lyden som eksperiment, men SR 225/325 blir for dyrt uprøvd.

     

    Det jeg ønsker er om noen som kjenner DT770 og min musikksmak kan kommentere på dette... Er veldig åpen for alternative anbefallinger i ca. samme prisklasse. Har også ønske om å slippe å kjøpe forsterker med en gang...

×
×
  • Opprett ny...